reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam was wszystkie. Potrzebuje cieplego slowa bo az mi ciezko uwierzyć [emoji5] od dawna staralismy sie o dziecko ale nic z tego ja osoba z chora tarczyca Hashimoto. Ale w ostatnim cyklu mialam jakies przeczucie. Co prawda okres wypada mi dopiero jutro jednak zrobilam beta wczoraj i wynioslo 32,2 wiem ze na lekarza za wczesnie ale czy to znak ze sie udało? [emoji5][emoji5]

Powtórz jutro i zobscz przytost :)
Ale kazda beta powyżej 5 jest ciaza ! Kiedy Mialas oststnia miesiaczke ?

GRSTULACJE :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam was wszystkie. Potrzebuje cieplego slowa bo az mi ciezko uwierzyć [emoji5] od dawna staralismy sie o dziecko ale nic z tego ja osoba z chora tarczyca Hashimoto. Ale w ostatnim cyklu mialam jakies przeczucie. Co prawda okres wypada mi dopiero jutro jednak zrobilam beta wczoraj i wynioslo 32,2 wiem ze na lekarza za wczesnie ale czy to znak ze sie udało? [emoji5][emoji5]
Wszystko jest na dobrej drodze :) normalny poziom bety w organizmie jest między 0 a 3 :)

20 stycznia byl ostatni okres ja zrobiłam juz jedna bete w poniedziałek miala 6,9 ale w necie czytalam ze przed okresem tarczyca moze tak namieszac a teraz jest 32,2 cykl mam co 30 dni. ☺☺☺☺☺☺☺

Hej witam nowe mamy coraz nas tu wiecej i dobrze [emoji3].
Ja dzisiaj zadzwoniłam do pracy i powiedziałam w kadrach o ciąży bo 2 dni temu wysłałam L4 i chcialam sie dowiedziec czy doszlo. Ja to mam taką trochę skomplikowana sytuację bo zanim poszłam na L4 to wykorzystywalam zaległy urlop przed wychowawczym który miałam rozpocząć 21.02. a wiadomo jak to na wychowawczym nie dostajesz żadnej kasy tylko Ci składki odprowadzają na emeryturę i dodatkowo przepada ubezpieczenie grupowe. Więc to L4 w samą porę tylko dzisiaj rano doczytałam w necie ze powinnam była też napisać wniosek ze rezygnuje z wychowawczego w terminie 7 dni przed rozpoczęciem a od dzisiaj licząc zostało tylko 5 dni więc rano szybko na pocztę pobieglam i wysłałam Pismo z datą 7 dni [emoji53]mam nadzieję ze przejdzie to w kadrach bo jak nie to cała ciąże będę bez kasy [emoji54] oby nie. I teraz bede siedziala w domu jak na szpilkach i czekala az oddzwonią ech sie narobilo [emoji32]

Ja mam super sytuacje w pracy. Moi pracodawcy wiedza o ciąży od początku i cieszą się razem ze mną. Zapewnia mi umowę tak żebym mogła iść na l4 i macierzysnskie. Ogólnie w pracy opiekunek umowa nie jest czymś powszechnym :)

Ja mam super sytuacje w pracy. Moi pracodawcy wiedza o ciąży od początku i cieszą się razem ze mną. Zapewnia mi umowę tak żebym mogła iść na l4 i macierzysnskie. Ogólnie w pracy opiekunek umowa nie jest czymś powszechnym :)

Ja mam tak samo u mnie wiedza o in vitro zawsze na zawładnie ja i maz mamy wolne jak trzeba do kliniki jechac czy jakies badania a potem zawsze czekają na wynik testu i mam totalna ochronę do trgo stopnia ze przynosza mi kanapki do biura z kawiarni albo podnoszą za mnie jakies papiery jsk mi wyapdna hahahahah

Fajnie macie z tymi pracami, ze taki luz.

Ja nic nie mówię póki nie będę musiała, czyli do 12tego tyg. Ciekawa jestem co szef na to powie i babka z hr. Ostatnio nie chciała zatrudnić dziewczyny, która ma jedno małe dziecko, "bo za chwile będzie chciała mieć drugie". Powiedziałam jej: " to mnie byś tez nie zatrudniała".
A szef to naprawdę nie wiem co na to. Ja jestem w firmie dopiero od 6 miesięcy, ale dobrze nam sie pracuje i mam sporo odpowiedzialności.

Fajnie macie z tymi pracami, ze taki luz.

Ja nic nie mówię póki nie będę musiała, czyli do 12tego tyg. Ciekawa jestem co szef na to powie i babka z hr. Ostatnio nie chciała zatrudnić dziewczyny, która ma jedno małe dziecko, "bo za chwile będzie chciała mieć drugie". Powiedziałam jej: " to mnie byś tez nie zatrudniała".
A szef to naprawdę nie wiem co na to. Ja jestem w firmie dopiero od 6 miesięcy, ale dobrze nam sie pracuje i mam sporo odpowiedzialności.

Ja tym razem wroce szybciej do pracy na czesc etatu moje stanowisko jest jedno oststnio przyuczalam dziewczyne 3 mieisace i ja zwolnili po paru miesiacach bo taki bałagan narobiła se ja po macierzyńskim pare tygodni sie po niej tłumaczyłam klientom wiec teraz po 10 tygodniach po porodzie wroce na dwa dni w tygodniu a maz te dwa bedzie miał wolne ( u nas tak sie da ) wiec ja bede miec plate 2 od pracodawcy a 3 od urzędu maz na odwrot.
W ten sposob uda sie nikogo nie zatrudniać na niej mieskce jakos z kolezanka z biura to ogarniemy

U Mnie też miła i spokojna atmosfera w pracy,o ciąży powiem po urlopie czyli w marcu Szefowej. Będę musiała kogoś na swoje zastępstwo szkolić pomału :)

Gratulacje "Świeże " Mamuśki <3

reklama
U Mnie też miła i spokojna atmosfera w pracy,o ciąży powiem po urlopie czyli w marcu Szefowej. Będę musiała kogoś na swoje zastępstwo szkolić pomału :)

Gratulacje "Świeże " Mamuśki <3

Oby kogos mądrzejszego zatrudnili niz u mnie hahahaha bo to masakra była mowie ci - tezy miesiace przyuczenia podstaw bo reszte miała kolezanka z biura robic, takie rzeczy co tylko z biegiem czasu sie da ocenić i zrobic ( jak ile towaru zamówic itp ) ale koszmar był

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry