reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Sa_happy ja tez mam suszarkę bębnowa i nie wiem jak mogłam bez niej wcześniej zyc hihi:)
Wszystko mięciutkie i właściwie 80% nie wymaga prasowania.
Tylko jest 1 minus- większe rachunki za energię [emoji57]

reklama
U mnie z tymi ruchami też bywa różnie. Jednego dnia przechodzi mi przez brzuch meksykańska fala za falą....a czasem cały dzień echo, dopiero na wieczór się panicz obudzi...

Karo ja też tak nisko czuje ruchy

SO happy myślę nad zakupem suszarki ale to już chyba po wakacjach. Najgorzej jest jak córka wróci brudna z przedszkola i trzeba od razu do pralki ciuchy włożyć. Miała takie spodnie zimowe które w jedna noc nie wysychaly i musiałam do kuzynki jeździć i suszyć. Pasowałoby mi najbardziej mię pralkę w suszarkę w jednym ale to ponoć bardzo wadliwe sprzęty są i częściej w serwisie niż w domu.

boże jaki miałam sen ... Śniło mi się ze zrobiłysmy zlot forumowy u Buby w domu. Stał on w centrum WWA, na Ursynowie i do połowy był super nowoczesna willą a do połowy był starą chata pod strzechą (Buba w trakcie remontu nie?), pod jej domem była stacja metra, a obok wiejska karczma i stały wysokie bloki :D Poszliśmy do tej karczmy i wszystkie zamówiłyscie cappucino a ja Lecha :D i tłumaczyłam że w ciąży zdrowo bo jest zielony :D a potem wsiadłam do metra i w godzinę dojechałam do siebie do Anglii :D ta-dam. koniec.

Hej ;)
Wlasnie jestem na glukozie, picie juz za mną, nie było złe choć na koniec troche przymulilo, cytryny nie dodawałam bo glukoza była cytrynowa.
Malutka od razu zaczęła kopać, chyba nie spodobała Jej sie taka ilośc cukru ;p

Beti jestes monitorowana, pod opieka, będzie dobrze ;) dzieciaczki napewno wytrzymają do bezpiecznego terminu ;)

So happy haha super tekst młodszego ;)

Buba zwolnij troche bo maratończyka urodzisz ;p mnie będzie czekało takie bieganie za jakies 1,5roku jak bedziemy sie przeprowadzać

Wirginia spokojnej podróży do Pl :)

Malinka tez tak miałam niedawno że Mała przez cały weekend była mega spokojna, kilka kopnięć w ciagu dnia, a pozniej sie ożywiła i kopała jak szalona ;) myśle ze jest to jak najbardziej normalne. Tesc mi opisywał dwie metody pomiaru ruchów, ale powiedział tez ze to dopiero od 30tyg i na razie sie intensywnością nie przejmować, no chyba ze bym w ogóle nie czuła ruchów.
Moja Mała wpada chyba powoli w rytm dobowy, budzi sie o 5 pozniej zasypia i budzi sie koło 9-10 w dzień to rożnie ale tak koło 18 ma drzemkę i aktywna po 20 ;)

Zastanawiam sie z ta położna, bo rodzic bede w jednym mieście (taki jest plan), lekarza i ja i Mała bedziemy mieli w drugim mieście a bedziemy mieszkać w trzecim mieście. Najchętniej to bym nie brała tej położnej, tylko czy jest taka mozliwosc?

Witam sie w pochmurny choć ciepły dzień :) obkupilam sie w truskawki wiec już dzien zaliczam do udanach :) za to kocham lato za truskawki :)
Happy kiedy wyniki synka? Trzymam kciuki oby dobrze wyszly.
Ja dzisiaj tez kupe syna wozilam do labu bo istatnio pupa go swedzi strasznie wieczorem :/ mam nadzieje ze to nie żadne robale choc wątpię.
Malinka jak tam podglądanie malenstwa?
Ja sie pochwale :) wczoraj w końcupoczulam kopniaki :)

U mnie też są dni kiedy mały daje znać o sobie co chwilę i dni kiedy zaczynam się stresować bo przez pół dnia śpi i nie daje znaku życia. Pamiętam, że w poprzednich ciazach to kontrolowanie ruchów stresowalo mnie tak bardzo, że aż miesiąc po urodzeniu Weroniki siedząc na kanapie w pewnej chwili pomyślałam: o Boże, dzisiaj nie czułam ruchów!!!! I dopiero po chwili zorientowałam się, że dziecko śpi w wózku obok.... normalnie głupek!!!

Suszarki bębnowej Wam zazdroszczę Dziewczyny ale ja niedługo będę miała swoją bo moja ukochana mamusia jak ostatnio była to powiedziała, że sprawi mi taką pod koniec lata bo nie wyobraża sobie jak ja chcę opierać 5 osobową rodzinę. A dokładnie to zapytała gdzie zamierzam to wszystko suszyć?? :-D

Dzień dobry :)

Wczoraj miałam kolejny dzień biegania po mieście... wyszłyśmy z Hanią o 10:30 a do domu wróciłyśmy ok 20! Byłam pozałatwiać sprawy swoje i babci, której jestem pełnomocnikiem. Na zakupach, na spotkaniu z przyjaciółka, u babci na obiedzie i na kolejnych zakupach już z mężem... wieczorem nie miałam siły się ruszyć... ale muszę zdążyć bo za dwa dni WAKACJE :D Tralalalala ;)

So_happy, Karo ale mi się marzy suszarka! Na razie nie ma szans bo mamy za małe mieszkanie ale w kolejnym na 100% będę ją mieć!

Mój synuś się rusza w miarę regularnie, co mnie cieszy bo Hania raczej się mało ruszała i ja co chwilę wpadałam w panikę czy z nią wszytko OK. Śmiesznie bo Karol się budzi jak Hanka się głośno śmieje czy płacze czy krzyczy! Ewidentnie reaguje na siostrę :)

Buba, współczuję Ci Kochana! :*

Dziś spędzam dzień na spokojnie! Robie na obiad chili con carne, potem wyjdę z Hanią na nasz plac zabaw i tyle ;)

Miłego dnia Lejdis ;)

Karo ja mam suszarkę tą z pompą ciepła tak ze u mnie nie ma praktycznie żadnej różnicy
na rachunku w prądzie, ja jej używam cały rok, po kilka razy w tygodniu
Blair śliczny nowy suwaczek , duże robicie wesele? czy tylko przyjęcie?
AniaTess są specjalne nakładki na pralki , na nich można położyć suszarkę,
wtedy nic więcej miejsca nie zajmuję
szczesliwa w zimie przy dzieciach suszarka to wybawienie, kurki, spodnie, wszystko w 2 h
jest suche i miękkie
kamila jutro mam miec wyniki

reklama
Te suszarki bębnowe to oddzielne czy jest taka funkcja w pralce?

So happy bierzemy cywilny tylko Rodzice i Bracia z rodzinami, po usc robimy grila ;) kościelny i wesele za rok ;)

Do góry