efika
Fanka BB :)
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!
MAM PEWIEN PROBLEM I ZARAZEM ZMARTWIENIE...:-( MOŻE W JESTEŚCIE W STANIE COŚ MI NA TEN TEMAT POWIEDZIEĆ...
MOJA ZUZA SZYBKO ZACZĘŁA CHODZIĆ, BO JUŻ W 10 M-CU ZA NIĄ ŁAZIŁAM I JAKOŚ WCZEŚNIEJ TO MI NIE PRZESZKADZAŁO, ŻE KRZYWI NÓŻKI DO ŚRODKA, ALE OSTATNIO KILKA OSÓB( W TYM MOJA TEŚCIOWA) ZWRÓCIŁY MI UWAGĘ, ZE ZUZI ZA BARDZO IDĄ NÓŻKI DO ŚRODKA.. KTOŚ MI POWIEDZIAŁ, ŻEBY SIĘ NIE PRZEJMOWAŁA, BO TO SAMO MINIE, ALE JAK CO JAKIŚ CZAS SŁYSZĘ PYTANIA CZEMU ONA TAK CHODZI... CZASAMI W DODATKU CHODZI NA PALCACH(,ALE TYLKO CZASAMI ..)..
DLA MNIE CHODZI NORMALNIE.. NIE PRZEWRACA SIĘ, ANI O SWOJE NOGI IE POTYKA.. SZYBKO BIEGA I NIE ZALICZA PIONU, WIĘC MYŚLAŁAM, ŻE NIC SIĘ NIE DZIEJE, A TU MASZ!!!
CZY WASZE NIUNIE TEZ TROCHĘ KRZYWIĄ STÓPKI?
CZY POWINNAM SIĘ NIEPOKOIĆ?
JAK MYŚLICIE DZIEJE SIĘ COS Z MOIM DZIECKIEM NIE TAK?
ODPISZCIE MI BO NIE WIEM JUZ SAMA CO MYŚLEĆ
POZDRAWIAM:-)
A bylas z mala u ortopedy? Na poczatku miala pewnie badane bioderka? Bylas z nia pewenie tez jak zaczela chodzic (tak bylo w naszym przypadku) i skoro lekarz nie widzial problemu to odpusc sobie. No chyba ze zaczela krzywic nozki ostatnio wiec lepiej idzcie do ortopedy. Ja ze swoim Kuba bylam u ortopedy jak juz dobrze chodzil (tez zaczal szybko chodzic, w 11 m-cu) bo jedna nozka uciekala mu do srodka (tak mi sie wydawalo). Lekarz powiedzial ze nic zlego sie nie dzieje i zapisal kapcie profilaktyczne z wyprofilowana wkladka. Teraz pod koniec lipca ma wizyte kontrolna i zobaczymy co dalej. Z nogani nie ma zartow - lepiej teraz naprawiac drobne bledy niz pozniej cwiczyc z dzieckiem albo kupowac buty ortopedyczne! Wiem cos na ten temat bo ja ze swoim wczesniakiem cwiczylam przez pol roku - dzien w dzien, nic milego. Pozdrawiam.