reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Trochę to dziwne, bo u nas te badania finansuje kasa chorych, tylko w grupach ryzyka, ale zawsze. Jakiś akupunktur i takich rzeczy nie płaca. Wiec myśle, ze jakby mieli jakiekolwiek watpliwości czy te testy z krwi działają to by na pewno za to nie płacili.
To raczej odwrotnie jest: testy pappa dają prawdopodobieństwo: ze np. na 1000 kobiet z takimi wynikami jedno dziecko było chore. Wiec w sumie dalej możesz być ta jedna.
Ten z krwi to wyłapują komórki dziecka z krwi matki i na tych komórkach robią badanie, wiec sprawa jest jasna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę to dziwne, bo u nas te badania finansuje kasa chorych, tylko w grupach ryzyka, ale zawsze. Jakiś akupunktur i takich rzeczy nie płaca. Wiec myśle, ze jakby mieli jakiekolwiek watpliwości czy te testy z krwi działają to by na pewno za to nie płacili.
To raczej odwrotnie jest: testy pappa dają prawdopodobieństwo: ze np. na 1000 kobiet z takimi wynikami jedno dziecko było chore. Wiec w sumie dalej możesz być ta jedna.
Ten z krwi to wyłapują komórki dziecka z krwi matki i na tych komórkach robią badanie, wiec sprawa jest jasna.

No mi mówił, że to w 90 procentach płatne badanie... w sensie, że 90% kobiet musi płacić. Te babki właśnie ponad 2tys dały za nie. Najwidoczniej każdy ma inne info :) i faktycznie, każdy robi jak chce :D

Ja mieszkam w Szwajcarii - tutaj właśnie za to badanie płaci kasa chorych, jak się jest w grupie ryzyka. U mnie się zreszta samo badanie trochę inaczej nazywa, pewnie inna firma je robi. Dlatego inne info [emoji6]

Powodzenia na wizytach :) ja byłam we wtorek na wizycie, bo mdłości mi dokuczaja i musiałam pójść na zwolnienie. mój dzidziulek ma 1.01 cm i serduszko bije 140 razy na minutę. Jest cudowny :* następna wizyta 14.03.

Za dwa dni koniec 8 i wkraczamy w 9tc. Szok!!! :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. [emoji110][emoji110][emoji110]
Ja od wczoraj dziwnie się czuję. Dziwnie jak na mnie. Mam mdłości ,od południa, i w nocy i teraz. Nie jakieś dokuczliwe,ale nieznośne. A dziwne,bo nigdy nie miałam. I nie wiem czy coś wczoraj zjadłam, czy to ciąża [emoji23][emoji23][emoji23]
Kasia ja też mam co rano baterię, ale to jeszcze nie ciążowe. Choć przypadkiem jest tam kwas foliowy i gin się ucieszył[emoji6]
1487839597-aaaaaa.jpeg

yuuds65g6asr4q49.png

zrz6ru1dqdg0h02r.png

tb73kqi1x9u60141.png

Hejka dziewczyny. Mam za sobą paskudna noc. Prawie nic nie spalam, kręciłam się z boku na bok, wszystko mnie boli [emoji20] rozkłada mnie choroba jak nic [emoji20] jakie leki bierzecie w ciąży?

Witam dziewczyny :) ja znowu miałam koszmary -.- śniło mi się ze mąż mi powiedział ze mnie nie kocha [emoji848]

BUM No masakra [emoji23]

Kasia ja mam tak samo [emoji23] a mówią ze ciąża to nie choroba....

Beczulinda ja nie brałam żadnych przy chorobie. Czytałam ze nawet krople do nosa mogą mieć zły wpływ a nie mogłam tego zweryfikować wtedy z żadnym ginekologiem wiec wolałam nie brać. Zrobiłam sobie syrop z cebuli i czosnku, piłam znienawidzone przez siebie mleko z miodem a na noc ubierałam grube skarpety, bluzę, szalik żeby się wypocić.

Ja mam dzisiaj wizytę na 13.30 ale nie spodziewam się żadnych zachwycających wieści bo ten szpital jest do dupy. 7 marca jestem zapisana na wizytę do zupełnie innego, zobaczymy jak tam będzie :)

Hejka dziewczyny. Mam za sobą paskudna noc. Prawie nic nie spalam, kręciłam się z boku na bok, wszystko mnie boli [emoji20] rozkłada mnie choroba jak nic [emoji20] jakie leki bierzecie w ciąży?
Herbata z cytryną, imbirem i miodem [emoji6] chyba że wolisz mleko z czosnkiem, masłem i miodem. Jakby na to nie patrzył, NATURALNIE

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry, ja dziś od 6 na nogach ale już oczywiście śpiąca :) właśnie jakie leki bierzecie w ciąży?
Powiedzcie mi jeszcze czy miewacie jakieś skurcze od czasu do czasu w tej początkowej ciąży?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry