reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
W takim razie się pożegnam jeśli nie mogę mówić o swoich emocjach, które wpływają na starania :) Pozdrawiam
Nieeee. Nie nie nie. Ja tez mam różne draki ze swoją 3 latka, wiec Cię doskonale rozumiem. Rozumiem tez dziewczyny, które nie maja ochoty o tym czytać- po to stworzyły to miejsce. Ale jeśli masz ochotę to zapraszam Cię na priv :* chętnie wysłucham, może wymienimy się jakimiś tipami

Ja teraz pierwszy raz robie testy owu... ostatnio miałam krótki cykl 24 dni. Dziś mam 9 dc. Robiłam już 2, na obu była kreska tylko że jaśniejsza od kontrolnej. Ciekawe czy uda mi się wyłapać pik.

Ja wczoraj dzwoniłam do lekarza, że okres nie przychodzi, a miałam przyjść na wizytę zaraz po okresie i zrobionymi badaniami na początku cyklu (teoretycznie powinnam już być po miesiączce). Kazał mi przyjść tak czy inaczej dzisiaj żeby zobaczyć co się dzieje, że ta miesiączka nie przychodzi. Dwie godziny po rozmowie przyszła @...
Dziś poszłam na badania, trochę się boję prolaktyny, bo źle spałam w nocy po kłótni ze starym, właściwie do tej pory jestem zdenerwowana.
No i oczywiście wynik amh mnie stesuje..

reklama
Dziewczyny, 🐒 się kończy więc powoli wracam do gry 😁 Od kiedy po okresie zaczynacie testować ovu?
Ja miałam owulakow nie robić, ale taka jestem „słowna” ze zaczęłam 11 dc, cykle ostatnio 25 dni 🤣
Ja teraz pierwszy raz robie testy owu... ostatnio miałam krótki cykl 24 dni. Dziś mam 9 dc. Robiłam już 2, na obu była kreska tylko że jaśniejsza od kontrolnej. Ciekawe czy uda mi się wyłapać pik.

Dziewczyny, pamiętajcie proszę, że testy owulacyjne to tylko kawałek papierka, a jeśli chcecie na 100% potwierdzić owulację, to koniecznie monitoring. Mówię o tym, bo w tym cyklu zaczęłam testować już od 3 dnia (co 2 dzień) - mam dużo testów, to co sobie będę żałować 😉

10 dc miałam pierwszy wzrost - tego dnia na usg widoczne już były dwa pecherzyki 18 w prawym i 20 w lewym jajniku.

11 dc miałam dostać zastrzyk z ovi - test pokazał wzrost, wiec nawet zakładając z góry, że to był pik - owu powinna wystąpić w ciągu 24-36h. Tymczasem, podczas wizyty okazało się, że już jestem po podwójnej owulacji.

Polegając tylko na testach niestety mogłabym ją przegapić 🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_7782.jpeg
    IMG_7782.jpeg
    112,3 KB · Wyświetleń: 62
Do góry