reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja po pierwszym "obiadku"- warzywkach na patelnię z jogurtem naturalnym. Zdecydowanie większa ochotę na warzywa i nabiał mam w ciaży niż przed.
W lodówce marynuje się wieprzowina, będzie z surówka i frytkami jak maż wróci z pracy. Generalnie dla mnie teraz mieso mogłoby nie istnieć, zupełnie nie mam na nie ochoty, ale przez rozsadek pewnie coś skubnę.

Teraz idę na spacer.

Witam nowa Mamę :)

reklama
Witam nowa mamyske...
Hej dziewczyny wlasnie weszlam na strony wozkow i prawie na kazdej napisane ze ze wzgledu na okres urlopowy zamowienia zlozone po 31.05. Beda realizowane dopiero sierpien i wrzesien...
A czas oczekuwania to od 4 do 6 tygodni...juz sie przerazilam czy zdaza mi przyslac...a ja chcialam dopiero zamowic w sierpniu...
A wy jak tam niektore juz wozki maja...a reszta juz zamowione

Witam nowa mamyske...
Hej dziewczyny wlasnie weszlam na strony wozkow i prawie na kazdej napisane ze ze wzgledu na okres urlopowy zamowienia zlozone po 31.05. Beda realizowane dopiero sierpien i wrzesien...
A czas oczekuwania to od 4 do 6 tygodni...juz sie przerazilam czy zdaza mi przyslac...a ja chcialam dopiero zamowic w sierpniu...
A wy jak tam niektore juz wozki maja...a reszta juz zamowione

Ja jeszcze nie zaczęłam szukać wózka, bo na razie mnie na niego nie stać... :( Także nie jesteś sama :)

[emoji123] uweilbiam [emoji38]
1495630714-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

[emoji123] uweilbiam [emoji38]
1495630714-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Wooow ja chce do mamy. Bo ona też takie pyszności robi [emoji7]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie zaczęłam szukać wózka, bo na razie mnie na niego nie stać... :( Także nie jesteś sama :)
A orientujecie się czy jak się kupuje stacjonarnie to od ręki się dostaje czy trzeba czekać ?

Ja mam bole najczęściej wieczorem jak klade sie spac i najgorzej jest w nocy jak chce sie obrucic. Mówiłam gin o tym to mi kazala brac magnez 2x dziennie a jak nie boli to tylko raz. Ale sie trochr obawiam czy to normalne a wizyta dopiero 21.06 a na prenatalne dopiero musze sie umowic w przyszlym tyg bo jak dzis dzwoniłam to mi doktor powiedzial ze za wczesnie bo to wg OM 19tydz. Ale uniwic mnie mogl jak mi wypadhie juz ten 22tydz. :( no ale trudno musze czekac.

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dokładnie te same dolegliwości. Jak się obracam i wstaję. Wcześniej było gorzej, bo nie mogłam się położyć na boku, 2 noce nie spałam. Ten sam ból miałam też przy siusianiu. Oczywiście w moczu czysto, zrobiłam nawet posiew mimo,ze badanie ogólne moczu wyszło wzorowo. Byłam z tym u prowadzącego i dodatkowo poszłam do innego na konsultacje. Obaj stwierdzili to samo taka uroda, rozciąganie i ucisk macicy, na małą to nie ma wpływu. Jeden kazał mi pić izotoniki, jeść banany i pomidory, a drugi zlecił badania na magnez, sód, potas. Wyszły mi niedobory magnezu i potasu, odkąd suplementuję jest o niebo lepiej.

Wooow ja chce do mamy. Bo ona też takie pyszności robi [emoji7]

Sama też mozesz zrobić [emoji14][emoji14]

Lili wydaje mi sie , musisz też czekać jak spodoba ci sie jakis a np jest 1 na sklepie to ci nie sprzedają...

A ja ostatnio mam takie dziwne bóle. Tzn nie wiem jak to wytłumaczyć ale pobolewa mnie kość obok pochwy tak jakby końcówka nogi. Nwm czy rozumiecie o co mi chodzi [emoji23] Ale taki dziwny ból. Może to miednica nwm Ale poki co się tym nie stresuje

reklama
Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...

Mieszkam niedaleko Karpacza i z pewnością mogę polecić tą miejscowości. Jest zadbana dużo atrakcji nie tylko w samym Karpaczu ale i okolicy. Na pewno nie będziecie się nudzić [emoji5]️

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry