reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Róża twój mąż zarabia 7tys plus jeszcze twoja wyplata, macie wydatki 3200 i nie umiecie odłożyć? ja jednak tego nie rozumiem
Tez tego nie rozumiem , my żyjemy tylko z wypłaty męża 3.5tysiąca i staracza nam odłożyć co miesiąc z 200zł [emoji33]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t3d [emoji272]

reklama
My też mamy średnią sytuację finansową. Tylko mąż zarabia na ma bezrobociu nie dostaje ani grosza. Mamy kredyt mieszkaniowy a to i tak tylko kawalerka plus inne raty. Dużo wydatków i opłat ale jakoś leci. Staram się nie narzekać bo inni mają jeszcze gorzej i też sobie muszą radzić. Masz robi nadgodziny ile tylko się da. Udało nam się już odłożyć ok 1600 więc na wózek będzie. No chyba że uda się jakiś w miarę ładny używany to jeszcze zostanie.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Rozumiem dziewczyny, nie umiemy :) próbujemy nawet zapisywać wydatki i jakoś się ta kasa rozchodzi...
i zawsze tez mamy niespodziewane wydatki. A to się samochód zepsuje, a to pralka, serio co miesiąc coś... jakiegoś wyjątkowego pecha mamy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No powiem Ci roza, że macie wyjątkową zdolność do wydawania pieniędzy :-) Ale ja tam się nie mieszam w nie moje finanse. Każdy sobie radzi jak może :-) jak urodzi się dziecko to może nauczycie sie oszczędzać :-) oby :-D ;-)
My na wszystko wydajemy ok 3500... czasem w porywach do 4... no wiadomo, że w grudniu przed Świętami sporo więcej, bo te prezenty nieszczęsne... Ale tak to sobie radzimy :-) nic nie odkładamy bo nie wypada wypłacać ż z głównego konta, które jest dla wszystkich i przelewać na nasze :-) ale mamy trochę tylko swoich oszczędności na czarną godzinę ;-)

No nam opłaty wychodzą prawie 3 500. Teraz to co mam obłożone oddam rodzicom, bo nam pozyczyli ma remont bo jeszcze nam zabrakło. Co chwile jak coś odłożyłam dla nich w kopertę to musiałam brać. A teraz już będziemy na czysto i to co nam się uda odłożyć będzie już nasze. Tak jak mówiłam, w tym miesiącu chce bardzo rozważnie wydawać kasę i zobaczyny jak to wyjdzie

Kochane ponawiam Pytanko : My dziś jesteśmy zaproszeni na imprezkę urodzinową: na KRĘGLE , stąd moje pytanie ? Czy my możemy grać ? ;) Kule są w sumie ciężkie
Z tymi wydatkami Róża to faktycznie przesada :D .. my z Mężem wspólnie zarabiamy ok 7tys, kredyt na mieszkanie, rachunki, paliwo to wydatek max 2,5tys. Co miesiąc spokojnie odkładamy 2 tys ;)

Ostatnia edycja:
No mamy mamy :)

Poszliśmy dzisiaj z mężem do kina uczcić jego podwyzke. A Wy jak spędzacie dzień?

No mamy mamy :)

Poszliśmy dzisiaj z mężem do kina uczcić jego podwyzke. A Wy jak spędzacie dzień?

1491649004-aaaaaa.jpeg

...

reklama
Ależ wczoraj popisałyście... nadrobię potem.

mam takie pytanko na szybko. Powiedzcie mi dziewczyny, bo mnie to niepokoi, jakie bóle w podbrzuszu są ok? Chyba Hajmal wcześniej pisała, że dobre są takie po bokach, a takie w okolicach pochwy niedobre. Mnie teraz boli tak z przodu jakby pod macicą, ale nie tam gdzie pochwa (bo ona jest tak bardziej z tyłu) tylko jakby w okolicach spojenia łonowego. No wiecie, tak bardzo z przodu. Te ból przyprawia mnie o zły humor. Zanim wstałam z łóżka, to było jak wbijanie cienkiej szpileczki w spojenie łonowe, a teraz to tak pobolewa trochę jak na okres.

Z jednej strony to może mnie ciągną tu jakieś więzadła, żeby więcej miejsca dla macicy zrobić,ale z drugiej, to ja nie wiem przecież co tam się dzieje... a nie chcę zlekceważyć czegoś nieodpowiedniego. Powiedzcie mi proszę, co o tym myślicie?
Ja ostatnio też miałam jakieś takie dziwne bóle jakby spojenia lonowego. Non stop czułam tam takie szpilki A już po USG to była masakra. Teraz mi samo przeszło. Ale za ten czas naczytalam się o rozejsciu spojenia. I trulam tyłek mojemu. Póki co mi przeszlo

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry