reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Również na infekcje polecam tantum rosa, mój gin każe nim nawet się podmywac przed każdym oddaniem moczu do próbki na badania i po porodzie [emoji4]
Roza może faktyczne zapisz się do gina po ta lutke dopochwowa

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

reklama
Czesc :) To chyba czas sie przedstawic :) Jestem Ela i pisalabym juz wczesniej gdyby udalo mi sie zalogowac do mojego wczesniejszego konta :/ Jestem mama z marca 2010 i 2013, ale od 3 lat sie nie udzielalam i teraz strona twierdzi ze "member not be find" :( znaczy moj staz i ogrom postow z tamtych lat dla bb sie nie liczy i musialam zakladac nowe konto jako "świeżynka". No trudno ;)
Witam Was cieplutko wsztstkie mamusie.
Mam prawie 34lata, jestem z krk i chyba nasza rodzinka sie znow powiekszy :) Termin z om 30.10. Tj wiekszosc z Was jestem tez po przejsciach bo pomiedzy moimi corciami bylam tez raz w ciazy i niestety poronilam wlasnie w 7 tyg. Dlatego ten tydzien dla mnie jest dosc stresujacy i nie moge sie doczekac usg 14.03. Bylam u gin tydzien temu ale poza pecherzykiem nic jeszcze nie bylo widac :( niby tak moze byc ale i tak sie stresuje. Nic mi jeszcze nie wlaczyla z lekow mimo ze ostatnio bylam na luteinie cala ciaze. Plamien nie mam i brzuch nie boli od tygodnia (o dziwo, bo jak sie zdazycie dowiedziec bole brzucha w obu ciazach przeszlam chyba wszystkie wiec jestem definicja "leniwej krolowej" bo ledwo wstawalam brzuch robil sie jak kamien w poprzednich ciazach. Oby tym razem to mnie oszczedzilo bo wizja pol roku w lozku przy moich zywiolowych dziewczynach mnie przeraza, ale byle dzidzia zdrowa byla! :) Objawy ciazowe mam ksiazkowe wszystkie wiec chyba mam nadzieje ze cos w tym pechezyku rosnie ;)

Dzisiaj z rańca byłam na pierwszych badaniach krwi w tej ciąży [emoji4] morfologia, TSH, toksoplazmoza + mocz.
A jak u Was kobietki? Miałyście już badania? Jak wyniki? Ile czekałyście na wynik z toksoplazmozy? U mnie czeka się tydzień.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Dzisiaj z rańca byłam na pierwszych badaniach krwi w tej ciąży [emoji4] morfologia, TSH, toksoplazmoza + mocz.
A jak u Was kobietki? Miałyście już badania? Jak wyniki? Ile czekałyście na wynik z toksoplazmozy? U mnie czeka się tydzień.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png
Wszystkie wyniki miałam na drugi dzień (toksoplazmoza, HIV, przeciwciała, sód, potas, tsh, beta, hbs, morfologia i mocz). To wszystko kosztowało 311 zł.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png
Ja dzis robilam tsh, mocz, morfologie, glukoza, grupe krwi, toksoplazmoze i jeszcze cos. Wyniki jutro po 10 bede miala

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc :) To chyba czas sie przedstawic :) Jestem Ela i pisalabym juz wczesniej gdyby udalo mi sie zalogowac do mojego wczesniejszego konta :/ Jestem mama z marca 2010 i 2013, ale od 3 lat sie nie udzielalam i teraz strona twierdzi ze "member not be find" :( znaczy moj staz i ogrom postow z tamtych lat dla bb sie nie liczy i musialam zakladac nowe konto jako "świeżynka". No trudno ;)
Witam Was cieplutko wsztstkie mamusie.
Mam prawie 34lata, jestem z krk i chyba nasza rodzinka sie znow powiekszy :) Termin z om 30.10. Tj wiekszosc z Was jestem tez po przejsciach bo pomiedzy moimi corciami bylam tez raz w ciazy i niestety poronilam wlasnie w 7 tyg. Dlatego ten tydzien dla mnie jest dosc stresujacy i nie moge sie doczekac usg 14.03. Bylam u gin tydzien temu ale poza pecherzykiem nic jeszcze nie bylo widac :( niby tak moze byc ale i tak sie stresuje. Nic mi jeszcze nie wlaczyla z lekow mimo ze ostatnio bylam na luteinie cala ciaze. Plamien nie mam i brzuch nie boli od tygodnia (o dziwo, bo jak sie zdazycie dowiedziec bole brzucha w obu ciazach przeszlam chyba wszystkie wiec jestem definicja "leniwej krolowej" bo ledwo wstawalam brzuch robil sie jak kamien w poprzednich ciazach. Oby tym razem to mnie oszczedzilo bo wizja pol roku w lozku przy moich zywiolowych dziewczynach mnie przeraza, ale byle dzidzia zdrowa byla! :) Objawy ciazowe mam ksiazkowe wszystkie wiec chyba mam nadzieje ze cos w tym pechezyku rosnie ;)

Heeej !!:)))
Mamy podobnie bo ja też termin z Om na 30.10
I również tydzień temu na usg sam pęcherzyk. :)
Będzie dooobrze :*

reklama
Żadna z Was nie poratuje przepisem na domowy pasztet? [emoji1317][emoji253]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój problem jest taki, że nigdy nie używam przepisów :D
Jak robiłam pasztet na Boże Narodzenie, to też z głowy. Znaczy przeczytałam kilka przepisów i zrobiłam po swojemu.
Ugotowałam mieszankę mięs z warzywami, liściem laurowym i zielem ang - wieprzowe, wołowe i trochę drobiowego + wątróbka.
Gdy ostygło, wszystko zmieliłam, łącznie z marchewką i pietruszką z gotowania. Dodałam podsmażoną i również zmieloną cebulę. Doprawiłam solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sypnęłam trochę imbiru mielonego. Całość wymieszałam, podzieliłam na pół. Jeden piekłam z żurawiną, drugi ze śliwką suszoną :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry