reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Wszystko jest możliwe, u mnie bywała owulka między 16 a 18 dc, a miałam też raz cykl taki w, którym pik miałam już w 12 dc i zrobiłam progesteron po 8 dniach od piku i był powyżej 10. Więc to się może zmieniać myślę.
Ważne, że seksy są💪🤩
Owulacja może się przesuwać, dlatego warto uprawiać regularny seks, a jak wiadomo tylko monitoring jest najbardziej wiarygodnym narzędziem określenia kiedy .
Ja po poronieniu miałam nagle cykle 25 dni i owulację 10 dc. Powiem Wam, że w kwestii starań to było super - więcej szans w roku 😂 ale jakbym miała mieć takie do samej menopauzy to ja dziękuję 🙈 ledwo człowiek przestanie krwawić i znów zaczyna ...a u mnie to bite 7 dni 🤦 5 konkretnych

reklama
Ja się nast ułożyłam, leżałam może minutę poczym wstałam bo stwierdziłam, że się z niczym nie wyrobek 🙈
Wgl byłam ostatnio do spowiedzi i usłyszałam od księdza że za dużo wymagam od siebie.
Może coś trzeba odpuścić 🤔 ale kurcze.... Życie leci jak dzikie i przynajmniej człowiek idzie spać zadowolony z siebie 💪😁😎

Gratuluje wyników 👏
A jak Ci się udało tak ładnie obniżyć ten testosteron?
Zaczęłam brać Miovelię PCOS, do tego witaminę e, D i omega.
No i zaczęłam patrzeć na to co jem. Przede wszystkim unikam węglowodanów. Staram się żeby posiłki były zbilansowane i z niskim ig.
Włączyłam też orzechy do diety.
Kiedyś też czytałam, że mięta i zielona herbata wspomaga regulacje hormonów. Czasem pije, bo lubię po prostu, ale nie mam pojęcia czy to w jakikolwiek sposób pomogło.

Ja po poronieniu miałam nagle cykle 25 dni i owulację 10 dc. Powiem Wam, że w kwestii starań to było super - więcej szans w roku 😂 ale jakbym miała mieć takie do samej menopauzy to ja dziękuję 🙈 ledwo człowiek przestanie krwawić i znów zaczyna ...a u mnie to bite 7 dni 🤦 5 konkretnych
Mi się też cykle skróciły , kiedyś 31-33 dni teraz w przedziale 24-28, wiąże to przyjmowaniem metforminy jak tak teraz z perspektywy czasu patrzę.

Zaczęłam brać Miovelię PCOS, do tego witaminę e, D i omega.
No i zaczęłam patrzeć na to co jem. Przede wszystkim unikam węglowodanów. Staram się żeby posiłki były zbilansowane i z niskim ig.
Włączyłam też orzechy do diety.
Kiedyś też czytałam, że mięta i zielona herbata wspomaga regulacje hormonów. Czasem pije, bo lubię po prostu, ale nie mam pojęcia czy to w jakikolwiek sposób pomogło.
Z rzeczy które wymieniłaś to u mnie też dieta z niskim IG i ograniczone węglowodany, porządne , mocne Omega 3 , wit D (ale uciełam dawkę o połowę, przyjmuje co 2gi dzień 4000 iu , bo miałam przy samej górze normy).
Dodatkowo suplementuje cynk, witaminę B kompleks i regularne ćwiczenia.
Orzechy uwielbiam wszystkie, więc czysta przyjemność.

Z rzeczy które wymieniłaś to u mnie też dieta z niskim IG i ograniczone węglowodany, porządne , mocne Omega 3 , wit D (ale uciełam dawkę o połowę, przyjmuje co 2gi dzień 4000 iu , bo miałam przy samej górze normy).
Dodatkowo suplementuje cynk, witaminę B kompleks i regularne ćwiczenia.
Orzechy uwielbiam wszystkie, więc czysta przyjemność.
Ćwiczeń też bym chciała więcej, ale jakoś mi się nie składa 🙈 chciałabym się na jogę zapisać, ale bardzo to odwlekam z niewiadomych przyczyn. Tak dla siebie po prostu trochę się poruszać więcej, bo z wagą nie mam problemów.
Orzechy też uwielbiam, choć najmniej brazylijskie mi wchodzą.
I od kiedy postanowiłam unikać cukrów to jak nigdy mi się chce słodkiego.
A ja raczej z tych słonych jestem ;)

reklama
Ćwiczeń też bym chciała więcej, ale jakoś mi się nie składa 🙈 chciałabym się na jogę zapisać, ale bardzo to odwlekam z niewiadomych przyczyn. Tak dla siebie po prostu trochę się poruszać więcej, bo z wagą nie mam problemów.
Orzechy też uwielbiam, choć najmniej brazylijskie mi wchodzą.
I od kiedy postanowiłam unikać cukrów to jak nigdy mi się chce słodkiego.
A ja raczej z tych słonych jestem ;)
Ooo to ja to samo w kwestii słodyczy i słonego, ale teraz zacisnęłam ostro pasa.
Ciężko przychodzą takie wyrzeczenia, nie ma lekko , tymbardziej, że mój mąż zżera słodycze na śpiąco nawet o 3 w nocy potrafi jeść ciastka, czekoladę zjada jak batonika, ciągle coś leży na ławie kuszącego i czasem chciałoby się chociaż skubnąć,
Robił ostatnio badania , glukoza insulina książkowa😁 cała morfologia , cholesterol itp. też😃

Do góry