reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zoyka masz racje, u mnie poprosimy siostrzenice męża bo jest fajna i mojego brata tylko nie wiem czy przyjedzie z pod Szczecina bo ma dwie male córy, chorych tescia tesciowa i babcie zony na glowie. Reszta sie nie bardzo nadaje, jeden brat juz jest chrzestnym a pozostali to nie chce zeby dziecko mialo podobne charaktery.

Gratuluje udanych wizyt
Czy na tej wizycie prenatalnej lekarz patrzy na szyjke i ewentualnie szwy po cc??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zadzwonił do mnie mąż, skończył pracę. Ta cała złość ze mnie wyszła i zaczęłam tak płakać ze powietrza nie mogłam złapać. Zbierało mi się od kilku dni

A na pocieszenie mam coś dla Mam, które szukają nietypowego imienia dla synka.
1495823205-aaaaaa.jpeg

Jak żyje jeszcze czegoś takiego nie słyszałam :D

Mesmerise gratulacje udanej wizyty ! :*

Evi wszystkiego naj !:)

Ja dziś posiedzialam trochę na słonku, i mówię sobie w głębi duszy super że mnie dziś nic nie boli hehe a za pół h znowu te kłucie -,-

Ale za to mój synek mnie dziś obdarował kwiatkami. <3

Ja też od rana byłam zadowolona, że nic mnie nie boli, że wstałam wypoczęta, a tu od jakiejś godziny kuje mnie po lewej stronie w podbrzuszu :/ Jest ok jak siedzę, ale jak chodzę, to czuję się średnio :/ Powinnam pracę dalej ogarniać, ale mam ochotę już iść do łóżka :o

Hej, w końcu nadrobiłam, chyba mialam ponad 40 stron. Przez pracę nie ogarniam.
Witam nowe mamy, fajnie że się ujawniłyście :)
Ja z moją mamą też w sumie mam dobry kontakt, czasami się poprztykamy, ale po pół godziny jest już ok ;)
Co do wyboru chrzestnych, to mój mąż ma dwie siostry a ja siostrę i brata i z tego co się dowiedziałam od siostry to brat jest pewny, że go weźmiemy na chrzestnego, ale mi się średnio to widzi, bo za często się kłócimy i kontakt mamy średni. Na szczęście jeszcze jest trochę czasu, żeby się zastanowić.
Dzisiaj miałam połówkowe, z dzidzią wszystko ok, waży 350 g, zostaje dziewczynka ;) Buźke dzisiaj zasłaniała więc fotki nie mam. Szyjka trochę się skróciła, bo ma 37 mm, ale jest twarda i zamknięta, więc doktorek mówił, że jest ok. Co do ciał ketonowych w moczu, to najpewniej przyczyną było za długie stanie moczu przed badaniem, bo po 4 sikalam a mocz do badania oddawałam po 7. Od 1.06 idę już na L4 :) Może bardziej ogarnę forum :p Pytałam też doktorka czy mogę jechać do Karpacza i mówił, że jak najbardziej, chyba że wystąpią jakieś plamienia, to mam sobie darować. Nocleg już mamy ogarnięty i wyjeżdżamy 7.06 ;)
Któraś z Was pisała, że ma Hashimoto, ja niestety też i prawdopodobnie przez to nie miałam owu. Do endokrynologa muszę jeździć co miesiąc na kontrolę, chociaż dopiero teraz wynik ft4 lekko się pogorszył, a tak to było wszystko ok.
Dobra chyba wszystko napisałam co chciałam, uciekam do biedry, bo muszę coś kupić na kolację ;)

Dobrze czytać, że kolejna wizyta należy do udanych :) Gratuluję :) Coś mi się wydaje, że mamy już tu całkiem sporo dziewczynek ;)

Cześć ! Oj ciężkie dziś tematy... Powiem Wam, że ja to jestem szczęściara :-) z Mamą, właściwie i Mamą i Tatą mam świetny kontakt, mogę z Nimi rozmawiać o wszystkim, zawsze są pomocni i zawsze starali się by niczego nam nie brakło a jednocześnie zawsze czułam że są obok i mogę na nich liczyć :) co do Chrzestnych oczywiście Brat, z którym kontakt mamy bardzo dobry ( pomijając lata młodości kiedy to darło sie ze sobą koty mieszkając w jednym pokoju :p ) a chrzestną będzie Moja kuzynka z którą również mamy świetny kontakt (oboje z Mężem :D). Także przy pierwszym dziecku problemu nie będzie :)
A poza tym gratuluję Wam udanych wizyt i pozdrawiam ze słonecznego Oslo :)
received_1277367498998310.jpeg

Załączniki

• received_1277367498998310.jpeg
    received_1277367498998310.jpeg
    54,5 KB · Wyświetleń: 463
Dziewczyny ja dzis najadlam sie truskawek a potem takich bolesci brzucha dostalam ze ledwo do lazienki doszlam...lecialo ze mnie dolem i gora...na szczescie tylko raz...bo bym sue wykonczyla...
A co do chrzestnych ja jeszcze nawet o tym nie myslalam....
A dostalam dzis od mojego syna list na dzien mamy....dziewczyny az sie poplakalam jaj czytalam....az mi sie milo na serduchu zrobilo...takiego kochanego mam synusia...

Hej, w końcu nadrobiłam, chyba mialam ponad 40 stron. Przez pracę nie ogarniam.
Witam nowe mamy, fajnie że się ujawniłyście :)
Ja z moją mamą też w sumie mam dobry kontakt, czasami się poprztykamy, ale po pół godziny jest już ok ;)
Co do wyboru chrzestnych, to mój mąż ma dwie siostry a ja siostrę i brata i z tego co się dowiedziałam od siostry to brat jest pewny, że go weźmiemy na chrzestnego, ale mi się średnio to widzi, bo za często się kłócimy i kontakt mamy średni. Na szczęście jeszcze jest trochę czasu, żeby się zastanowić.
Dzisiaj miałam połówkowe, z dzidzią wszystko ok, waży 350 g, zostaje dziewczynka ;) Buźke dzisiaj zasłaniała więc fotki nie mam. Szyjka trochę się skróciła, bo ma 37 mm, ale jest twarda i zamknięta, więc doktorek mówił, że jest ok. Co do ciał ketonowych w moczu, to najpewniej przyczyną było za długie stanie moczu przed badaniem, bo po 4 sikalam a mocz do badania oddawałam po 7. Od 1.06 idę już na L4 :) Może bardziej ogarnę forum [emoji14] Pytałam też doktorka czy mogę jechać do Karpacza i mówił, że jak najbardziej, chyba że wystąpią jakieś plamienia, to mam sobie darować. Nocleg już mamy ogarnięty i wyjeżdżamy 7.06 ;)
Któraś z Was pisała, że ma Hashimoto, ja niestety też i prawdopodobnie przez to nie miałam owu. Do endokrynologa muszę jeździć co miesiąc na kontrolę, chociaż dopiero teraz wynik ft4 lekko się pogorszył, a tak to było wszystko ok.
Dobra chyba wszystko napisałam co chciałam, uciekam do biedry, bo muszę coś kupić na kolację ;)
Ja mam Hashimoto. Jestem utrzymywana farmakologicznie w nadczynności tarczycy. Tak lepiej się czuję i nie tworzą mi się nowe guzy. Teraz też mam wyniki 0.634 (jakoś tak ta końcówka) w poniedziałek idę do innej lekarki, zobaczymy co ona na to powie. W ciąży nie mialam w ogóle robionego ft4. Obecnie biorę Euthyrox 125 i pewnie tak zostanie.

Dziś byłam na polowkowym.:) Synuś[emoji173] Tak jak podejrzewałam. 404 g i staraszy o 4 dni niz podaje OM.[emoji4] DZiś w sumiw dużo dziewczynek się potwierdziło. Gratulacje![emoji255]

Jeżeli chodzi o Mamy i relację. To ja mam bardzo dobre. Moi rodzice mieszkają w tej samej miejscowość co my, taj naprawdę dwa domy dalej. My mieszkamy w dużym domu z Teściową i jej Mama. Kazda z nas ma tak jakby osobne mieszkanie. Kuchnie i łaZienkę oczywiście osobna. Niestety wspólne wejście[emoji15] czasami są dni, ze w ogóle się nie widujemy. Niestety naszw relacje nie można nazwac dobrymi raczej ich nie ma[emoji17]

Bardzo współczuję Mamą, które straciły Maleństwa. Podziwiam Was ogromnie[emoji173] jesteście naprawdę silne.[emoji8]

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ppaulik a Ty na kiedy masz termin, bo chciałam mniej więcej porównać wagę naszych dzieci, a w tabelce Cię nie widzę i nie wiem jaka jest różnica między nimi ;-)
No mój wczoraj (20+5) ważył 480 g i nie Wiem, czy to nie za duzo?
Wasze dzieci są sporo mniejsze ;-)

Sunday,Ewa,Wyimaginowana i Hajmal -dziękuję za życzonka imienin. :)
Własnie wróciłam od mamy,bo bylam z prezentem i kwiatkami.
Mam nadzieje ze moje dzieci tez bedą do mnie przyjezdzac nawet bez okazji. Miłe to.

reklama
Ppaulik a Ty na kiedy masz termin, bo chciałam mniej więcej porównać wagę naszych dzieci, a w tabelce Cię nie widzę i nie wiem jaka jest różnica między nimi ;-)
No mój wczoraj (20+5) ważył 480 g i nie Wiem, czy to nie za duzo?
Wasze dzieci są sporo mniejsze ;-)
Z OM 20+6, a z usg 21+3 i Jeremiasz waży 404 g[emoji6]

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry