reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2017 - nowe mamy

reklama
zrobilam juz ale dziekuje

ps. A jak wyglada u ciebie dieta? suplementujesz kwasy Omega 3? jesz ryby i inne zrodla tych kwasow? Odkad biore Omega 3 czuje sie ogolnie lepiej. Tylko te kwasy musza byc specjalnie przeznaczone dla kobiet w ciazy, bo niektore oleje rybne wrecz sa zakazane w ciazy ze wzgledu na duza zawartosc witaminy A.

jakis czas bralam witaminy dla kobiet z kwasami omega potem zmienilam na inne witaminy ale tam tych kwasow nie ma i tez od wczoraj jak poczytalam o witminach nadepresje znowu wlaczylam kwasy omega naprawde robie co moge z natury jestem wrazliwa i panikara dlatego tez jest mi ciezej jak sie czegos wystrasze...

Cześć dziewczyny można dołączyć ?
Termin z usg na 1.10, według om na 3 października . To moja druga ciąża , w domu mam 2 i pół letnią córkę a teraz czekamy na synka.

a ja mam takie pytanko dziewczyny czy spotkałyście się z czymś takim jak.. do tej pory nie miałam problemów ze skurczami w nogach...ostatnio dwa dni temu złapał mnie skurcz w łydce o 5 rano i aż musiałam wstać bo nie mogłam z bólu wytrzymać... (sporo już przeczytałam na ten temat w internecie), że trzeba brać magnez ale jaki? który? każda pisze o jakimś innym... lekarza mam dopiero za tydzień, więc nie wiem czy czekać czy już zacząć coś brać... poza tym czuję że po tym skurczu nie jest z tą łydką tak jak było... skurcz który minął jest wyczuwalny przy chodzeniu... nie wiem co się stało... chyba się coś schrzaniło w nodze od tego skurczu... ech...

a ja mam takie pytanko dziewczyny czy spotkałyście się z czymś takim jak.. do tej pory nie miałam problemów ze skurczami w nogach...ostatnio dwa dni temu złapał mnie skurcz w łydce o 5 rano i aż musiałam wstać bo nie mogłam z bólu wytrzymać... (sporo już przeczytałam na ten temat w internecie), że trzeba brać magnez ale jaki? który? każda pisze o jakimś innym... lekarza mam dopiero za tydzień, więc nie wiem czy czekać czy już zacząć coś brać... poza tym czuję że po tym skurczu nie jest z tą łydką tak jak było... skurcz który minął jest wyczuwalny przy chodzeniu... nie wiem co się stało... chyba się coś schrzaniło w nodze od tego skurczu... ech...

Mnie narazie ta "przyjemnosc" ciazowa ominela. Mialam doslownie kilka malych skurczow (dloni oraz stopy), dlatego nic konkretnie Tobie nie podpowiem. Moze cos poradza Tobie w aptece? Postaraj sie zwiekszyc produkty bogate w magnez jesli nie chcesz brac tabletek na wlasna reke. Ja biore witaminy dla ciezarnych, ktore maja magnez.

Ostatnia edycja:
reklama
To co dziewczyny rozzkrecamy to forum czy nie? :p Napiszcie w ktorym tygodniu jestescie? jak sie czujecie? czy pracujecie jeszcze czy juz nie? no i jak idzie z u Was z przygotowaniami (wyprawka etc.)

Do góry