Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuje Zobaczymy jak to będzie wyglądało u mnie teraz i zakładam, ze kluczowym będą poziomy hormonów w korelacji z obrazem z usg. Ostatnio zaczęłam monitoring w 10dc i wówczas miałam endometrium 10mm i dwa pecherzyki 18 i 20mm - następnego dnia lekarz chciał podać ovi (bez badania hormonów), ale wystąpiła samoistna owulacja.
Tak właśnie może być, a może to był tylko przypadek (ovi miałam dostać ostatnio pierwszy raz, bo wcześniejszy cykl okazał się być bezowulacyjny, choć początkowo wszystko szło książkowo), a może mam niedrożny prawy jajowód (z którego przez lata nie było owulacji, a teraz się pojawiła). Dużo zmiennych Sprawdzę teraz estradiol w korelacji z usg, żeby tu mieć jasność, później zrobię wymazy i inne badania do ewentualnej drożności (żeby w razie konieczności być gotową na początku przyszłego cyklu). I w końcu będzie pięknieAle to dobrze , ze same pękają. Tylko ciąży z tego nie ma jak wnioskuję faktycznie moze jakis hormon nie pasuje i blokuje, albo właśnie chodzi o jakość tych pęcherzyków co pokazał by estradiol.
Gdzie robiłaś że tak szybko masz wynik?Mam wynik.. beta 17, ale progesteron słaby. 35 nmol czyli jakieś 11 ng.
W poprzedniej ciąży miałam taki sam, ale zobaczymy co z tego będzie.
Jeszcze się nie wybieram na Mamusie. Czekam na przyrosty.Gdzie robiłaś że tak szybko masz wynik?
I gratulacje!! Trzymam kciuki za przyrosty i nudne 9 miesięcy
P.S. ugrzej dla mnie miejsce na mamusiach proszę
Gratulacje teraz tylko kciuki za przyrostMam wynik.. beta 17, ale progesteron słaby. 35 nmol czyli jakieś 11 ng.
W poprzedniej ciąży miałam taki sam, ale zobaczymy co z tego będzie.
Tak właśnie może być, a może to był tylko przypadek (ovi miałam dostać ostatnio pierwszy raz, bo wcześniejszy cykl okazał się być bezowulacyjny, choć początkowo wszystko szło książkowo), a może mam niedrożny prawy jajowód (z którego przez lata nie było owulacji, a teraz się pojawiła). Dużo zmiennych Sprawdzę teraz estradiol w korelacji z usg, żeby tu mieć jasność, później zrobię wymazy i inne badania do ewentualnej drożności (żeby w razie konieczności być gotową na początku przyszłego cyklu). I w końcu będzie pięknie