reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Współczuje i rozumiem. Mój to mówi ze jak się okaże, że nie możemy mieć to trudno. Na zasadzie że jak nie zajdę nigdy to trudno. Na pewno by się nie wybrał na badanie nasienia, bo on to w ogole byle dalej od jakiegokolwiek lekarza. Ja do tej pory też nie miałam wielkiego parcia na dziecko, więc mieliśmy można powiedziec podobne podejście, takie trochę 'co ma być to będzie', ale jednak cos się u mnie zmienia.
Mój nie chciał iść na badania. Znaczy mówił, że pójdzie, ale nie teraz . Chyba z rok się zbierał zanim poszedł. Potem już na kolejne szedł bez problemu.

reklama
@spekoppar_ jestem biegiem w pracy więc na razie tak na szybko: spokojnie, spokojnie!! Ważne, że macie dużo plemników.

Mamy do czynienia z jakąś infekcją plus ta lepkość, to nic dziwnego, że obklejone plemniki nie chcą zapierdalać! Nie panikować, nie zalamywac się! Trzeba wyleczyc infekcję i popracować nad lepkością - jak nad tym podzialacie, to przy powtórce mogą być wyniki caaaaaaaaaalkowicie inne
Możesz coś na lepkość polecić?
I nie tylko na lepkość, na całokształt ogólnie.

Nie załamujcie się, wszystko jest do poprawienia :) Mój mąż też miał kiepskie wyniki - również miał bakterię. Wyleczył ją - ważne, żebyście trafili do androloga (najlepiej ando-gineko), który wdroży odpowiednią farmakoterapię.

Mój mąż jeszcze całkowicie zrezygnował z cukru i alkoholu. Stosuje dietę propłodnośniową i uprawia regularnie sport (akurat wcześniej miał go za dużo, teraz trochę wychillował). Ważne, żeby też nie pracować z kompem na kolanach, nie korzystać z sauny, gorących kąpieli. Do tego też różne suple. Po pół roku mąż ma już naprawdę niezłe wyniki :)
Jakie suplementy stosuje?

Możesz coś na lepkość polecić?
I nie tylko na lepkość, na całokształt ogólnie.
jeżeli chodzi o lepkość, to ja bym poczekała do wizyty u lekarza - bo ona moze mieć bezpośredni związek z infekcją. Można podawać leki na rozrzedzenie śluzu typu ACC - ale u Was i tak bez konsultacji lekarskiej się nie obejdzie, więc ja bym się wstrzymała.

Jeżeli chodzi o suple ogólnie, to zależy jak Ci chłop współpracuje :) bo jak tak średnio, to podobno fertilman Plus pomaga i jest całkiem dobrym zbiorem w jednej czy dwóch tabletkach.

U nas problem jest bardziej złożony, więc u nas idziemy na całość i mój mąż je wszystko osobno: (z pamięci pisze, najwyżej później jeszcze dopisze) Wit e, Wit C, kompleks Wit b z ashwagandą, lkarnitynę 2g, largnitynę, koenzym Q10, korzeń maca, cynk, selen, Wit D (warto sprawdzić poziom), likopen, olej z czarnuszki.

Generalnie na pewno mu nie zaszkodzi wzbogacenie diety w sok pomidorowy (chyba, że ma alergię, to może zaszkodzić 🙈), olej z czarnuszki, ziarna czarnuszki, ryby, awokado. Wprowadzić ruch, rzucić palenie, trochę ograniczyć alko, wietrzyć jajka gdy tylko się da, zero kompa na kolanach, unikać sauny i wylegiwania się w gorącej wodzie

U mnie dzisiaj wizyta u gin i podgląd jak tam pęcherzyk. 18dc więc powinien już z 22mm mieć i lecimy z ovi. Paski mi w tym cyklu coś się mało wybarwiają ale mam nadzieję, że jednak coś urosło i można pękać. Nie mam totalnie weny i ochoty jechać znów przez calą Warszawę za 2 dni...
Masz jakiegoś dobrego lekarza lub klinikę?
Ja jestem w w invimed ale totalnie zastanawiam się nad zmianą.

Wiem, że to trudne i że to kolejna przeciwność losu na Waszej drodze do upragnionego celu, ale nie ma co się załamywać - teraz musi zakasać rękawy, wziąć się za siebie, podreperować co trzeba, a za jakiś czas wszystko będzie dobrze 💪

Może to dziwnie zabrzmi, ale dobrze że zdał sobie sprawę z tego, że to może nie być taka prosta sprawa i, co więcej - że problem dotyczy Was obojga. Czasem mężczyźni myślą, że są tacy zajebisci, a jeśli jest problem z poczęciem, to tylko z powodów leżących po stronie kobiety. Mojemu musiałam długo suszyć głowę, żeby zaczął regularnie brać suple, a jakie było zaskoczenie gdy po ok. 4 miesiącach regularnego ich stosowania okazało się, że jestem w ciąży.
Bo niestety nic nie da, że Ty będziesz stawała na rzęsach i robiła kolejne badania oraz przyjmowała coraz to nowe suple i leki, gdy plemniki nie będą w stanie dotrzeć do pięknej i czekającej na zapłodnienie komórki jajowej.
Totalnie się zgadzam.
Czy która z Was słyszała coś o wpływie cbd na plemniki ? Pytam o negatywne działanie, bo w pozytywne nie wierzę

Eh... wszystko zaczęła się układać i nagle dupa 🤷 jak pisałam, że mój facet przejęty i w miarę zaangażowany, tak mu wszytko przeszło. Miał iść na badanie i raczej nie pójdzie - no chyba że mnie zaskoczy i zrobi za moimi plecami. W każdym razie ma już dość tematu starań.
No co za dziad!

Jakie suplementy stosuje?
Ja kiedyś zrobiłam taki zrzut ekranu z posta jednej z dziewczyn na kreskach z myślą, że może się przyda.

A mojemu mężowi na zwiększoną lepkość urolog chyba zwrócił uwagę aby dbać o nawodnienie.
ACC optima też w okolicach dni płodnych może pić, on rozrzedza wydzieliny w organiźmie ogólnie.
Mój mąż nie bierze supli każdego oddzielnie, bierze Fertil Men Plus z firmy Baby Start.

Załączniki

• suplementy na nasienie.jpg
    suplementy na nasienie.jpg
    70,6 KB · Wyświetleń: 82
Ja kiedyś zrobiłam taki zrzut ekranu z posta jednej z dziewczyn na kreskach z myślą, że może się przyda.

A mojemu mężowi na zwiększoną lepkość urolog chyba zwrócił uwagę aby dbać o nawodnienie.
ACC optima też w okolicach dni płodnych może pić, on rozrzedza wydzieliny w organiźmie ogólnie.
Mój mąż nie bierze supli każdego oddzielnie, bierze Fertil Men Plus z firmy Baby Start.
Ja swojego karmie Fertil Man 2tabletki plus selen, cynk, omega, tran, kwas foliowy.
Też mi nie bierze każdego dnia :(
Mam nadzieję że pojdzie na badania i zobaczymy czy od czerwca jest poprawa.

reklama
Ja swojego karmie Fertil Man 2tabletki plus selen, cynk, omega, tran, kwas foliowy.
Też mi nie bierze każdego dnia :(
Mam nadzieję że pojdzie na badania i zobaczymy czy od czerwca jest poprawa.
No oby było dobrze🙂
A i mój mąż jeszcze je orzechy brazylijskie 3 dziennie bo to bogate źródło selenu, z resztą ja też jem, bo lubie.

Do góry