reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja po pierwszym "obiadku"- warzywkach na patelnię z jogurtem naturalnym. Zdecydowanie większa ochotę na warzywa i nabiał mam w ciaży niż przed.
W lodówce marynuje się wieprzowina, będzie z surówka i frytkami jak maż wróci z pracy. Generalnie dla mnie teraz mieso mogłoby nie istnieć, zupełnie nie mam na nie ochoty, ale przez rozsadek pewnie coś skubnę.

Teraz idę na spacer.

Witam nowa Mamę :)

reklama
Witam nowa mamyske...
Hej dziewczyny wlasnie weszlam na strony wozkow i prawie na kazdej napisane ze ze wzgledu na okres urlopowy zamowienia zlozone po 31.05. Beda realizowane dopiero sierpien i wrzesien...
A czas oczekuwania to od 4 do 6 tygodni...juz sie przerazilam czy zdaza mi przyslac...a ja chcialam dopiero zamowic w sierpniu...
A wy jak tam niektore juz wozki maja...a reszta juz zamowione

Witam nowa mamyske...
Hej dziewczyny wlasnie weszlam na strony wozkow i prawie na kazdej napisane ze ze wzgledu na okres urlopowy zamowienia zlozone po 31.05. Beda realizowane dopiero sierpien i wrzesien...
A czas oczekuwania to od 4 do 6 tygodni...juz sie przerazilam czy zdaza mi przyslac...a ja chcialam dopiero zamowic w sierpniu...
A wy jak tam niektore juz wozki maja...a reszta juz zamowione

Ja jeszcze nie zaczęłam szukać wózka, bo na razie mnie na niego nie stać... :( Także nie jesteś sama :)

[emoji123] uweilbiam [emoji38]
1495630714-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

[emoji123] uweilbiam [emoji38]
1495630714-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Wooow ja chce do mamy. Bo ona też takie pyszności robi [emoji7]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie zaczęłam szukać wózka, bo na razie mnie na niego nie stać... :( Także nie jesteś sama :)
A orientujecie się czy jak się kupuje stacjonarnie to od ręki się dostaje czy trzeba czekać ?

Ja mam bole najczęściej wieczorem jak klade sie spac i najgorzej jest w nocy jak chce sie obrucic. Mówiłam gin o tym to mi kazala brac magnez 2x dziennie a jak nie boli to tylko raz. Ale sie trochr obawiam czy to normalne a wizyta dopiero 21.06 a na prenatalne dopiero musze sie umowic w przyszlym tyg bo jak dzis dzwoniłam to mi doktor powiedzial ze za wczesnie bo to wg OM 19tydz. Ale uniwic mnie mogl jak mi wypadhie juz ten 22tydz. :( no ale trudno musze czekac.

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dokładnie te same dolegliwości. Jak się obracam i wstaję. Wcześniej było gorzej, bo nie mogłam się położyć na boku, 2 noce nie spałam. Ten sam ból miałam też przy siusianiu. Oczywiście w moczu czysto, zrobiłam nawet posiew mimo,ze badanie ogólne moczu wyszło wzorowo. Byłam z tym u prowadzącego i dodatkowo poszłam do innego na konsultacje. Obaj stwierdzili to samo taka uroda, rozciąganie i ucisk macicy, na małą to nie ma wpływu. Jeden kazał mi pić izotoniki, jeść banany i pomidory, a drugi zlecił badania na magnez, sód, potas. Wyszły mi niedobory magnezu i potasu, odkąd suplementuję jest o niebo lepiej.

Wooow ja chce do mamy. Bo ona też takie pyszności robi [emoji7]

Sama też mozesz zrobić [emoji14][emoji14]

Lili wydaje mi sie , musisz też czekać jak spodoba ci sie jakis a np jest 1 na sklepie to ci nie sprzedają...

A ja ostatnio mam takie dziwne bóle. Tzn nie wiem jak to wytłumaczyć ale pobolewa mnie kość obok pochwy tak jakby końcówka nogi. Nwm czy rozumiecie o co mi chodzi [emoji23] Ale taki dziwny ból. Może to miednica nwm Ale poki co się tym nie stresuje

reklama
Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...

Mieszkam niedaleko Karpacza i z pewnością mogę polecić tą miejscowości. Jest zadbana dużo atrakcji nie tylko w samym Karpaczu ale i okolicy. Na pewno nie będziecie się nudzić [emoji5]️

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry