reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak, syn na 100 procent
Narazie nic nie da kolejne badanie bo to czasem samo się naprawia dlatego mi lekarka zalecila badania prenatalne 3 trymestrze
Bedzie dobrze [emoji8][emoji8]

U mnie crp 7.8 , niby znow cos tam spadło , ale jeszcze powyżej normy wrrrr [emoji48][emoji48][emoji48]
A te białko całkowite mam 6.4 ale nie umie znaleźć, ile ma miec w ciąży [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

reklama
Jestem po badaniach prenatalnych i znowu nie mam dobrych wieści bo u małego pani doktor wykryla powiększone miedniczki i zastój moczu :( niby mówiła że takie coś się zdarza i czasem do porodu same mija ale czasem jest tak że jeszcze bardziej się to powiększa powołując np wodonercze czy jakoś tak... Jestem totalnie załamana :(

Och Kochana, nie załamuj się! Musisz być silna i wierzyć, że wszystko dobrze się potoczy. Ja zgadzam się z BUM, poszłabym jeszcze do innego lekarza, żeby mi zrobił USG, w celu zweryfikowania, czy jego diagnoza pokryje się z tą, którą dziś usłyszałaś. Nawet jeśli mas za to dodatkowo zapłacić, to może warto wydać tą kasę, a mieć pewność, czy faktycznie jest tak, jak Twoja/Twój gin mówi?
A wiesz coś więcej na ten temat, z czym wiąże się to wodonercze? Po porodzie wprowadzane jest u małego jakieś leczenie, czy jak się z tym walczy?

Agatki poczytaj u mamaginekolog.pl ona napisała dwa wpisy o najczęstszych odchyleniach w USG polowkowym między innymi o tym co ma Twoje dzieciątko. Na bank Cię to uspokoi ! :)

Jestem po badaniach prenatalnych i znowu nie mam dobrych wieści bo u małego pani doktor wykryla powiększone miedniczki i zastój moczu :( niby mówiła że takie coś się zdarza i czasem do porodu same mija ale czasem jest tak że jeszcze bardziej się to powiększa powołując np wodonercze czy jakoś tak... Jestem totalnie załamana :(

U mojej znajomej na prenatalnych też zdiagnozowano u synka coś z nerkami a na nastepnym usg było już wszystko w porządku!:) Także nie załamuj się bo będzie dobrze!

U mojej znajomej na prenatalnych też zdiagnozowano u synka coś z nerkami a na nastepnym usg było już wszystko w porządku!:) Także nie załamuj się bo będzie dobrze!
A ty znasz juz plec

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Och Kochana, nie załamuj się! Musisz być silna i wierzyć, że wszystko dobrze się potoczy. Ja zgadzam się z BUM, poszłabym jeszcze do innego lekarza, żeby mi zrobił USG, w celu zweryfikowania, czy jego diagnoza pokryje się z tą, którą dziś usłyszałaś. Nawet jeśli mas za to dodatkowo zapłacić, to może warto wydać tą kasę, a mieć pewność, czy faktycznie jest tak, jak Twoja/Twój gin mówi?
A wiesz coś więcej na ten temat, z czym wiąże się to wodonercze? Po porodzie wprowadzane jest u małego jakieś leczenie, czy jak się z tym walczy?
Narazie lekarka nie mówiła nic o ewentualnym leczeniu bo tak na prawdę nie wiadomo czy w badaniu 3 trymestru nadal będzie ten problem. Podobno dokładnie dopiero wtedy lekarze są w stanie konkretnie ocenić nerki i tak dalej, bo na tym etapie nie widać części ewentualnych wad. Dlatego nie mam po co iść do kolejnego lekarza, dostałabym te same informacje. Musze przeczekać do następnych badań, a wiadomo że teraz będzie mi ciężko bo jest jednak ta niepewność...

Agatki a jak dostalas papiery z prenatalnych to co masz wpisane w układzie moczowym?

A ty znasz juz plec

Teraz na wizycie powiedział że pępowina między nogami i tak na 100% nie może mi powiedzieć ale sisiaka nie widział więc póki co chyba dziewczynka czyli tak jak na prenatalnych:)

Teraz na wizycie powiedział że pępowina między nogami i tak na 100% nie może mi powiedzieć ale sisiaka nie widział więc póki co chyba dziewczynka czyli tak jak na prenatalnych:)
To wpisze w tableke [emoji16]
Może zostanie dziewczynka [emoji4][emoji4]

reklama
Agatki nie martw się, będzie dobrze! Wszystkie jesteśmy z Tobą, tak jak mówisz jest duża szansa ze na następnym badaniu już będzie super

Ja jeszcze nawet nie myśle o wózku :)
Witam nowe Mamy :)
An Twoj mąż to jest trochę jak ja, No ja jestem bardziej stanowcza ale daleko mi do np Twojego charakteru. Odważna jestem w domu ;) chociaż zauważam ze coraz bardziej się zmieniam w dobrym kierunku.
Ja od jakiegoś czasu czuje ruchy mniej więcej w stałych porach, zauważyłam ze córcia budzi się po 8 w dzien jest różnie, zależy co robię a wieczorem najbardziej aktywna jest po 23, aż cały brzuch mi faluje, uwielbiam to. Jeszce niedawno tylko czułam a teraz już ja widzę jak szaleje :)
Po moim porodzie rodzice do nas przyjadą pewnie na jakiś tydzień i to mi nie przeszkadza wcale, inni znajomi to nie tak od razu
Ja na obiad miałam dziś młode ziemniaczki z koperkiem, pierś grillowana i surówkę
Jutro mamy święto, plus piątek mąż wziął urlop także cała rodzinka będziemy 4 dni i musimy coś fajnego wymyslec

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry