reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, ostatnio mam zwariowany czas, w kolko jestem zalatana. Wczoraj bierzmowanie brata, dziś mam wizytę.

Spark - miałam ciała ketonowe w moczu jakoś w 10-11 tygodniu. Pytałam lekarki i powiedziała, ze to oznacza, ze sie głodzę - miałam mdłości i nic nie mogłam przełknąć.

Wczoraj przed 7 rano wyruszalam do laboratorium - juz byla kolejka babć przed otwarciem [emoji23] Pielęgniarka nie mogła z przedramienia żadnego krwi pobrać i dopiero z dłoni sie udało

Co do tabelki - 28 lat, Poznań, pierwsza ciąża, termin na 18.10, chłopak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ;-) wczoraj wieczorem tyle się nasprzatalam, ze padlam jak mrówka i dopiero wstałam ;-) znaczy 1raz wstałam pół godziny przed 6, a drugi dopiero teraz ;-)
Ale posprzatalam w kuchni, łazience, w sypialni i już prawie ogarnęłam ta moja szafę. Wyniosłam to co zimowe i za małe i jakoś tak pusto się zrobilo :-D na dziś mi zostaly tylko 4 małe szuflady w szafie, ale to juz też część ubrań przebralam i dałam siostrze. Powiedziałam, że jak uda mi się wrócić do tego rozmiaru to może mi oddać, a jak nie to nie będę się upominać ;-)

No i dziś przydałoby się wytrzeć kurze w garderobie i wszystko ułożyć tak, żeby miało re ce i nogi... trochę miejsca zrobiłam, bo zamknelismy z mężem 2 kołdry i 2 poduszki w worki próżniowe. Te ciuchy swoje z szafy z sypialni położyłam byle gdzie w garderobie i dziś planuje tam wszystko poukładać. Myślę, że to praca na godzinę, wiec zdążę.

Narazie jeszcze leżę i nie zamierzam wstawać, jakoś dziś nie mam siły...

Hejka i ja już nie śpię z pół godzinki. Dopadł mnie strach że nie damy rady wybrać imion dla dzidziusia zanim się urodzi... Na nic nie możemy się zdecydować :( mam nadzieję że jak poznamy płeć to jakoś łatwiej będzie, ale z drugiej strony też trzeba mieć wybrane awaryjnie. Koleżanka z pracy przez całą ciążę przez różnych lekarzy miała określane na dziewczynkę. Dopiero na ostatnim usg tuż przed porodem powiedzieli że chłopiec i urodziła synka :o
Dzisiaj przyjeżdża do mnie mama z siostrą na obiadek, potem. Jakieś ciasto zjemy i miałam zamiar iść z nimi spacerkiem do sklepu ale pada więc chyba pojedziemy autem.
Idę jeść bo strasznie głodna jestem.
Miłego dnia :*

Hej:) Ewkap ale wczoraj kawał roboty odwaliłaś[emoji6] tylko nie szalej za bardzo...ja normalnie bym o tej godzinie nie wstawala ale po 7 poleciałam na pobranie krwi i badanie moczu, były tylko 2 osoby więc szybko poszło[emoji4] u nas dzisiaj straszna pogoda, leje ze hej[emoji52]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry[emoji6]
Ja zaraz jadę zawieźć córkę do przedszkola, potem pobuszuje w tesco i do pracy na 12.30. Koncze po 15 i idę na Dzien Rodzinny do przedszkola. Takze dzien zleci.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty jesli takie są[emoji8]

Miłego dnia Kochane[emoji8]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Mamusie:)
jestem tu nowa, dopiero dzisiaj trafiłam na to forum...przed chwilą obejrzałam wszystkie Wasze brzuszki:) też będę szczęśliwą mamą październikowej Fasolki:) termin z OM na 04.10.2017:)
nie wiem kiedy nadrobię tyle stron wątku:o

Dziewczyny, ostatnio mam zwariowany czas, w kolko jestem zalatana. Wczoraj bierzmowanie brata, dziś mam wizytę.

Spark - miałam ciała ketonowe w moczu jakoś w 10-11 tygodniu. Pytałam lekarki i powiedziała, ze to oznacza, ze sie głodzę - miałam mdłości i nic nie mogłam przełknąć.

Wczoraj przed 7 rano wyruszalam do laboratorium - juz byla kolejka babć przed otwarciem [emoji23] Pielęgniarka nie mogła z przedramienia żadnego krwi pobrać i dopiero z dłoni sie udało

Co do tabelki - 28 lat, Poznań, pierwsza ciąża, termin na 18.10, chłopak

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochane już któraś pisze o ciałach ketonowych do mnie, a too nie ja o to pytałam, czy coś o tym wrzuciłam, ale myślę, że odbiorczyni przeczyta i tak :D

Daj znać po wizycie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane już któraś pisze o ciałach ketonowych do mnie, a too nie ja o to pytałam, czy coś o tym wrzuciłam, ale myślę, że odbiorczyni przeczyta i tak :D

Daj znać po wizycie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej to ja pytałam o te ciała ketonowe w moczu :) Ale ja się absolutnie nie głodzę ;) Ciekawe jaką teorię będzie miał mój lekarz. Powtórzę badanie moczu tak dla siebie pod koniec przyszłego tyg, bo i tak będę w labo, bo muszę zrobić wyniki do endokrynologa.

Dziewczyny a co myślicie o wyjeździe w góry? Chodzi mi konkretnie o Karpacz, czyli niezbyt wysoko. Co roku jeździmy z mężem w Tatry i ostro się wspinamy, w tym roku wiem, że wysokie góry odpadają, ale takie lekkie piesze wycieczki chyba mogą być co? Któraś też się wybiera?
Sorki, że rzadko się odzywam, ale teraz mam straszny nawał w pracy i szczerze się przyznam, że wczorajszy dzień nadrobiłam baaardzo pobieżnie...

Cześć Mamusie:)
jestem tu nowa, dopiero dzisiaj trafiłam na to forum...przed chwilą obejrzałam wszystkie Wasze brzuszki:) też będę szczęśliwą mamą październikowej Fasolki:) termin z OM na 04.10.2017:)
nie wiem kiedy nadrobię tyle stron wątku:o

Cześć :-) nie nadrobisz ;-) :-)

Jak mówicie, ze y u Was taka paskudna pogoda, to chyba się podnoszę i idę z psem na dwór. U mnie trochę pochmurno, ale ciepło, bez wiatru ;-)

reklama
Witam nowa mamusię :-)
Czy was też łapią takie bóle przy przekręcaniu się z boku na bok? Dzisiaj taki mocny mnie złapał, że aż się obudziłam. Wiem, że to więzadła ale tak mocno nigdy nie miałam.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry