reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Ida oczywiście że mozna wiedzieć... aktualnie jestem na magisterce z pedagogiki ze specalnością interwencja kryzysowa i jak na razie moją edukacje na tym zakończe bo studiuje już nie przerwanie 7 lat...taka ze mnie ambitna studentka jest,a raczej była (przed urodzeniem dziecka) bo teraz marzę tylko o tym by szkoła już się dla mnie skończyła:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
heh, same pedagożki;))) A CO TO TA INTERWENCJA????????:d:d:d
czarodziejka, jutro będzie lepiej:D:D:D te skoki są, powiem brzydko, upierdliwe...
idę spać bo jutro wyjątkowo wcześnie trzeba podnieść cztery litery z wyra, już mam stresa przez tego okulistę... KCIUKI PROSZĘ RAZ JESZCZE!!!:*:*:*

trzymam kciuki! i odpowiadam Ida na Twoje pytanie :-) nie zamierzam się wyprowadzać, szczególnie, że nie nadaję się na emigrację chociażby z powodów antytalencia językowego ;-)
dzięki za życzenia zdrowia, przyda się, bo cieknie mi strasznie z nosa :-( a małemu też nie przechodzi :-(

i spoko wkoncu dodzwoniłam sie do innego kolegi który wiedział ze mieszka u brata. Szef mu powiedzkował za prace bo ciagle wyjedza do Kairu (załatwiac dokmenty) i nie ma go po pare dni. Brat mu znalazał ale zasuwa od switu do nocy. Telefon rozwalił i nawet nie miał do mnie telefonu. Najgorsze jest to przyszedł na internet czekał godzine a pech chciał ze własnie w tym czasie ja miałam przerwe w dostawie neta. Najwazniejsze ze nic sie nie stało a i mi przez to złosc przeszła. Nie wiem juz jak ja tak długo pociagne. Mam nadzieje ze tylko miesiac. Kolega załatwił mu super prace w firmie i płatna tak ze mogłabym isc na wychowaczy chcociazby do dopki Laura nie dostanie sie do złobka. Praca była od 1 pazdziernika z powodu dokumentów szef w drodze wyjatku zgodził sie poczekac 3 miesiace a potem jeszcze miesiac ale od 1 lutego zatrudni kogos innego. W smie sie nie dziwie bo bardzo pilnie kogos potrzebował i tak zrobił ustepstwo 4 miesiecy.
Rozmawiałam z kolezanka w niej cała nadzieja ;-) i ona mowi ze geenralnie kazde dziecko dostaje sie do złobka tylko czasem trzeba czekac rok albo dwa lata. Rodzice wkoncu rezygnuja i oddaja do prywatnego albo biora nianie i kolejka szybko sie przesuwa. Wiem ze duzo rodziców których nie stac na prywatne biora kredyt na prywatne do momentu az nie dostana sie do panstwowego. Masakra jakas a potem dziwia sie w ujemny przyrost naturalny. Wystarczy poczytac Dziulke.
Jak jak bym chciała zapomoge od panstwa to niestety moje zarobki sa duzooooooooooo za duze na pomoc a te duze zarobki spowouja ze bede jadła chyba ze smietnika. Doprowadza ze kobiety zaczna załowac ze wogole urodziły a reszta porezygnuje z tewj przyjemnsci.
Ja nie załuje ize mam moja Laurke i meza nie Polaka nie zamieniłabym sie za nic w swiecie sa cudowni ale jeszcze troche i mi cisnienie wroci 240/140

Ja też idę już spać bo jutro czeka mnie wizyta w przychodni...ja idę zaszczepić się na grype a małego na rotawirusy (cieszę się że jest to szczepienie doustne)bo jak na razie nie chciałabym mu fundować kolejnego kłucia:-)
Ida kciuki zaciśnięte:-)
Natolin to ja też się przyłączam do dziewczyn i życzę dużo zdrówka Tobie i Synkowi a jeśli chodzi o ekspressy do kawy to naprawdę uważam że tchibo jest świetny i kawy wychodzą fantastyczne. Dobry jest również zelmer piano Ekspres Zelmer 13Z014 Piano - porównanie cen w sklepach internetowych. Ma go moja znajoma i jest zadowolona i z tego co wiem nie jest na kapsułki:-)
Dawidowe cieszę się że udało Ci się dowiedzieć co z mężem. W końcu możesz spać spokojnie:-)

Dobrej nocy!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
właśnie zależy mi na takim co nie jest na kapsułki.
dawidowe dobrze, że się wyjaśniło! a ta praca od 1 lutego to rozumiem, że w PL, tak??

Ida trzymam kciuki,a tak w ogóle to śniłaś mi się wczoraj,tylko jakos nie mam czasu Ci opisać:)
Natolin zdrówka ,zdrówka:)
Czarodziejka M dzięki:).A szacun to dla Ciebie,że dałaś radę tak nas wszystkie ogarnąć:)!
Dawidowe widzisz,mówiłam,że będzie dobrze:)!

reklama
Ida trzymam kciuki
dagisu-jak mąż planuje założyć firmę to może niech się postara o dotacje z urzędu pracy, mój mąż dostał
dawidowe- cieszę się że udało Ci się dowiedzieć co z mężem a z pracą nie miej czarnych myśli, będzie dobrze
Dziulka fajnie że dbają o ludzi a nie jak u nas dadzą becikowe jednorazowo, znając życie to i to się zmieni i niedługo nie będzie wcale

idę lulać, miłej i spokojnej nocki życzę

Do góry