reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernikowe dzieciaczki 2007

patrysia86 nikt nie jest na ciebie zły, ani nie próbujemy cie przekonać, żebyś robiła inaczej. Każda z nas wyraziła po prostu swoje zdanie na ten temat.

efika pokaż zdjecie młodego w krótkich włoskach.

Ja Nadusi wczoraj podcięłam grzywkę, bo miała takie cieniutkie pojedyncze włoski. Teraz ma niby gęściejszą tą grzywkę, ale wygląda fatalnie.
Muszę po prostu ten okres przeczekać i jak jej znowu włoski urosną to będę już mogła spinać spineczką.

efika co do żelu, to ja go używałam dla dzieci przed szczepieniem. Nie prawda, że są problemy z raną. Nie ma absolutnie żadnych powikłań. Moje maluchy miały robione kompresy z tej maści przed zastrzykami w klinice dziecięcej jak były noworodkami, więc lekarze na pewno wiedzą co robią.
A ja muszę się przyznać, że stosuje tą maść na powieki jak muszę sobie wydepilować brwi. Mam to miejsce bardzo wrażliwe na ból i po tym kremie właściwie nic nie czuję

Po południu byłam z Benjaminem u koleżanki, która ma dwójkę dzieci 3 i 6 lat.
Z Nikolą robiłam z perełek bransoletkę. Byłam w szwoim żywiole. Już się nie mogę doczekać jak Nadka będzie na tyle duża, żeby móc robić z nią takie rzeczy :rofl2:
Teraz nawet nie mogę Nadusi kupić koralików, bo zaraz by jej Borys zerwał :baffled:
Jestem z Nikolą umówiona w przyszłym tygodniu na robienie naszyjnika :-)

Przy okazji odpoczęłam sobie dzisiaj od bliźniaków. Rano były w mini przedszkolu, potem spały, a po obiadku zostały z mężem, a ja pojechałam z Benjaminem.
Nawet mi się ich dzisiaj kąpać nie chciało :-D

reklama
Patrysia, każdy ma swoje zdanie i nikt cię tu nie potępia, a możemy chyba mieć różne zdania, prawda? :-)

Efika, ja też kupowałam Piotrusiowi szczepionki i nie narzekaliśmy, bo żadnych powikłań po szczepieniach nigdy nie mieliśmy. Mały nawet nie gorączkował. :-) O tym żelu w życiu nie słyszałam. :huh:
A co do zdjęć, to Greti chyba ma taki sposób, :rolleyes: musisz podpytać. :tak: Ja napisałam jak ja to robię na tym ukrytym wątku. :sorry:

Greti, fajnie, że wypoczęłaś. Ty też pokaż Nadusię z nową fryzurką.

Tak swoją drogą to przypomniałyście mi, że i ja muszę pobawić się w fryzjera. Piotruś niestety toleruje tylko mnie w tej roli :sorry:

Jutro czeka nas fajny dzień. Umówiliśmy się ze znajomymi na wyjazd do dino - parku niedaleko Łodzi. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze! :tak:

Miłego weekendu dziewczyny! :cool:

DZIEŃ DOBRY:-)
Tak oczywiście każda może i ma swoje zdanie:tak:;-):-)
A my dzisiaj na urodzinki super cieszę się lubie takie spotkanka:-Dno i pogoda na 6:-D
Ach kobitki 8 mam mieć @ obym nie miałą normalnie boje się testowania bo jestem jeszcze na wątkach "staramy się"i kurka tam u dziewczyn objawy są a tu dooopa 1 kreska i normalbnie zaczynam teraz ja stresa przeżywać:rofl2:bardzo bym chciała aby się udało(przepraszam wiem to nie tu o tym powinnam pisać,ale wiecie chce sie też i z wami podzielić co mnie trapi i wogóle:zawstydzona/y:)
JA RÓWNIEŻ ŻYCZE MIŁEGO WEEKENDU:tak::-)

efika to wstaw zdjęcia na tym ukrytym wątku. Na min tylko my go widzimy. Po to on powstał :tak:
Ja moje zdjęcia wklejam bezposrednio z albumu. Wtedy nigdzie nie muszę przeskalowywać zdjęć.

myszunia jeszcze nie robiłam Nadusi zdjęć w krótkich włoskach, bo na prawdę nie najlepiej wygląda :sorry: Ma obcięte "na donicę". Jak ma je na bok, to jeszcze jako tako, ale jak jej się rozłożą na czułku, to Marysia Dąbrowska.
Pamiętacie ze szkoły jaką fryzurę miała Maria Dąbrowska? :-D

patrysia86 nie wygłupiaj się i pisz o wszystkim. Przecież ile można pisać o kupkach, pieluszkach i zabawach z dzieckiem.
Mam nadzieję, że nie tylko o dzieciach będziemy pisały. Chętnie pogadam tez na inne tematy.
Trzymam kciuki za dwie kreseczki 8 maja.

myszunia pisz jak było w Dino parku no i może jakieś fotki wstawisz. To jest gdzieś w kierunku Brzezin, prawda ?

My na dzisiaj jakis wielkich planów nie mamy. Pogoda taka sobie. Dobrze, ze chociaż nie pada. Zobaczymy co porobimy.
Miłego dnia wam życzę.

Poza tym chcialam kupic zel emla (cyba tak sie nazywa) przed szczepieniem ale pani pielegniarka mowila ze pozniej sa problemy z rana (uzywalyscie go?).
Ja używałam tylko raz - żel jest (wtedy był) dość drogi a efekt nie jest jakiś rewelacyjny - dziecko mi i tak płakało.
Jak chcecie dziecku oszczędzić bólu to wystarczy w dobry sposób odwrócić uwagę dziecka od sytuacji - tzn nie pokazywać pani pielęgniarki i nie tłumaczyć, że ukłucie nie będzie bolało albo będzie mało bolało - ja ostatnio tak zrobiłam, że zasłoniłam młodemu widok i pielegniarka robiła zastrzyk tak, że nawet nie wiedział co się działo - na koniec tylko jęknął, że coś go ukuło i to było tyle. Czasami lepiej jak dziecko nie widzi i nie ma świadomości co się będzie działo. Tak naprawdę te wszytskie szczepienia nie są takie bolesne dla dziecka (oprócz WZW - ta ogólnie boli i szczypie), bo to my bardziej to przeżywamy i emocjonujemy się a dziecko to wyczuwa i denerwuje się razem z nami:tak:. Lepiej zachować spokój.

GRETI - mimo ze jestem raczej "techniczna"i nie mam problemow z obsluga wszelkich urzadzen, programow, wbijaniem gwozdzi, malowaniem scian czy kladzeniem paneli... to jednak ladnie prosze: napisz dolkadnie jak wklejasz zdjecia z albumu (rozumiem ze mowimy o albumie na bb). Dzieki bardzo!

WITAJCIE KOBITKI:-)
Imprezka udana,super było a dzieciaczki bawiły się a raczej szalały na maksa:-D:rofl2:dzisiaj jesteśmy w domku:tak:
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE:-)

reklama
efika ja mam moje zdjęcia na prywatnym albumie na picasaweb, ale właśnie sprawdziłam, ze można też z albumu bb tak wstawiać zdjęcie.
Wzięłam zupełnie przypadkowe zdjęcie któreś z dziewczyn i jak pięknie można podszyć się pod bycie mamą tego uśmiechniętego bobasa.
Dlatego staram się nie wstawiać zdjęć na otwartych wątkach, a jak już wstawiam, to po kilku godzinach je kasuję.
Przypadkowe zdjęcie
A robi się to tak:
najeżdżasz na zdjęcie i klikasz prawym przyciskiem myszki, klikasz na właściwości, wtedy ukażą ci się wszystkie dane zdjęcia.
Kopiujesz adres URL. Musisz uważać, bo ten adres jest czasami bardzo długi, a trzeba skopiować wszystko.
Potem wpisujesz (url= tutaj kopiujesz adres URL )
tutaj wpisujesz tekst jaki na się ukazać pod obrazkiem np.przypadkowe zdjęcie (/url) tylko, że normalne nawiasy zastępujesz nawiasami kwadratowymi.
I to wszystko. Mam nadzieje, że ci za bardzo nie namieszałam.

Ostatnia edycja:
Do góry