reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Olgamat180 cieszę się że już widać pęcherzyk - byle do przodu :) Co do bety, to moim zdaniem nie warto, bo i po co się stresować 😊 Spokojnie czekaj do kolejnej wizyty 😊

Ja już też czekam na kolejny wątek 😊 U mnie 7dc także jeszcze czasu a czasu 🤪
Jak u Was z kofeiną🤔 Czytałam, że 5kaw obniża płodność u kobiet o połowę hmmm. Ja co prawda pije 2 - 3 ale się zastanawiam teraz czy aby nie za dużo i ciekawi mnie co kofeina takiego robi, że ta płodność tak maleje 🤔

reklama
Olgamat180 cieszę się że już widać pęcherzyk - byle do przodu :) Co do bety, to moim zdaniem nie warto, bo i po co się stresować 😊 Spokojnie czekaj do kolejnej wizyty 😊

Jak u Was z kofeiną🤔 Czytałam, że 5kaw obniża płodność u kobiet o połowę hmmm. Ja co prawda pije 2 - 3 ale się zastanawiam teraz czy aby nie za dużo i ciekawi mnie co kofeina takiego robi, że ta płodność tak maleje 🤔
Trzymam za Ciebie kciuki
Mi lekarz dała l4 z powodu poronienia wcześniejszego i mam zamiar nie badać bety żeby nie warować

Dziewczyny, może poradzicie 😊
Jesli miesiaczke mam mieć około 13.11, cykle mam około 34 dni to bede listopadową czy grudniową staraczką? 😊

Jesli miesiaczke mam mieć około 13.11, cykle mam około 34 dni to bede listopadową czy grudniową staraczką? 😊
Jeśli się starałaś w aktualnym cyklu to możesz się zapisać na testowanie choćby tego 13.11 na listopadowym wątku. A jeśli nie, to też możesz dołączyć do wątku na tzw ławkę rezerwowych jeśli masz ochotę na towarzystwo w staraniach i czekaniu na grudniowe testowanie😊

To zależy, czy staraliście się w obecnym cyklu (teraz jesteś 14 dni przed miesiączką, więc prawdopodobnie w okresie okołoowulacyjnym), czy dopiero będziecie się starać w kolejnym cyklu - tj. po najbliższej miesiączce.

Ja nie pije ani jednej na rok i jest jak jest 🤷🏻‍♀️ wgl ja człowiek bez używek, więc tak trochę o dupę rozbić te całe zalecenia. Wniosek jeden - nie dajcie się zwariować.

Jeśli się starałaś w aktualnym cyklu to możesz się zapisać na testowanie choćby tego 13.11 na listopadowym wątku. A jeśli nie, to też możesz dołączyć do wątku na tzw ławkę rezerwowych jeśli masz ochotę na towarzystwo w staraniach i czekaniu na grudniowe testowanie😊
Dopiero będę się mogła starać, bo upłynie okres „karencji” po abrazji. Zatem dołączę do Was i będę trzymać kciuki w oczekiwaniu na swój czas 😊

Ja nie pije ani jednej na rok i jest jak jest 🤷🏻‍♀️ wgl ja człowiek bez używek, więc tak trochę o dupę rozbić te całe zalecenia. Wniosek jeden - nie dajcie się zwariować.
jak dla mnie to jest takie zalecenie porównywalne odpuść to się uda. Czy kawa, czy czasem alkohol nic nie zmieni (spójrzmy na to że najwięcej patologii mają gromadki dzieci)

Ja usłyszałam od lekarza żeby wyluzować a tu udzielam się na forum, po nocach mi się śni że wysikuje dwie kreski albo że rodzę i w dodatku w pracy - bo zajmujemy się zaopatrzeniem wszystkich szpitali w Polsce gazami medycznymi - to co chwilę klient Klinika Bocian, Bank komórek ,Gyncetrun, Fertilita - wszyscy zajmujący się niepłodnością (chyba że specjalnie dali mi takich klientów ) 🤡

reklama
Mój też dziecko, ale taki typ człowieka i powiem Ci że tacy lepiej odnajdują się w roli ojca 😉 mało ogarniają takich praktycznych rzeczy, ale emocjonalnie są blisko dziecka. Mają łatwość w nawiązywaniu kontaktu z dziećmi ☺️ testuj dziś i oby 2 kreski się pojawiły 🤞🏻
Dziś ani okresu ani drugiej kreski. Ja nie mam do mojego zastrzeżeń jako ojca (no może jakieś malutkie 😉). Za to mam sporo jako do partnera życiowego 🙄 U nas na mnie ciąży każda odpowiedzialność, ja muszę pamiętać o rachunkach, lekarzach, ja mam prawo jazdy, ja więcej zarabiam, ja staram się polepszyć nasz standard życia (szukam mieszkania, zajmuje się remontem, szukam auta, załatwiam panów od napraw itd). Jak gdzieś jedziemy to też moim o związkiem jest spakować siebie i dziecko i jeszcze jak o czymś zapomnę to jest tekst, że JA zapomniałam. No tak, jak on za nic nie odpowiada, to nie może zapomnieć ;) On po prostu płynie z nurtem, bo przecież i tak wiadomo, że ja ogarnę. No dobra wylałam żale 😁
U mnie beta spadkowa
Przykro mi 🥺

Ja w pierwszej ciąży piłam 5-6 dziennie i zaszłam stosunkowo szybko, a teraz pije 2 tygodniowo może i nic z tego. Tyle, że to że zobaczysz trójnogiego psa nie znaczy, że wszystkie psy mają trzy nogi 😁

Ja też chora, katar mi się leje tak, że już zamiast chusteczek wyjęłam sobie na stół rolki papieru toaletowego (ale takiego lepsiejszego 😂).

Do góry