reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Justa ja nawet nie mam jeszcze wybranego modelu wózka a co tu mówić o zakupie
Bum pyszny obiadek - też taki uwielbiam
Co do dziwnych bóli to mam je przeważnie wieczorami, jak się przekręcam z boku na bok też, w piątek spytam mojej gin czy to normalne

reklama
Bum ale mi apetytu narobiłaś mmmm :) Co do imion to ja tam po cichu jakieś swoje faworyty mam ale mój nie chce nic powiedzieć. Stwierdził, że jak już będzie potwierdzona płeć to wtedy będziemy wybierać :) Co do wózków to ja też mówiłam, że jakoś w sierpniu będziemy się rozglądać. Na pewno kupimy coś w sklepie stacjonarnym tu niedaleko nas, gdzie wózek można wziąć od ręki, chyba że wymyśli się jakiś inny kolor to chyba 3tyg trzeba czekać. Aaa jeżeli chodzi o dziwne bóle to mnie boli miejsce zaraz przy rowku więc chyba kość ogonowa, szczególnie jak siadam :rolleyes2:

My juz przy staraniach o imieniu mysleliśmy , a bardziej ja - wiec moj P potem musiał je przyjąć haha bo on dla dziewczynki wybierał a , ze wyszedł sisior to moj wybor [emoji14]

Z wózka naszego jestem zadowolona , szkoda , ze w kartonie jeszcze leżec musi [emoji23]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

Wlasnie apropo wózków na jakie modele sie zdecydowałyście? Polecacie jakies konkretne?
Moj sie uparł na Anex sport ale jak czytam opinie to sa podzielone i pozytywne i negatywne.

Wlasnie apropo wózków na jakie modele sie zdecydowałyście? Polecacie jakies konkretne?
Moj sie uparł na Anex sport ale jak czytam opinie to sa podzielone i pozytywne i negatywne.
My kupilismy baby merc faster 2 style i dla nas jest extra [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

Cześć październikowe mamusie i dzidziole wasze w brzuszkach niech też będą pozdrowione :)

Coś o mnie. Na imię mam Karolina, jestem z Warszawy i mam 35 lat. To jest moja pierwsza ciąża. Termin mam na 17.10 i spodziewamy się córeczki. Pokazała pełny rozkrok, podczas mierzenia szyjki, akurat była w położeniu podłużnym pupą w dół. Potwierdziło to tylko przypuszczenia z USG w 12 tygodniu, bo doktor już wtedy wypatrzył, że z tego wyrostka to raczej cipka będzie hihi
Dzidzię majstrowaliśmy wcześniej, ale długo nam nie wychodziło, teraz stało się to w nieoczekiwanym momencie, kiedy już szykowałam się na diagnostykę płodności. Długo też nie wierzyłam, że spotkało nas takie szczęście. Wypierałam to i bałam cieszyć z maleństwa w moim brzuszku. Pierwszy trymestr przeszłam słabo zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Teraz jest już fajnie, tym bardziej, że zaczęłam parę dni temu czuć wiercipiętkę. Tzn mam nadzieję, że to ona, a nie niestrawności. Bo głupio jakoś mówic do niestrawności, że będą kochane, mądre i piękne :D

Chciałabym dołaczyć do waszego grona, bo nikt nie zrozumie radości i niepokojów przyszłej mamy, jak inne przyszłe mamuśki. Teraz mam chwilę wolnego i mogę zająć się sobą, przygotować do zmian jakie mnie czekają i pobuszować w necie.

Witaj Karolina na pokładzie :) Widzę, że październik rośnie w siłę :) Zachęcamy do czytania i udzielania się :) A tak poza tym, życzę ciąży nudnej jak flaki z olejem, bez rewelacji i pełnej spokoju :)

Dlatego ja uwielbiam prawo i o wszystko bym się sądziła. W pracy zawsze wszystkich straszyłam prawem pracy, bo ludzie są niemożliwi w tym wykorzystywaniu. Niestety za granicą jest inaczej, a już Polak Polakowi to często wilkiem.

Co do prawa, to mam identycznie :D Może Anny tak mają ;) Mój P. śmieje się, że lepiej ze mną nie zadzierać, bo od razu wytaczam najcięższe działa i nawet gdybym miała o swoje walczyć w sądzie, to mnie to nie przeraża i zawsze swoje wywalczę :D Cóż.. taki mój charakter, ale nie uważam, żeby było w tym coś złego ;)

Witam nowa mamyske...
Hej dziewczyny wlasnie weszlam na strony wozkow i prawie na kazdej napisane ze ze wzgledu na okres urlopowy zamowienia zlozone po 31.05. Beda realizowane dopiero sierpien i wrzesien...
A czas oczekuwania to od 4 do 6 tygodni...juz sie przerazilam czy zdaza mi przyslac...a ja chcialam dopiero zamowic w sierpniu...
A wy jak tam niektore juz wozki maja...a reszta juz zamowione

Ja nie mam wózka. Zresztą- ja nie mam nic, poza 2 paczkami papersów z biedry i paroma gadżetami, które dostaję w pracy od swojej położnej :D Na razie się nad wózkiem nawet nie zastanawialiśmy. Myślę, że po połówkowym usiądziemy i poszukamy czegoś wspólnie, jak nie stacjonarnie, to online. Ponoć gdzieś w Częstochowie jest duży producent wózków i mój P. planuje tam pojechać na początek i się rozeznać, co w ogóle nam się podoba, albo co podobać się powinno :)

Anja90 racja z tym producentem ja zamawiałam od nich wózki przez internet i byłam bardzo zadowolona.

Jakieś plany na obiad dziś ? Ja chyba zrobię naleśniki z kurczakiem papryką i kukurydzą. Uwielbiam [emoji39]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dziś kurczak ze szpinakiem i makaronem w sosie śmietanowym [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ja mam zamówiony już wózek ale tylko dlatego, że chciałam z Polski bo ładniejsze są. A będę w lipcu na wakacje to go zabiorę. Bo trzeba czekać do 6 tyg. I mimo że stał w sklepie. Pan mówił że nie sprzedaje od ręki bo ona są testowane w sklepie a on chce dać nie ruszany.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dziś kurczak ze szpinakiem i makaronem w sosie śmietanowym [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png
Hej [emoji3]
U mnie też szpinak z makaronem i mocarelka [emoji6]
Ale dużo piszecie ledwo nadarzam czytać
Moja córa bije rekord w popołudniowej drzemce wczoraj spala 4 h a dzisiaj już śpi 4:20 h [emoji12]
Witam nowa mamę [emoji3]
[emoji170] synek 10/2017
[emoji307] córeczka 11/2015
[emoji169]aniołek 09/2014
[emoji172]synek 08/2009

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry