reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też jakby mnie dziś pociąg przejechał... super pogoda, a mi zimno, oczy mi się same zamykają, głowa boli i tez czuje sie jakby mnie grypa brała, ale nie wiem czy to grupa czy ciąża.
Dobrze, ze dziś w pracy względny spokój.
Mi w pierwszej ciąży na przeziębienie pani w aptece dała syrop z cebuli, bo tylko to można bez konsultacji z lekarzem. [emoji23] To juz wole mleko z miodem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka dziewczyny. Mam za sobą paskudna noc. Prawie nic nie spalam, kręciłam się z boku na bok, wszystko mnie boli [emoji20] rozkłada mnie choroba jak nic [emoji20] jakie leki bierzecie w ciąży?
1487841104-aaaaaa.jpeg

Stosowałam w poprzedniej ciąży i trochę pomagało

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja od wczoraj dziwnie się czuję. Dziwnie jak na mnie. Mam mdłości ,od południa, i w nocy i teraz. Nie jakieś dokuczliwe,ale nieznośne. A dziwne,bo nigdy nie miałam. I nie wiem czy coś wczoraj zjadłam, czy to ciąża [emoji23][emoji23][emoji23]
Kasia ja też mam co rano baterię, ale to jeszcze nie ciążowe. Choć przypadkiem jest tam kwas foliowy i gin się ucieszył[emoji6]
1487839597-aaaaaa.jpeg

yuuds65g6asr4q49.png

zrz6ru1dqdg0h02r.png

tb73kqi1x9u60141.png
Dziewczyny u mnie podobnie

1487841225-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny!! z tej strony Ania, jestem mamą 8 letniej Oli i teraz prawdopodobnie dołączam do grona październikowych mam :) dwa razy test pokazał 2 kreseczki, dziś rano pobrano mi krew a wieczorem idę na USG :)
pozdrawiam :)

Trochę to dziwne, bo u nas te badania finansuje kasa chorych, tylko w grupach ryzyka, ale zawsze. Jakiś akupunktur i takich rzeczy nie płaca. Wiec myśle, ze jakby mieli jakiekolwiek watpliwości czy te testy z krwi działają to by na pewno za to nie płacili.
To raczej odwrotnie jest: testy pappa dają prawdopodobieństwo: ze np. na 1000 kobiet z takimi wynikami jedno dziecko było chore. Wiec w sumie dalej możesz być ta jedna.
Ten z krwi to wyłapują komórki dziecka z krwi matki i na tych komórkach robią badanie, wiec sprawa jest jasna.

Badanie jest zalecane w grupie ryzyka, czyli u kobiet powyżej 35 r.ż i po in vitro, bądź jeżeli w rodzinie występowały choroby genetyczne. Lekarze o nich nie mówią, bo badanie kosztuje 2500zł i mało kto się na ne decyduje. To badanie daje 99% wynik, więc jeżeli wystąpi duże prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii to kierują na badania genetyczne w celu dokładnej weryfikacji.

Hej, ja już po wizycie Dzidziolek rośnie i ma już 8,7 mm, serducho pięknie bije Wg usg 6t6d a wg om 7t3d, czyli różnica niewielka.
Co do objawów, to jeszcze czasem mdłości dopadną, ale jest o niebo lepiej pod tym względem.
Jestem trochę do tyłu z forum, bo choròbsko mnie dopadło i cały dzień śpię. Robię tylko inhalacje, herbata z miodem i cytryną i trochę czosnku na kanapkę. mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie lepiej, wzięłam urlop w pracy.
No a w poniedziałek mieliśmy niemałą przygodę Sąsiadka nas porządnie zalała, a mieszkanie nawet rok po remoncie nie jest. Masakra, czekam na pana z ubezpieczalni.
Gratuluję udanych wizyt, a za te które dopiero idą trzymam kciuki.
Idę dalej leżeć

Ostatnia edycja:
Hej, ja już po wizycie Dzidziolek rośnie i ma już 87 mm, serducho pięknie bije Wg usg 6t6d a wg om 7t3d, czyli różnica niewielka.
Co do objawów, to jeszcze czasem mdłości dopadną, ale jest o niebo lepiej pod tym względem.
Jestem trochę do tyłu z forum, bo choròbsko mnie dopadło i cały dzień śpię. Robię tylko inhalacje, herbata z miodem i cytryną i trochę czosnku na kanapkę. mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie lepiej, wzięłam urlop w pracy.
No a w poniedziałek mieliśmy niemałą przygodę Sąsiadka nas porządnie zalała, a mieszkanie nawet rok po remoncie nie jest. Masakra, czekam na pana z ubezpieczalni.
Gratuluję udanych wizyt, a za te które dopiero idą trzymam kciuki.
Idę dalej leżeć

Gratuluje!!!! Ale masakra z tym remontem.... [emoji35]

Dziewczyny które mieszkacie w Polsce powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi wizytami na NFZ? Robią wam tam usg na wizycie normalnie? Ja mieszkam w Warszawie, jestem zapisana do jednego z lepszych szpitali a tam nawet ultrasonografu nie maja w gabinecie [emoji53] i tak się zastanawiam czy zrobią mi dzisiaj usg czy nie?? Idę normalnie jak na pierwsza wizytę chociaż już byłam wcześniej prywatnie... ale nie mam zamiaru się przyznawac

Gratuluje!!!! Ale masakra z tym remontem.... [emoji35]

Dziewczyny które mieszkacie w Polsce powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi wizytami na NFZ? Robią wam tam usg na wizycie normalnie? Ja mieszkam w Warszawie, jestem zapisana do jednego z lepszych szpitali a tam nawet ultrasonografu nie maja w gabinecie [emoji53] i tak się zastanawiam czy zrobią mi dzisiaj usg czy nie?? Idę normalnie jak na pierwsza wizytę chociaż już byłam wcześniej prywatnie... ale nie mam zamiaru się przyznawac

Moja pani ginekolog na nfz przyjmuje w przychodni. Też tam nie ma aparatu do usg, za to zapisuje do swojego prywatnego gabinetu w ramach wizyty, czyli też nic nie płacę za to

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry