reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

tu co ja robie usg nie ma 4D ale i tak mam fajne zdjecia ze ze zwyklego:) nawet mi je pozgrywala lekarka na plytke i ogladam sobie nieraz w domku:) ma sliczny profilek:)

reklama
Ja na usg 3d juz byłam w 24 tyg ciąży choć powiem szczerze że spodziewałam się czegoś więcej. dzidzia.jpg

Na tym usg jednoznacznie wyszedł chłopiec no i że ma śliczny mały nosek :-)

onesmile
dzieki za info :)) Stronke widzialam ale cena mnie zdecydowanie ODSTRASZA.

Co prawda myslalam o pojsciu tam ale raczej aby zrobic to USG
Presentation Scan - Babybond
ocenia polozenie dziecka, lozysko pod wzgledem vasa praevia.
Jest bardzo blisko mnie wiec hmmmmmm moze moze chyba ze mi zrobia go w szpitalu za darmo wiec kupie cos dla coreczki w zamian:))))

dopiero was nadrobiłam. Co mam opowiadac tam po miesiacu tesknie za Polska a tu juz po jednym dniu tesknie za Egiptem. Nie wiem jak ja dzis bede spała sama. Jednak za 2 tygodnie jade jak sie uda to wczesniej
W niedziele byłam u lekarza i wszystko oki nadal dziewczynka pozostała dziewczynka choc maz jeszcze chwile miał promyk nadzieji ;-). Cała zdrowa i wg obliczen ma 1 kg i 200 g. I stwierdził ze jest 6 dni starcza w co watpie chyba ze przez kompa mozna zajsc w ciaze a i napisał mi 20 wrzesien porodu. Ostania M miałam 24 grudnia 3 miesiace nie widziałam meza i dopiero blizej go obejrzałam 30 grudnia wiec jak tu termin 20 wrzesnia. Ja po porodzie boje sie kompa bo jeszcze znowu przez niego zajde w ciaze.

Dawidowe jaka duża niunia :) Co ty jesz w tym egipcie, zdradź tajemnice, może i ja Franka podtucze :) Z terminami to juz właśnie dyskutowałysmy, że ten z pierwszego USG jest najbardziej wiarygodny, oczywiście tuż po tym z terminu OM bo na kolejnych to juz wyliczają z szacunkowej masy dziecka i jak malutka nie taka malutka bo 1,2 kg to dlatego im wychodzi, że szybciej. Wazne że ładnie rośnie i dobrze sie rozwija :)

My mieliśmy mieć połówkowe 3D/4D ale mały odmówił współpracy i lek stwierdził że bez sensu nagrywać tylko jego pupe więc było zwykłe, zobaczymy, może w okolicy 32 tc je zrobimy ale w sumie to nie wiem.

Dawidowe jaka duża niunia :) Co ty jesz w tym egipcie, zdradź tajemnice, może i ja Franka podtucze :) Z terminami to juz właśnie dyskutowałysmy, że ten z pierwszego USG jest najbardziej wiarygodny, oczywiście tuż po tym z terminu OM bo na kolejnych to juz wyliczają z szacunkowej masy dziecka i jak malutka nie taka malutka bo 1,2 kg to dlatego im wychodzi, że szybciej. Wazne że ładnie rośnie i dobrze sie rozwija :)

My mieliśmy mieć połówkowe 3D/4D ale mały odmówił współpracy i lek stwierdził że bez sensu nagrywać tylko jego pupe więc było zwykłe, zobaczymy, może w okolicy 32 tc je zrobimy ale w sumie to nie wiem.

generalnie z tego co jem najwiecej to arbuzy i mango ;-) generalnie mam tam mały apetyt. Wiem ze nienajlepiej ale do 15 to poza owocami nie jadłam nic. Dopiero pozniej jakas kanapke i cos konkretniejszego koło 22 jak maz wracał do domu. Fakt tam inaczej sie zyje pod zwgledem czasu bo spacery zakupy itp odbywalismy czasem do 4 rano a spalismy do 13 i praca.

hej:) ja jak sobie przypomne usg po 5 mcu to do dzisiaj smiac mi sie chce.... 15 minut gin walczyla z brzuchem bo mala zamienila sie w akrobate i zalozyla sobie nogi na glowe... lekarka bezradna "jak ja mam to pomierzyc??" , ale pozniej jak ponaciskala troche brzucholka to dzidzia sie zdecydowala na wspolprace. dopiero 9 sierpnia zobacze moja dzidzie. a co do dat porodu, to u mnie tez tak bylo jak u DAWIDOWE, ostatnia à to 24 grudnia a lekarka najpierw mowila ze malenstwo rpzyjdzie na swiat 15 pazdziernika, za kilka tygodni pozniej jak zobaczyla to mowi ze 10 pazdziernika, a pozniej ze 7. teraz jak przejela mnie polozna to z moja gin sie dogadac nie moga, bo moja gin twierdzi ze 7 pazdziernika a polozna ze10... wiec ja pogodzilam obie i mowie ze i tak sie urodzi kiedy zechce :)

Tak sobie poczytałam każdy wątek i stwierdzam, że to forum jest kopalnią wiedzy dla takich pierwiastek jak ja :) Na większość moich obaw, pytań znalazłam tu odpowiedź :) Niezastąpione forum :)

Byłam na tej krzywej cukrowej dzisiaj-przeżyłam:) jak widać zresztą:)

No i teraz pytanie związane z wynikami. Do lekarza idę w środę, ale te bardziej obeznane z Was mogłyby już teraz mi coś na temat tych wyników napisać:) za co będę wdzięczna:D
wynik min max
Na czczo 4,79 3,90 6,4
Obciążenie 75g glukozy
Po 2h 8,41 - 7,8

Tzn ja widzę że wynik przekroczył granice górną, ale co dalej i co w związku z tym?

Z góry dziękuję:*

reklama
Moje dziecię od 4 usg powtarzanych praktycznie co tydzień jest niepokorne i wciąż chowa na różne sposoby główkę. We wtorek ułożyło się tak, że widać było rączki, nóżki, tył główki; twarzyczki przy najszczerszych działaniach lekarza, głaskaniu, delikatnym naciskaniu przez jakieś 10 minut maluch nie chciał objawić i był odwrócony wciąż tyłem :) Pan doktor stwierdził, że z takim uparciuchem jeszcze chyba nie miał do czynienia i choć część pomiarów zrobił, to na obejrzenie przodu główki i dokładnie serduszka mam znów przyjść za tydzień.

A co do tej kopalni wiedzy - eh, czuję się tu również cudnie :)

Pozdrawiam!

Do góry