reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Polecam mleko z czosnkiem, miodem i masłem (brzmi okropnie, ale w smaku jest spoko). Możesz tez zrobić sobie płukanki do gardła np. z szałwi i soli albo z wody utlenionej z woda (łyżeczka wody na pol szklanki cieplej wody) - ja taka mieszankę wlewam również do atomizera i psikam nią na gardło i migdałki. Do tego herbata z miodem i sokiem z malin lub czarnej porzeczki albo aronii.
Mleko z czosnkiem ( bez masła, jeny po co to masło? Nie za tłusto będzie? ) piłam często i gęsto natomiast aktualnie już nie mogę.

i tu i tu. W nowym Sączu powiedzieli, że ok pół roku czekania. A że i tak ide do Parensa do Krakowa to już zostane przy Krakowie.
I jakiegoś innego lekarza tam wybierasz? Pytam z ciekawości bo moja ginekolog przyjmuje też w tej przychodni. I czasami się zastanawiałam, nad tym że w razie gdyby z nią mi się nie udało zajść to może poszłabym do innego ginekologa już w tej klinice.

Mleko z czosnkiem ( bez masła, jeny po co to masło? Nie za tłusto będzie? ) piłam często i gęsto natomiast aktualnie już nie mogę.
I masło i miód są w nim potrzebne - miód ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze, a masło raz że zawiera kwasy tłuszczowe, które wspierają działanie antybakteryjne i przeciwzapalne oraz ułatwiają regenerację organizmu, a dwa że niweluje suchość w gardle ;)

reklama
Hmm a może jakby robić je 2 razy dziennie, mniejsza szansa na przegapienie pika?
Chociaz to mi się ogólnie wydaje mało pewną metoda, bo pewnie wystarczy że się duzo napijemy i mocz będzie rozcieńczony... albo na odwrót.
Ja robię po 2x dziennie, jak widzę że zbliża się pik to nawet 3 ;)

Zamówiłam magiczny ciążotwórczy magnez. Mąż aż też chciał jedno opakowanie 🫣🫣 Także trzymajcie kciuki! Ten miesiąc jest nasz! ✊✊

Do góry