reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Wszystko jest możliwe, u mnie bywała owulka między 16 a 18 dc, a miałam też raz cykl taki w, którym pik miałam już w 12 dc i zrobiłam progesteron po 8 dniach od piku i był powyżej 10. Więc to się może zmieniać myślę.
Ważne, że seksy są💪🤩
Owulacja może się przesuwać, dlatego warto uprawiać regularny seks, a jak wiadomo tylko monitoring jest najbardziej wiarygodnym narzędziem określenia kiedy .
Ja po poronieniu miałam nagle cykle 25 dni i owulację 10 dc. Powiem Wam, że w kwestii starań to było super - więcej szans w roku 😂 ale jakbym miała mieć takie do samej menopauzy to ja dziękuję 🙈 ledwo człowiek przestanie krwawić i znów zaczyna ...a u mnie to bite 7 dni 🤦 5 konkretnych

reklama
Ja się nast ułożyłam, leżałam może minutę poczym wstałam bo stwierdziłam, że się z niczym nie wyrobek 🙈
Wgl byłam ostatnio do spowiedzi i usłyszałam od księdza że za dużo wymagam od siebie.
Może coś trzeba odpuścić 🤔 ale kurcze.... Życie leci jak dzikie i przynajmniej człowiek idzie spać zadowolony z siebie 💪😁😎

Gratuluje wyników 👏
A jak Ci się udało tak ładnie obniżyć ten testosteron?
Zaczęłam brać Miovelię PCOS, do tego witaminę e, D i omega.
No i zaczęłam patrzeć na to co jem. Przede wszystkim unikam węglowodanów. Staram się żeby posiłki były zbilansowane i z niskim ig.
Włączyłam też orzechy do diety.
Kiedyś też czytałam, że mięta i zielona herbata wspomaga regulacje hormonów. Czasem pije, bo lubię po prostu, ale nie mam pojęcia czy to w jakikolwiek sposób pomogło.

Ja po poronieniu miałam nagle cykle 25 dni i owulację 10 dc. Powiem Wam, że w kwestii starań to było super - więcej szans w roku 😂 ale jakbym miała mieć takie do samej menopauzy to ja dziękuję 🙈 ledwo człowiek przestanie krwawić i znów zaczyna ...a u mnie to bite 7 dni 🤦 5 konkretnych
Mi się też cykle skróciły , kiedyś 31-33 dni teraz w przedziale 24-28, wiąże to przyjmowaniem metforminy jak tak teraz z perspektywy czasu patrzę.

Zaczęłam brać Miovelię PCOS, do tego witaminę e, D i omega.
No i zaczęłam patrzeć na to co jem. Przede wszystkim unikam węglowodanów. Staram się żeby posiłki były zbilansowane i z niskim ig.
Włączyłam też orzechy do diety.
Kiedyś też czytałam, że mięta i zielona herbata wspomaga regulacje hormonów. Czasem pije, bo lubię po prostu, ale nie mam pojęcia czy to w jakikolwiek sposób pomogło.
Z rzeczy które wymieniłaś to u mnie też dieta z niskim IG i ograniczone węglowodany, porządne , mocne Omega 3 , wit D (ale uciełam dawkę o połowę, przyjmuje co 2gi dzień 4000 iu , bo miałam przy samej górze normy).
Dodatkowo suplementuje cynk, witaminę B kompleks i regularne ćwiczenia.
Orzechy uwielbiam wszystkie, więc czysta przyjemność.

Z rzeczy które wymieniłaś to u mnie też dieta z niskim IG i ograniczone węglowodany, porządne , mocne Omega 3 , wit D (ale uciełam dawkę o połowę, przyjmuje co 2gi dzień 4000 iu , bo miałam przy samej górze normy).
Dodatkowo suplementuje cynk, witaminę B kompleks i regularne ćwiczenia.
Orzechy uwielbiam wszystkie, więc czysta przyjemność.
Ćwiczeń też bym chciała więcej, ale jakoś mi się nie składa 🙈 chciałabym się na jogę zapisać, ale bardzo to odwlekam z niewiadomych przyczyn. Tak dla siebie po prostu trochę się poruszać więcej, bo z wagą nie mam problemów.
Orzechy też uwielbiam, choć najmniej brazylijskie mi wchodzą.
I od kiedy postanowiłam unikać cukrów to jak nigdy mi się chce słodkiego.
A ja raczej z tych słonych jestem ;)

reklama
Ćwiczeń też bym chciała więcej, ale jakoś mi się nie składa 🙈 chciałabym się na jogę zapisać, ale bardzo to odwlekam z niewiadomych przyczyn. Tak dla siebie po prostu trochę się poruszać więcej, bo z wagą nie mam problemów.
Orzechy też uwielbiam, choć najmniej brazylijskie mi wchodzą.
I od kiedy postanowiłam unikać cukrów to jak nigdy mi się chce słodkiego.
A ja raczej z tych słonych jestem ;)
Ooo to ja to samo w kwestii słodyczy i słonego, ale teraz zacisnęłam ostro pasa.
Ciężko przychodzą takie wyrzeczenia, nie ma lekko , tymbardziej, że mój mąż zżera słodycze na śpiąco nawet o 3 w nocy potrafi jeść ciastka, czekoladę zjada jak batonika, ciągle coś leży na ławie kuszącego i czasem chciałoby się chociaż skubnąć,
Robił ostatnio badania , glukoza insulina książkowa😁 cała morfologia , cholesterol itp. też😃

Do góry