reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

reklama
Mam wyniki dzisiejszych badań - zgodnie z moimi przewidywaniami, na ovi już za późno, ale estradiol jest za niski :/ do lekarza jadę jednak jutro rano, bo kolejne zawirowania rodzinne spowodowały, że nie zdążyłam dojechać. Rano również powtórzę badanie poziomu estradiolu.
Mam nadzieje, że jutro lekarz przypisze mi bemfole lub coś innego na przyspieszenie rozwoju komórek i wzrost estradiolu.
🤞🏻 za jutrzejszą wizytę. By dalsze działanie było celne i przyniosło ciąż 🤞🏻

Mam wyniki dzisiejszych badań - zgodnie z moimi przewidywaniami, na ovi już za późno, ale estradiol jest za niski :/ do lekarza jadę jednak jutro rano, bo kolejne zawirowania rodzinne spowodowały, że nie zdążyłam dojechać. Rano również powtórzę badanie poziomu estradiolu.
Mam nadzieje, że jutro lekarz przypisze mi bemfole lub coś innego na przyspieszenie rozwoju komórek i wzrost estradiolu.
A powiedz, w którym dniu cyklu były robione te badania? Bo to wygląda trochę jakby były robione krótko po owulacji. Zerknij sobie na wykres poziomu hormonów w zależności od dnia cyklu:
1697820902139.png

Progesteron wskazuje, że owulacja była, ale jeśli badanie nie było zrobione 7-8dpo to stąd taki wynik. Idąc tym tropem tłumaczyłoby to poziom estradiolu i LH.
Zobaczymy co Twój lekarz powie, nie pamiętam niestety też całej Twojej historii medycznej, więc tak tylko napisałam, bo może Cię to trochę uspokoi.
Pamiętaj też, że bemfola to nie cukierki ;)

reklama
A powiedz, w którym dniu cyklu były robione te badania? Bo to wygląda trochę jakby były robione krótko po owulacji. Zerknij sobie na wykres poziomu hormonów w zależności od dnia cyklu:
Zobacz załącznik 1577521
Progesteron wskazuje, że owulacja była, ale jeśli badanie nie było zrobione 7-8dpo to stąd taki wynik. Idąc tym tropem tłumaczyłoby to poziom estradiolu i LH.
Zobaczymy co Twój lekarz powie, nie pamiętam niestety też całej Twojej historii medycznej, więc tak tylko napisałam, bo może Cię to trochę uspokoi.
Pamiętaj też, że bemfola to nie cukierki ;)
Niee, to są wyniki przed owu ;) dzisiaj dopiero 8dc, wiec to dopiero wzrosty przed owulacja (badałam hormony żeby wiedzieć czy jest sens podawać ovitrelle). Owulacje mam ostatnio ok. 11dc.

Do góry