reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dziewczyny... Jestem ok 7-8 dni po owulacji. Jestem zapisana na testowanie na 14stego, ale zupełnie przypadkowo dziś rano znalazłam test w domu (myślałam, że nie mam żadnych 😅) i pomyślałam "a co mi tam, nasikam". I taka sytuacja... Może przedwczesna decyzja, ale od razu pobiegłam na betę, wynik ma być dziś wieczorem. Nadmienię, że ja zielona w tych sprawach, więc działam tak, jak nauczyłam się od Was tutaj, że trzeba tą betę sprawdzić 😅 Może to coś, a może nic... Co myślicie, droga komisjo?
Dobra krecha, czekamy na wynik bety i będzie pewność ❤️

reklama
Dziewczyny... Jestem ok 7-8 dni po owulacji. Jestem zapisana na testowanie na 14stego, ale zupełnie przypadkowo dziś rano znalazłam test w domu (myślałam, że nie mam żadnych 😅) i pomyślałam "a co mi tam, nasikam". I taka sytuacja... Może przedwczesna decyzja, ale od razu pobiegłam na betę, wynik ma być dziś wieczorem. Nadmienię, że ja zielona w tych sprawach, więc działam tak, jak nauczyłam się od Was tutaj, że trzeba tą betę sprawdzić 😅 Może to coś, a może nic... Co myślicie, droga komisjo?
Piękna kreska. Trzymam kciuki ❤️❤️❤️

Dziewczyny wie może któraś z was jak sprawdzić niedomoge ciałka żółtego ? Kiedy to zbadac, w jakich dniach cyklu? Jestem tydzień po owu (monitoring), czy teraz da się to sprawdzić ? Czy trzeba od razu po owu ?
Hmm... Ja miałam badać od 18dc co 2 dzień przy cyklu 28/29dni. Tylko tak poszłam tego 18 i progesteron bardzo niski, w sensie że owulacji nie było. 20dc już był spoko wyniki i potwierdzający owulację i u mnie 7dpo już zaczął spadać.

Bardzo ładna kreska 😍 🤞🤞🤞 za betę

reklama
Hmm... Ja miałam badać od 18dc co 2 dzień przy cyklu 28/29dni. Tylko tak poszłam tego 18 i progesteron bardzo niski, w sensie że owulacji nie było. 20dc już był spoko wyniki i potwierdzający owulację i u mnie 7dpo już zaczął spadać.
Zdarzało mi się badać proga 7 dni po owu, bo tutaj wyczytałam że tak można sprawdzić czy owulka była. I zawsze był wysoki. Ostatnio robiłam 7.09 i wynik miałam 17.40 ng/mL normy w fazie lutealnej 1,2-15.9 ng/mL. Ale właśnie na tym kończyłam. Nie sprawdzałam czy może za szybko spada... Przy mojej ciąży biochemicznej proga miałam 1.63 ng/mL. Dlatego boję się , że może u mnie dochodzi do zapłodnienia ale nie może się zagnieździć zarodek bo coś nie tak z progiem.

Do góry