reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Dziękuję! Też sobie tego życzę. 🫣 Ostatni okres miałam tak bolesny, że brałam 3 różne tabletki jednocześnie, więc mam nadzieję, że ta drożność nie będzie bardziej bolesna. 😅
Weź sobie coś przeciwbólowego na godzinę przed zabiegiem. Ja nie wzięłam i później żałowałam, bo trochę bolało. Ale na spokojnie do przeżycia :)

reklama
Dziękuję! Też sobie tego życzę. 🫣 Ostatni okres miałam tak bolesny, że brałam 3 różne tabletki jednocześnie, więc mam nadzieję, że ta drożność nie będzie bardziej bolesna. 😅
Też trzymam kciuki żeby badanie było szybkie i bezbolesne🤞. Daj znać jak będziesz po. Bardzo jestem ciekawa, bo dziś miałam pobierane wymazy do drożności.

Też trzymam kciuki żeby badanie było szybkie i bezbolesne🤞. Daj znać jak będziesz po. Bardzo jestem ciekawa, bo dziś miałam pobierane wymazy do drożności.
Przede mną narazie kontrast i diagnoza, potem lekarz zdecyduje. @nieznośne_poplątanie trzymam kciuki i tak jak dziewczyny już napisały, daj znać jak po badaniu 👍

Napisałabym, że nie ma się czym stresować, ale wiem, że to tylko takie pierdolenie ;)
Będzie dobrze :)
Takie pierdolenie też się czasem przydaje ;) Pamietam moją pierwszą histeroskopie i to jak położna głaskała mnie w jej trakcie po kolanie, żeby dać mi chociaż takie wsparcie ;)

@nieznośne_poplątanie może i nie będzie jutro przyjemnie, ale tak jak mówi Avy - będzie dobrze, tylko koniecznie weź coś przeciwbólowego przed ;)

Jestem dwa dni po i już mnie ręka świerzbi (dyskomfort w podbrzuszu, piersi wrażliwsze uczucie mokrości)... a wzrok przy siusiu ląduje na kuferku z testami - masakra, muszę zrobić 1 krok - sama przed sobą przyznaję jestem uzależniona od testowania 😇🤣😂 oczywiście w środę będą już bo z amazone idą paski, tego nigdy mi nie szkoda obsikać, za to pinki czekają.🙃🫠😉

reklama
Dziękuję!
O nieeee, to musiał być koszmarny okres, skoro 3 kalibry tabletek poszły w ruch😑
W takim razie, bądź spokojna, bo chyba gorzej już być nie może😀
Będziesz brała coś przed zapobiegawczo? O której masz?
Też się tak pocieszam. :D Tak, lekarz kazał wziąć godzinę wcześniej paracetamol, Ibuprom i pyralginę, którą ja zamienię sobie na naproksen, bo jestem uczulona. 18:30 😊
Weź sobie coś przeciwbólowego na godzinę przed zabiegiem. Ja nie wzięłam i później żałowałam, bo trochę bolało. Ale na spokojnie do przeżycia :)
Wezmę. Tyle kobiet robi to bez znieczulenia, to ja na tabsach też sam radę!
Napisałabym, że nie ma się czym stresować, ale wiem, że to tylko takie pierdolenie ;)
Będzie dobrze :)
A Ty jak się czujesz po transferze?
Dziękuję. Trzymam kciuki za czyste wymazy.
Przede mną narazie kontrast i diagnoza, potem lekarz zdecyduje. @nieznośne_poplątanie trzymam kciuki i tak jak dziewczyny już napisały, daj znać jak po badaniu 👍
Dziękuję!
Takie pierdolenie też się czasem przydaje ;) Pamietam moją pierwszą histeroskopie i to jak położna głaskała mnie w jej trakcie po kolanie, żeby dać mi chociaż takie wsparcie ;)

@nieznośne_poplątanie może i nie będzie jutro przyjemnie, ale tak jak mówi Avy - będzie dobrze, tylko koniecznie weź coś przeciwbólowego przed ;)
Tyle nieprzyjemnych procedur medycznych za mną, to sobie dopiszę jeszcze kolejną do kartoteki. 😅To prawda, czasem takie pierdolenie i drobne gesty potrafią podnieść na duchu.
@nieznośne_poplątanie mocno trzymam kciuki, daj proszę znać po 🤞
Dziękuję! Oczywiście dam znać, ale pozwól, że bez transmisji live. 😆

Do góry