reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dziewczyny, u mnie testy mega bladziochy, ale coś tam przebija, nie wiem czy zobaczycie, no ale to chyba znaczy, že gramy dalej. Na pewno cieszyć się jeszcze nie ma czym. To znaczy, ja się bardzo cieszę, że nie są białe jak dupa misia. Na betę nie idę, bo nie zrobię przyrostu. Jutro lab zamknięty. Dopiero w poniedziałek. Uroki mieszkania na prowincji.
Miłego piąteczku 🌻☀️
Ślepa Kosinka widzi, więc jest dobrze ☺️ 🤞🤞🤞

reklama
Widzicie coś?
Na górze test robiony wczoraj a na dole z dziś foto zrobione ok.5min po zrobieniu testu

Załączniki

• IMG_20231005_234451.jpg
    IMG_20231005_234451.jpg
    926,9 KB · Wyświetleń: 140
  • IMG_20231005_235725.jpg
    IMG_20231005_235725.jpg
    487,2 KB · Wyświetleń: 130
Cześć dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać. Troszkę Was podczytywalam ☺ jestem mamą 2.5letniej dziewczynki, udało się w 1 cyklu starań. Teraz od dwóch miesięcy były jakieś seksy bez zabezpieczeń, ale nie trafiliśmy w owulację 😌 w tym miesiącu już zerkam w kalendarz, obliczam, obserwuje swoje ciało, więc sama za siebie trzymam kciuki żeby coś z tego było. 😅 można do Was dołączyć? ☺ ostateczne testowanie 21 października, ale pewnie zacznę wcześniej 🙈

Cześć dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać. Troszkę Was podczytywalam ☺ jestem mamą 2.5letniej dziewczynki, udało się w 1 cyklu starań. Teraz od dwóch miesięcy były jakieś seksy bez zabezpieczeń, ale nie trafiliśmy w owulację 😌 w tym miesiącu już zerkam w kalendarz, obliczam, obserwuje swoje ciało, więc sama za siebie trzymam kciuki żeby coś z tego było. 😅 można do Was dołączyć? ☺ ostateczne testowanie 21 października, ale pewnie zacznę wcześniej 🙈
Hej, rozgosc się, byle nie na długo :)

Dziewczyny, kiedyś pytałam Was o badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i właśnie dostałam wyniki. Jedyna nieprawidłowość to Białko S, które jest poniżej normy :/

Lekarka jak zlecała mi badania, to profilaktycznie kazała mi brać zastrzyki (nie pamiętam z jakiego leku) i acard, jeśli test będzie pozytywny. Widzę, że chyba wskazania do tego są i tak się zastanawiam, czy powinnam czekać z testowaniem do dnia @, czy na wszelki sprawdzić wcześniej? Może któraś z Was ogarnia te wyniki, to powie mi, czy one są w miarę ok? Dla mnie te pozycje to zupełna nowość XD

Załączniki

• wyniki.png
    wyniki.png
    53 KB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny, u mnie testy mega bladziochy, ale coś tam przebija, nie wiem czy zobaczycie, no ale to chyba znaczy, že gramy dalej. Na pewno cieszyć się jeszcze nie ma czym. To znaczy, ja się bardzo cieszę, że nie są białe jak dupa misia. Na betę nie idę, bo nie zrobię przyrostu. Jutro lab zamknięty. Dopiero w poniedziałek. Uroki mieszkania na prowincji.
Miłego piąteczku 🌻☀️
Kurna! cos tam przebija 😍😍😍😍trzymam Kciuki 🙏

Ja mam stymulowany cykl - aktualnie już 3. Biorę aromek w 3-7dc, później zastrzyk z Ovitrelle. Po aromeku od razu czuję pracę jajników i do owulacji ciągle coś w jajnikach czuję. Pęcherzyki ładnie rosną i pękają, więc działa :)

@Myszko piękna kreska!!!
Ja zaczęłam 3-7 lamette
A tera dwa zastrzyki w środę i dziś festimion (chyba przekręcam nazwę )
We wtorek kontrola
A czym się różni zivafert a ovitrelle? Bo przy pierwszej udanej stymulacji właśnie dostałam zivafert

reklama
Dziewczyny, kiedyś pytałam Was o badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i właśnie dostałam wyniki. Jedyna nieprawidłowość to Białko S, które jest poniżej normy :/

Lekarka jak zlecała mi badania, to profilaktycznie kazała mi brać zastrzyki (nie pamiętam z jakiego leku) i acard, jeśli test będzie pozytywny. Widzę, że chyba wskazania do tego są i tak się zastanawiam, czy powinnam czekać z testowaniem do dnia @, czy na wszelki sprawdzić wcześniej? Może któraś z Was ogarnia te wyniki, to powie mi, czy one są w miarę ok? Dla mnie te pozycje to zupełna nowość XD
Robiłaś badania genetyczne w kierunku trombofilii wrodzonej?

W moim przypadku mutacje + białko s i białko c, które są w dolnej granicy normy, powodują konieczność wdrożenia zastrzyków z heparyny (to o nich wspominała Twoja lekarka) w ciąży ( w dawce 0,6) + Acard 150 (Acard 75 na stałe).
Im wcześniej będę wiedziała o ciąży, tym szybciej wdrożę leczenie i ograniczę możliwość wystąpienia zdarzenia zakrzepowo-zatorowego, które w konsekwencji może prowadzić do poronienia.

Musisz porozmawiać ze swoją lekarką, czy u Ciebie jest podobna sytuacja :)

Do góry