reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja wizytę mam w poniedziałek na 16 :) juz się nie mogę doczekać, jedyne to jutro czeka mnie pobranie krwi którego nie lubię bo zdarzały mi się omdlenia i już stresa mam. A wam zdarzyło się kiedyś zaslabnac na pobraniu krwi? :)
Nigdy :) jestem też honorowym dawca krwi, więc takie pobranie to na prawdę nic wielkiego :D za to mój mąż boi się igieł [emoji23]

No to moze juz cos o sobie napisze, chociaż dalej strasznie sie boje [emoji17]
Moje starania o ciąże zaczęły sie ponad 5 lat temu, zaczęliśmy sie leczyć z mężem i jedynym wyjście aby mieć potomstwo było Ivf . Udało sie za pierwszym razem, ale co w ciągu tego miesiąca przeszłam to istny cyrk, plamienia, krwawienia, usg, jest pęcherzyk, nie ma ciałka żółtego, znowu krwawienie, szpital, jest zarodek [emoji15], nie ma zarodka, znowu krwawienie i kiedy znowu zwątpiłam w mojego kropka okazało sie ,ze mój maluszek ma 4,59mm i widać bijące serduszko tylko obok jest duży krwiak, wiec lekarz nakazał łóżko!!! I odpukać od 2 dni wydaje sie być wszystko ok [emoji6] Modlę sie abym została z Wami do tego 14 października [emoji8]
Wszystkim duzo zdrówka życzę, cierpliwości i odpoczynku bo jak sie okazuje nie każda moze być Anna Lewandowska i zapitalac na silce 2 x dziennie w ciąży !

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

No to moze juz cos o sobie napisze, chociaż dalej strasznie sie boje [emoji17]
Moje starania o ciąże zaczęły sie ponad 5 lat temu, zaczęliśmy sie leczyć z mężem i jedynym wyjście aby mieć potomstwo było Ivf . Udało sie za pierwszym razem, ale co w ciągu tego miesiąca przeszłam to istny cyrk, plamienia, krwawienia, usg, jest pęcherzyk, nie ma ciałka żółtego, znowu krwawienie, szpital, jest zarodek [emoji15], nie ma zarodka, znowu krwawienie i kiedy znowu zwątpiłam w mojego kropka okazało sie ,ze mój maluszek ma 4,59mm i widać bijące serduszko tylko obok jest duży krwiak, wiec lekarz nakazał łóżko!!! I odpukać od 2 dni wydaje sie być wszystko ok [emoji6] Modlę sie abym została z Wami do tego 14 października [emoji8]
Wszystkim duzo zdrówka życzę, cierpliwości i odpoczynku bo jak sie okazuje nie każda moze być Anna Lewandowska i zapitalac na silce 2 x dziennie w ciąży !

Musisz uwierzyć że będzie dobrze. Najważniejsze że jest poprawa :) będziemy trzymać kciuki za twoją fasolkę :)

Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz i trochę nie mogę się połapać co, gdzie, jak. Jestem bardzo wcześnie październikowa - termin mamy na 1 października :) Pierwsza ciąża <3 Mam nadzieję, że szybko nadrobię wątek i będę mogła włączyć się do rozmów. Na razie bardzo ciepło pozdrawiam Was wszystkie :) :*

Ja już po wizycie. :)
Jest pęcherzyk, tzn.ona to określiła jako plamka ok.4-5 mm,ale jeszcze nie widać zarodka,mam przyjść za 2 tygodnie ,nie określiła który to dokładnie tydzień,ale ciąża góra o 5-7 dni młodsza w razie czego.
Także odliczam,wizyta za 2 tygodnie w piątek.:D

Hejka dziewczyny. Mam za sobą paskudna noc. Prawie nic nie spalam, kręciłam się z boku na bok, wszystko mnie boli [emoji20] rozkłada mnie choroba jak nic [emoji20] jakie leki bierzecie w ciąży?
Ja biorę Duphaston, ZAAX, kwas foliowy, Pregna Plus i Urosept bo przypałętała mi się infekcja pęcherza... [emoji5]

hchy3e3klmq5cy16.png

Ja wizytę mam w poniedziałek na 16 :) juz się nie mogę doczekać, jedyne to jutro czeka mnie pobranie krwi którego nie lubię bo zdarzały mi się omdlenia i już stresa mam. A wam zdarzyło się kiedyś zaslabnac na pobraniu krwi? :)
Ja zawsze odwracam głowę bo robi mi się słabo [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy3e3klmq5cy16.png

reklama
A powiedz miałaś blastke i w którym dpt usg i jaki duży był zarodek, bo ja oczywiście zaczynam juz wariować i wydaj mi sie ,ze mój jest za mały [emoji58]

Miałam 3dn blastkę. U mnie dużą komplikacją była hiperstymulacja, która nadal bardzo mi dokucza. Generalnie do tej pory lekarzy bardziej interesowało, by wyprowadzić mnie z tego ciężkiego stanu, niż dziecko. Powiedzieli, że mi tylko że serduszko bije i tyle. Muszę czekać....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry