reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Mam pytanie do Was czy wprowadzacie już swoje maluchy w dobowy rytm dnia ? Czyli jedzenie, spanie, kąpanie o stałych porach ? Podobno im wcześniej tym lepiej, ale jak to wygląda w praktyce ?
U mnie córcia, po kąpieli i cycu czuje się tak wybornie, że ani myśli spać. I tak bujamy się do godz 23/24 do ostatniego karmienia ;/
Czy wasze maluszki zasypiają samodzielnie ?
moja zasypia samodzielnie. po kapieli(kolo20.30) sobie troszke polezy na lozku, potem kolo 21.30 daje jej butelke i jak sie odbije to kalde ja do lozeczka. zasypia sama:))

reklama
Ja muszę się pochwalić. Wczoraj wróciłam na studia :) Było świetnie, stęskniłam się za ludźmi i za wykładami, bo ciekawe.
Adaś z babcią cały dzień:D Tylko problem jest teraz z... kupą. Po całym dniu sztucznego mleka do tej pory nic nie zrobił :(

Ja muszę się pochwalić. Wczoraj wróciłam na studia :) Było świetnie, stęskniłam się za ludźmi i za wykładami, bo ciekawe.
Adaś z babcią cały dzień:D Tylko problem jest teraz z... kupą. Po całym dniu sztucznego mleka do tej pory nic nie zrobił :(

nie przejmuj sie- ja juz pytalam co i jak bo mala raz dopiero zrobila kupe po 35h!!! okazalo sie ze to nic nienormalnego jak nie ma kolek, twardego brzuszka i zachowuje sie jak zwykle.moja robi nieraz 1-2 kupy na 24h i jest wszystko ok:)

Idus kąp mała z pielucha tetrowa . U nas tez malutka plakala i kladlismy na nia i zadnego placzu :) i widac ,ze kapiel ja cieszy , bo czuje sie tak bezpiecznie.
Kasis kochana u nas placz jest glownie wieczorkiem ok .20 - 22 ( wczoraj byl taki straszny krzyk) i jesli nie jest glodna a tak placze to ja kladziemy do lozeczka i wlaczamy suszarke to ja uspakaja. I ok.19 dajemy viburcol czopki i 3 razy po 5 kropel dziennie dajemy espumisan dla niemowlakow . I w dzien nam nie płacze.
Dawidowe jesli chodzi o lezaczki to dostalismy w prezencie no name z wibracjami i malutka chwile poleżała ,ale niewiem czy nam sie przysłuży .Bede informaowac jesli poleży w nim dłużej niz 30 minut. Bo narazie max było 10 minut.
Dzis taka pogoda ze nas chyba nie bedzie w domku wiec pewnie wieczorkiem do Was zajrze. Pozdrawiamy

a u nas akcja laktacja - reaktywacja ;p
maly znow nie mogl zalatwic sie po pepti wie odpuszcamy, za rada cass idziemy zrobic testy czy to faktycznie skaza... jesli nie to cyc i mega dieta, a jesli dalej mlody bedzie swirowal, to inne modyfikowane.bo moze to nie skaza....
a mam pyt czym roznia sie mleka h.a. od pepti np????

HA jest przeznaczone dla zdrowych dzieci (bez stwierdzonej alergii czy skazy) których w rodzinie występują przypadki alergii, np u rodziców. my właśnie kupujemy takie mleko.

pepti jest dla dzieci ze stwierdzoną skazą.

edit: jeszcze coś takiego ci wkleję:

"*Bebilon Pepti opisują jako "preparat mlekozastępczy w którym źródłem białka
jest hydrolizat serwatki o znacznym stopniu hydrolizy. Stosowany w diagnostyce i leczeniu alergii pokarmowych na białka".
*Dla porównania Bebiko HA (tej samej
firmy!) opisywany jest jako "Hypoalergiczne mleko modyfikowane
dla niemowląt u których istnieje ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej.
Jedynym źródłem białka jest hydrolizat białek serwatkowych o nieznacznym stopniu
hydrolizy."

Ostatnia edycja:
Witam.
Ja po nieudanym wieczorze bo mała strasznie płakała poniewaz nie moze zrobic kupy. I do tej pory nie zrobiła. Rano tez stekała i nic. heh. Wczoraj od powrotu od spaceru czyli 14 nie spała do 23. Dopiero ja utuliłam przy zgaszonym swietle i zasneła. Wstałała o 5 i koniec znowu biedna stekea i czerwienieje i nic. Teraz spi juz przeszło godzine na balkonie a ja wkoncu ogarnelam siebie kuchnie i zrobiłam sniadanko. I czas na relaks czyli ksiazke

czy ktora z mam moze podpowiedziec... mozliwe, zebym znow miala tyle pokarmu co wczesniej, skoro przerwalam karmienie na tydz ponad i probowalam zatrzymac laktacje? jak ucisne piers mleko nadal leci,malego przstawiam, ale ssie non stop... i czy go nei zaglodze tym sposobem, chce wrocic do karmienia piersia, ale mam mniej mleka a cyce miekkie

Strip, pewnie że można wrócić do karmienia, tylko przystawiaj często, to wymaga cierpliwości. Ja piersi mam też miękkie a mleka dużo, po prostu jak laktacja się normalizuje to piersi nie są już takie nabite. Jeśli jest uczucie pełności to znaczy że masz więcej mleka niż dziecko zjada/potrzebuje :-)

Hej kochane, u mnie psychiczna załamka w nocy: w ciągu wczorajszego dnia, w 26 godzin, Olek jadł 18 razy! I już nie to najgorsze, tylko te płacze i ciągłe noszenie na rękach, i to do 3 w nocy... Wymiękam...

reklama
Efa ja taki dzien miałam wczoraj. Dosłownie miałam uciec do łazienki i odpoczac tylko mała by sie zawyła na smierc.
Dzis jest lepiej bo pospała prawie 2h na dworze, zmieniła pieluche, zjadła i poczułam taki zapaszek ze myslałam ze spadne z fotela. Odrazu dziecku po zmianie pieluszki wrocił usmiech i brzuszek lzejszy. Teraz lezy w łózeczku i rozmawia ze sciana. A jak przez godzine nie zasnie to znowu ja siup do wózka i na balkon choc na godzinke

Do góry