reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, ostatnio mam zwariowany czas, w kolko jestem zalatana. Wczoraj bierzmowanie brata, dziś mam wizytę.

Spark - miałam ciała ketonowe w moczu jakoś w 10-11 tygodniu. Pytałam lekarki i powiedziała, ze to oznacza, ze sie głodzę - miałam mdłości i nic nie mogłam przełknąć.

Wczoraj przed 7 rano wyruszalam do laboratorium - juz byla kolejka babć przed otwarciem [emoji23] Pielęgniarka nie mogła z przedramienia żadnego krwi pobrać i dopiero z dłoni sie udało

Co do tabelki - 28 lat, Poznań, pierwsza ciąża, termin na 18.10, chłopak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ;-) wczoraj wieczorem tyle się nasprzatalam, ze padlam jak mrówka i dopiero wstałam ;-) znaczy 1raz wstałam pół godziny przed 6, a drugi dopiero teraz ;-)
Ale posprzatalam w kuchni, łazience, w sypialni i już prawie ogarnęłam ta moja szafę. Wyniosłam to co zimowe i za małe i jakoś tak pusto się zrobilo :-D na dziś mi zostaly tylko 4 małe szuflady w szafie, ale to juz też część ubrań przebralam i dałam siostrze. Powiedziałam, że jak uda mi się wrócić do tego rozmiaru to może mi oddać, a jak nie to nie będę się upominać ;-)

No i dziś przydałoby się wytrzeć kurze w garderobie i wszystko ułożyć tak, żeby miało re ce i nogi... trochę miejsca zrobiłam, bo zamknelismy z mężem 2 kołdry i 2 poduszki w worki próżniowe. Te ciuchy swoje z szafy z sypialni położyłam byle gdzie w garderobie i dziś planuje tam wszystko poukładać. Myślę, że to praca na godzinę, wiec zdążę.

Narazie jeszcze leżę i nie zamierzam wstawać, jakoś dziś nie mam siły...

Hejka i ja już nie śpię z pół godzinki. Dopadł mnie strach że nie damy rady wybrać imion dla dzidziusia zanim się urodzi... Na nic nie możemy się zdecydować :( mam nadzieję że jak poznamy płeć to jakoś łatwiej będzie, ale z drugiej strony też trzeba mieć wybrane awaryjnie. Koleżanka z pracy przez całą ciążę przez różnych lekarzy miała określane na dziewczynkę. Dopiero na ostatnim usg tuż przed porodem powiedzieli że chłopiec i urodziła synka :o
Dzisiaj przyjeżdża do mnie mama z siostrą na obiadek, potem. Jakieś ciasto zjemy i miałam zamiar iść z nimi spacerkiem do sklepu ale pada więc chyba pojedziemy autem.
Idę jeść bo strasznie głodna jestem.
Miłego dnia :*

Hej:) Ewkap ale wczoraj kawał roboty odwaliłaś[emoji6] tylko nie szalej za bardzo...ja normalnie bym o tej godzinie nie wstawala ale po 7 poleciałam na pobranie krwi i badanie moczu, były tylko 2 osoby więc szybko poszło[emoji4] u nas dzisiaj straszna pogoda, leje ze hej[emoji52]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry[emoji6]
Ja zaraz jadę zawieźć córkę do przedszkola, potem pobuszuje w tesco i do pracy na 12.30. Koncze po 15 i idę na Dzien Rodzinny do przedszkola. Takze dzien zleci.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty jesli takie są[emoji8]

Miłego dnia Kochane[emoji8]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Mamusie:)
jestem tu nowa, dopiero dzisiaj trafiłam na to forum...przed chwilą obejrzałam wszystkie Wasze brzuszki:) też będę szczęśliwą mamą październikowej Fasolki:) termin z OM na 04.10.2017:)
nie wiem kiedy nadrobię tyle stron wątku:o

Dziewczyny, ostatnio mam zwariowany czas, w kolko jestem zalatana. Wczoraj bierzmowanie brata, dziś mam wizytę.

Spark - miałam ciała ketonowe w moczu jakoś w 10-11 tygodniu. Pytałam lekarki i powiedziała, ze to oznacza, ze sie głodzę - miałam mdłości i nic nie mogłam przełknąć.

Wczoraj przed 7 rano wyruszalam do laboratorium - juz byla kolejka babć przed otwarciem [emoji23] Pielęgniarka nie mogła z przedramienia żadnego krwi pobrać i dopiero z dłoni sie udało

Co do tabelki - 28 lat, Poznań, pierwsza ciąża, termin na 18.10, chłopak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochane już któraś pisze o ciałach ketonowych do mnie, a too nie ja o to pytałam, czy coś o tym wrzuciłam, ale myślę, że odbiorczyni przeczyta i tak :D

Daj znać po wizycie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane już któraś pisze o ciałach ketonowych do mnie, a too nie ja o to pytałam, czy coś o tym wrzuciłam, ale myślę, że odbiorczyni przeczyta i tak :D

Daj znać po wizycie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...

Cześć Mamusie:)
jestem tu nowa, dopiero dzisiaj trafiłam na to forum...przed chwilą obejrzałam wszystkie Wasze brzuszki:) też będę szczęśliwą mamą październikowej Fasolki:) termin z OM na 04.10.2017:)
nie wiem kiedy nadrobię tyle stron wątku:o

Cześć :-) nie nadrobisz ;-) :-)

Jak mówicie, ze y u Was taka paskudna pogoda, to chyba się podnoszę i idę z psem na dwór. U mnie trochę pochmurno, ale ciepło, bez wiatru ;-)

reklama
Witam nowa mamusię :-)
Czy was też łapią takie bóle przy przekręcaniu się z boku na bok? Dzisiaj taki mocny mnie złapał, że aż się obudziłam. Wiem, że to więzadła ale tak mocno nigdy nie miałam.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry