reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍂🍁Październikowe kreski🍁🍂🍂- aby kolorowe na drzewach liście zwiastowały Nam ciąże - OCZYWIŚCIE 😍😍

Ja tam mam dobre wspomnienia z piątkiem 13 😁 nawet mi się poród marzył, ale córka wolała poczekać do wtorku. A tak to by było pozytywny testy 13 w piątek i urodziny 13 w piątek.
Szkoda, że dziś nie ma sensu sprawdzanie...

reklama
Witam w pechowy piąteczek. Oby przyniósł nam jednak szczęście :)

Mam dzis 19dc. Ostatni cykl 24d. Zaczął mnie boleć brzuch jak w okres. Czasami mam takiego PMS nawet na tydzień przed okresem, że myślę ze juz dostaję okres a nawet muszę brac jakieś tabsy. Myślicie że to oznacza że już bez szans na ciążę i nadchodzi okres?
Ciąża nadal jest możliwa ;)

Ja już tylko odliczam i będę próbować wytrzymać z testowaniem jak najdłużej. Jestem teoretycznie 2dpo, ale wczoraj na wieczór kłuł mnie jajnik więc oczywiście już sobie ubzdurałam że na pewno coś się tam zadziało 😄

Niestety pęcherzyki na prawym jajniku przestały rosnąć 😞
Na razie na 95% punkcja w poniedziałek, ale jednak jeszcze jutro podgląd i ostateczna decyzja
Co za uparte cholery! Może jeszcze tych kilka dni je zmotywuje do działania i podrosną tak, żeby w poniedziałek były gotowe. Niezmienne trzymam 🤞🤞 A jak Twoje migreny? Odpuściły trochę?

Pytanie do dziewczyn na Castagnusie: czy zauważyłyście zmianę śluzu szyjkowego po owulacji na bardziej gęsty, kleisty i lekko żółtawy, w większej ilości? Jakkolwiek brzydko by to nie brzmiało 😂

A jak z charakterami kotów? Są podobne czy zupełnie inne?
Moja Devi nie lubi głaskania i nas raczej unika. Zwykle gryzie jak się ją za długo głaszcze. Jest bardzo lękliwa, ale to kot ze schroniska. Poza tym jest bardzo grzeczna i nigdy nic nam nie kradnie, chyba że jemy chipsy, to się skrada i wyciąga po jednym. Wczoraj tak znowu zrobiła. Collie jest jeszcze mały, ma 5 miesięcy, nie da się z nim spać w jednym pokoju, bo podgryza nam stopy dosłownie całą noc. Jest przyjazny, lubi się tulić i lubi siedzieć nam na głowie (zwłaszcza podczas korzystania z toalety😂)
Wszystkie inne
Chiquita. Najstarsza. Dachowiec. Od urodzenia do czasu aż ją wzięliśmy była zamknięta w piwnicy bez okien. Jest u nas ponad 13 lat i cały czas z niej dzikus. Głaskanie na jej zasadach czyli max 5 sekund bo ugryzie. I też kocha chipsy😁
Druga 5 letnia Kitty. Brytyjska długowłosa. Miziak nie z tej ziemi. Ciągle by się przytulała. Mówimy na nią Garfield bo jest tak samo leniwa jak on. Wysokość łóżka to max ile wskoczy. Brzmi jak kot bezproblemowy ale ma swoje minusiki. Kuweta musi być zawsze czysta bo jak nie to zrobi obok, wymyslata również w jedzeniu.
I trzecią. Kiwi. Moje spełnione marzenie o całym białym kocie. Jedno z rodziców to angora turecka a.drugi dachowiec. I wyszedl z tego dachowiec biały bez nawet najmniejszej plamki innego koloru. I to jest taki nasz szogun. Wszędzie jej pełno. Każdy mówi że po jej oczach widać że rozbójnik z niej

reklama
Ja używam go na panelach zgodnie z instrukcją na najniższej mocy i jest super. Byłam w szoku, jak najpierw umyłam zwykłym mopem, a później parowym. Biała szmatka po sprzątaniu była czarna. 🫣

Przez dłuższy czas szukałam urządzenia, które pomoże mi w ogarnięciu domu. Mój pies to straszny syfiarz. Znosi do domu w sierści i na łapach pełno błota, kurzu, piachu, ziemi, gałązek, itp. Wieczny bałagan mnie wykańczał. Kupiłam sobie robota sprzątającego ze stacją, w której są pojemniki na czystą i brudną wodę, worek na śmieci. Teraz tylko wylewam brudną i dolewam czystej i mam czystą podłogę. :D
Co to za cudo? 😍

Do góry