reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

wkoncu kupiłam na allegro fotelik fisher frice a jak narazie mała ma wyscielone poduszkami aby sie wpadała do srodka fotelika samochodwego i na to koc wiec prawie lezy prosto. Wlascie po kapieli w swiezych spioszkach smoczkiem w paszczy przysypia. Wczesniej zbawiała sie raczkami a przy ich ogladaniu robi takiego zeza ze az ciezko na to patrzec.

reklama
Mój synuś po kąpieli leżał sobie na ręczniczku na łóżku i wietrzył tyłeczek od tych wszystkich pieluszek. Pachnący, w świeżych śpioszkach usnął pijąc mleczko z mojej piersi- wydaje mi się że aż tak dużo nie pojadł, tak więc przypuszczam że obudzi się szybciej na jedzonko. Jednak moje mleczko a te z butelki to inne, wydaje mi się że po butli dziecko śpi dłużej.
dawidowe a ile Twoja Laura już wypija mleczka?
Ja też zastanawiam się jaki leżaczek kupić małemu i też chyba kupię z Fisher Price z takim fajnym pałąkiem czarno- białym. Tak samo chcę kupić małemu matę edukacyjną- tylko nie wiem która jest fajna.

Mój synuś po kąpieli leżał sobie na ręczniczku na łóżku i wietrzył tyłeczek od tych wszystkich pieluszek. Pachnący, w świeżych śpioszkach usnął pijąc mleczko z mojej piersi- wydaje mi się że aż tak dużo nie pojadł, tak więc przypuszczam że obudzi się szybciej na jedzonko. Jednak moje mleczko a te z butelki to inne, wydaje mi się że po butli dziecko śpi dłużej.
dawidowe a ile Twoja Laura już wypija mleczka?
Ja też zastanawiam się jaki leżaczek kupić małemu i też chyba kupię z Fisher Price z takim fajnym pałąkiem czarno- białym. Tak samo chcę kupić małemu matę edukacyjną- tylko nie wiem która jest fajna.

roznie wypija tak pomiedzy 100-140 a Twoja?
Mnie sie podoba mata wyspa ale jest potwornie droga.

Mój wypija 90-120 ml albo i mniej jeśli sobie poje z piersi wcześniej,ale normalnie bez piersi to mu 120 raczej wystarcza. My używamy Bebilonu AR i tam ogólnie jest tak że do końca trzeciego miesiąca dziecko pije 120ml i chyba to samo jest przy normalnym Bebilonie 1. A dopiero od 4 miesiąca ma wypijać 150ml.

to tez zalezy od dziecka jedne ppija mniej inne wiecej. Zreszta osoby dorosłe tez maja roznie jeden zje 2 kotlety a inny ledwo jeden wcisnie. hihihi

hej laseczki
słuchajcie z tą suszarką do włosów to rewelka:))))normalnie nie wierzyłam ,że pomaga a jednak:)))) tylko Błażej posłucha i leci w kime:))))zobaczymy na jak długo...buziaki dla maluchów:)

reklama
To ja znów sie witam po przerwie. Już mam tu tyle zaległości że bez szans żeby nadrobić...no ale najpierw mi net padł, potem kilkudniowy wyjazd a poza tym mąż miał do dzis urlop więc sporo lapka okupował, poza tym on niezbyt szczęśliwy ze ja na fora zgladam - uważa że to głupota... no i do tego chcielismy troche czasu na luzaka razem spedzić a że teraz nie było zbyt wiele mozliwości to spędzaliśmy go leżąc na kanapie i oglądając filmy więc nie bardzo miałam jak tu wpadać, ale od dzis mąż wrócił do pracy więc będę częściej :) Mam nadzieje że Franek pozwoli :)
Nie bardzo realne żebym nadrobiła co u Was więc w skrócie co u nas.
Mały od czasu do czasu daje w tyłek, chyba głównie dlatego że żegnamy sie z cyckiem, tzn mleczko pozostaje cyckowe ale pite z butelki bo strasznie od kilku dni ulewał, wręcz zwracał wszystko co zjadł i finał był taki że po opędzlowaniu i urzyganiu 2 cycków on miał pusto w brzuchu a ja w cyckach i nie było co mu dać więc musiała iść mieszanka. Szkoda mi troche było bo miałam ambitny plan pokarmić go moim mlekiem ile sie da. Troche baliśmy sie czy to nie alergia bo wtedy dzieci tak ulewają na maxa ale postanowiliśmy najpierw spróbowac zagęszczać bo może moje mleko dla niego za rzadkie było i chyba sie udało bo wczoraj cały dzień na moim mleku odciaganym i zagęszczanym Nutritonem i w brzuchu zostawało wiec dziś kontynuujemy, no ale wścieka sie bo chciałby cycka a tu nie ma. Poza tym mamy teraz niewielki katar więc dodatkowo go to wpienia i w nocy potrafi dac czadu. Na spacerze mu przechodzi problem z noskiem więc planujemy wykorzystac dzisiejszą ładna pogode i wybrać się na spacer a potem pewnie jeszcze spanko w ogródku bo uwielbia a ja mam wtedy czas żeby coś zrobić w domu. No to chyba tyle, skocze na inne watki coś poczytać, może coś sie uda :)

Do góry