reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć październikowe mamusie i dzidziole wasze w brzuszkach niech też będą pozdrowione :)

Coś o mnie. Na imię mam Karolina, jestem z Warszawy i mam 35 lat. To jest moja pierwsza ciąża. Termin mam na 17.10 i spodziewamy się córeczki. Pokazała pełny rozkrok, podczas mierzenia szyjki, akurat była w położeniu podłużnym pupą w dół. Potwierdziło to tylko przypuszczenia z USG w 12 tygodniu, bo doktor już wtedy wypatrzył, że z tego wyrostka to raczej cipka będzie hihi
Dzidzię majstrowaliśmy wcześniej, ale długo nam nie wychodziło, teraz stało się to w nieoczekiwanym momencie, kiedy już szykowałam się na diagnostykę płodności. Długo też nie wierzyłam, że spotkało nas takie szczęście. Wypierałam to i bałam cieszyć z maleństwa w moim brzuszku. Pierwszy trymestr przeszłam słabo zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Teraz jest już fajnie, tym bardziej, że zaczęłam parę dni temu czuć wiercipiętkę. Tzn mam nadzieję, że to ona, a nie niestrawności. Bo głupio jakoś mówic do niestrawności, że będą kochane, mądre i piękne :D

Chciałabym dołaczyć do waszego grona, bo nikt nie zrozumie radości i niepokojów przyszłej mamy, jak inne przyszłe mamuśki. Teraz mam chwilę wolnego i mogę zająć się sobą, przygotować do zmian jakie mnie czekają i pobuszować w necie.
Witaj :)
Ja mam 36 lat i tez już stracilismy z mężem nadzieję na dzidziusia a tu taaaka niespodzianka :)

reklama
Jestem po badaniach prenatalnych i znowu nie mam dobrych wieści bo u małego pani doktor wykryla powiększone miedniczki i zastój moczu :( niby mówiła że takie coś się zdarza i czasem do porodu same mija ale czasem jest tak że jeszcze bardziej się to powiększa powołując np wodonercze czy jakoś tak... Jestem totalnie załamana :(

No pewnie że tak możesz czuć :)
Najlepiej leżąc na płasko i po posilku, chociaż ja czasami też jak się intensywnie poruszam i nagle usiądę to takie kopniaki jakby protest bąbel robił :)

Liczenie ruchów zaczyna się dopiero od 28 tygodnia więc jeszcze trochę
Ja jestem w 19 tyg i 6 dniu i nie czuję jeszcze ruchów:( to moje pierwsze dziecko. wczoraj lekarka mi powiedziałą, że długo nie będę czuła bo mam nisko łozysko i na przedniej ścianie macicy a tak bym juz chciała czuć moje maleństwo

Hej wam :)
Ja dziś na obiad zrobiłam warzywa na patelnię z kurczakiem w przyprawie curry i wyobraźcie sobie zjadłam i zwymiotowałam :o pierwszy raz w tej ciąży. Chyba mi nie podeszło.

Byłam też dzis u fryzjera i pozbyłam się odrostu :) uff od razu człowiek lepiej się czuję :D..

Kłuje mnie dziś po prawej stronie wzgorka łonowego. Miała któraś tak?

Jestem po badaniach prenatalnych i znowu nie mam dobrych wieści bo u małego pani doktor wykryla powiększone miedniczki i zastój moczu :( niby mówiła że takie coś się zdarza i czasem do porodu same mija ale czasem jest tak że jeszcze bardziej się to powiększa powołując np wodonercze czy jakoś tak... Jestem totalnie załamana :(
Może lepiej to sprawdzić u innego lekarza jeszcze ?
Ale bedzie synek?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

Ja jestem w 19 tyg i 6 dniu i nie czuję jeszcze ruchów:( to moje pierwsze dziecko. wczoraj lekarka mi powiedziałą, że długo nie będę czuła bo mam nisko łozysko i na przedniej ścianie macicy a tak bym juz chciała czuć moje maleństwo
Ja w 1 ciąży czulam dopiero w 24tc.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Może lepiej to sprawdzić u innego lekarza jeszcze ?
Ale bedzie synek?

Tak, syn na 100 procent
Narazie nic nie da kolejne badanie bo to czasem samo się naprawia dlatego mi lekarka zalecila badania prenatalne 3 trymestrze

Tak, syn na 100 procent
Narazie nic nie da kolejne badanie bo to czasem samo się naprawia dlatego mi lekarka zalecila badania prenatalne 3 trymestrze
Zobaczysz na pewno wszystko bd dobrze. I w 3 trymestrze sie okaże ze już się wszystko samo naprawilo. Wszystkie tu mocno trzymamy za Ciebie kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] i będziemy Cię wspierać ile sił

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to gratulacje!!! A płeć poznałaś czy jeszcze się ukrywa?
Hej :) u mnie jest ciężko z usg bo niestety spory brzuszek juz miałąm przed ciążą;) i nie za bardzo widać, ale lekarka twierdzi że ma byc dziewczynka . czekam jeszcze na połówkowe żeby inny lekarz potwierdził płeć. Jest mi obojetne co będzie, byle było tylko zdrowe. Nie ukrywam, że chciałabym jednak wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry