reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

sysia miałaś jakieś odczuwalne objawy skracającej się szyjki? Szyjka sie raczej nie wydłuży ale rozwarcie może zniknąć. Dziewczyny z takimi problemami na majówkach miały zakładane pessary ale tak samo leżenie, do końca ciąży... Czy ty jeszcze pracujesz??

reklama
Kamilove a ile w szpitalu bylas?
Akutsaki zero objawow wszystko bylo ok bynajmniej nic mnie nie zaniepokoilo jedynie to ze czuje mloda nisko . Pracowalam, ale 10dni w muesiacu, a dzis dostalam l4 i Do konca juz bede miec

Aaaa zapomniałam dodać że wróciły mdłości i rygoletto.....
Ale kiszka, Ty chyba do końca będziesz tak miała bidulko... To wszystko dlatego, że nic nie odpoczywasz, ciągle latasz. Opanuj sie!

Ja dzisiaj mam drugie badanie polowkowe :-D podejrze moje maleństwo, ciekawe ile przytyla bo siły ma coraz więcej :-) muszę poczekać do popołudnia :-) Dziewczyny powiedzcie mi, na tym etapie ciąży ruchy nie muszą być jeszcze regularne? Bo jednego dnia buszuje tak ze na niczym innym skupić się nie mogę a drugiego dnia cisza i czekam na jakikolwiek sygnał z pół dnia..?
Trzymam kciuki za wizytę :) Ja to przyznam, że Olek w miarę regularnie się rusza. Wstaje około 5 rano tak do 9-10 z małymi przerwami go czuję, potem dopiero koło 14 ma znowu adhd, no i wieczorem od 19 do 23 :)

boże jaki miałam sen ... Śniło mi się ze zrobiłysmy zlot forumowy u Buby w domu. Stał on w centrum WWA, na Ursynowie i do połowy był super nowoczesna willą a do połowy był starą chata pod strzechą (Buba w trakcie remontu nie?), pod jej domem była stacja metra, a obok wiejska karczma i stały wysokie bloki :D Poszliśmy do tej karczmy i wszystkie zamówiłyscie cappucino a ja Lecha :D i tłumaczyłam że w ciąży zdrowo bo jest zielony :D a potem wsiadłam do metra i w godzinę dojechałam do siebie do Anglii :D ta-dam. koniec.
I to wszystko zasługa tych pendolino :D Super sen :)

Tym razem stwierdziłam,że nie odpuszczę. Poszłam do znajomej dentystki,która stwierdziła,że przecież nie ma żadnych przeciwwskazań do leczenia i nie rozumie dlaczego poprzednio stomatolodzy odmówili mi...Chyba z 1000 zł wydałam na naprawę uzębienia,ale mam już wszystko wyleczone.
Ja też chodzę do dentysty w czasie ciąży. Nie ma co odpuszczać. Jutro mam wizytę i zatrucie zęba i pewnie w lipcu pójdę zrobić jeden ubytek. A poza tym jest ok :)

Ze mna niestety gorzej, szyjka skrocona (nie wiel ile cm, ale nie jest za ciekawie) i do tego otwarta lekko, a na dokladke mala infekcja :( Dostalam magnez 150mg 3x1 tabl i mam duuuuzo lezec. W pierwszej ciazy nie mialam takich przebojow, jedynie leciutka cukrzyca ciazowa a teraz to i sie martwie strasznie. Mam zakaz pracy, sportu, seksu ale to sie domyslilam przy skroconej i itwartej szyjce ale poza tym nic nie wiem na ten temat, a ze bylam u innej lekarki niemki nie do konca 10% zrozumialam i nie wiem czym to sie moze skonczyc a za 2 tyg mam wizyte u swojej juz gin na kontoli tej szyjki.
Dziewczyny jelsi ktoras miala takie problemy z szyjka skrocona i otwarta na tym etapie ciazy powiedzcie mi czy ona moze sie wydlzyc jeszcze i zamknac czy to juz nie realne i tylko wypoczywac, lezec ile sie da i modlic zeby sie nie skrocila bardziej?
Powiedzcie mi a swoich doswiadczeniach cos wiecej i czy mozliwe ze wyladuje w szpitalu? MArtwie sie strasznie
Kurde no co któraś z nas musi coś mieć :( Współczuję Ci leżenia, ale na szczęście możesz spokojnie nad tym popracować, w sensie leżeć i nie fisiować a powinno być dobrze. Może założą Ci te szwy? Zapytaj o to. A póki co oszczędzaj się bardzo i czekamy do usg...

Ja dzisiaj rano wybyłam i wróciłam przed chwilą do domu. A to do koleżanki, a to u mamy na ploty, jakoś zleciało. I wszystko spacerkiem i jestem umęczona. Kupiłam dzisiaj groszek zielony świeży i zajadam :D

Hej dziewvczyny, ja tez od rana latam i nie mam sily juz jakos, rano bylam na zakupach z siostrą i kupilam sobie bluzeczke, pozniej wrocilam i spacer z synkiem a teraz gotuje obiad i w miedzyczasie czytam sobie co ta u was :)

Akatsuki hoho proszę jaki realistyczny, wszystko sie zgadza :)

kamila gratuluje kopniaczków :) moj tez coraz wiecej i coraz mocniej sie rusza

sysia leż dużo kochana, ja mialam skaracająca sie szyjke na tym etapie w poprzedniej ciazy, ale rozwarcia nie było, bralam magnez, nospe i luteine i bylo dobrze, bierz sobie nospe jeszcze moze, a luteiny ani duphastonu ci nie przepisala? dasz rade, musi byc dobrze, naprawde takich sytuacji jest bardzo bardzo duzo i przewaznie dobrze sie koncza, wiec badz dobrej mysli i wypoczywaj :)

sysia ja miałam w ostatniej ciąży szyjkę skróconą , od 28 tc leżenie plackiem, pozwolił mi gon lezec w domu
dlatego ze miałam małe dziecko, ale jadłam nawet na łóżku, wstawałam tylko do toalety
plus leki, urodziłam małego tylko 10 dni przed terminem, ale na prawdę leżałam plackiem 2 miesiace

Dolga ja mieszkam w DE i nie wiem jak to tu jest bo w pierwszej ciazy nic mi nie bylo jedynie cukrzyca i dostalam skierowanie do szpitala na porod w terminie , ale bede miec pewnie kontrole czesciej bo teraz ide za 2 tyg 25.06 na kontrole tej szyjki to popytam co i jak, jak bedzie trzeba to i do szpitala pojde, byle tylko donosic cuaze do bezpiecznego tyg .
Dostalam magnez 150mg 3x1 tabl poki co

So Happy ja man w domu 3,5 latke chodzi do przedszkola wiec maly plus ale jak maz bedzie w pracy musze ja zaprowadzic lub odebrac, mi narazie lekarka pozwolila spacerowac ale bede tylko to robic jak corka bedzie miec wolne a nikogi w domu nie bedzie,pojde z nia na plac zabaw kolo domu i bede siedziec, zero noazenia nic . Tesciowa pow tez ze pomoze ustawi pracw tak zeby ona lub maz mogli pomoc przy corce ale nie zawsze sie Uda, mala tez duzo rozumie wiec bede lezec ile sie da

chyba jedynym objawem jest twardniejący brzuch, ja w sumie innych nie mialam

so_happy a jaka mialas szyjke, ze juz tylko musialas leżeć?

reklama
Czesc dziewczyny ja dzisiaj bylam na wizycie u gina
Corka potwierdzona , bardzo ldnie sie pokazala, wazy 303g ale nie wiem czy to duzo czy malo. Polowkowe badanie wyszlo bardzo dobrze, wszystko w jak najlepszym porzadku z malutka.
Ze mna niestety gorzej, szyjka skrocona (nie wiel ile cm, ale nie jest za ciekawie) i do tego otwarta lekko, a na dokladke mala infekcja :( Dostalam magnez 150mg 3x1 tabl i mam duuuuzo lezec. W pierwszej ciazy nie mialam takich przebojow, jedynie leciutka cukrzyca ciazowa a teraz to i sie martwie strasznie. Mam zakaz pracy, sportu, seksu ale to sie domyslilam przy skroconej i itwartej szyjce ale poza tym nic nie wiem na ten temat, a ze bylam u innej lekarki niemki nie do konca 10% zrozumialam i nie wiem czym to sie moze skonczyc a za 2 tyg mam wizyte u swojej juz gin na kontoli tej szyjki.
Dziewczyny jelsi ktoras miala takie problemy z szyjka skrocona i otwarta na tym etapie ciazy powiedzcie mi czy ona moze sie wydlzyc jeszcze i zamknac czy to juz nie realne i tylko wypoczywac, lezec ile sie da i modlic zeby sie nie skrocila bardziej?
Powiedzcie mi a swoich doswiadczeniach cos wiecej i czy mozliwe ze wyladuje w szpitalu? MArtwie sie strasznie

Sory ze tylko tak o sobie ale potem was nadrobie na spokojnie, jak ochlone i napisze cos wiecej

Super ze z córeczka wszystko dobrze :-)

A co do szyjki.. Oszczędzaj się, zalecaj do wskazówek lekarza i na pewno będzie dobrze! Musi być :-)

Ja jestem już po usg, malutka ma się bardzo dobrze, choć że ten mój lekarz nic nie mówi podczas usg masakra... Tylko czasem chrzaknal że ok i że dziewczynka.. Żadnego zdjęcia nie dostałam. Dobrze że byłam na tym prywatnym i wiem wszystko dokładnie :-) mój babelek waży już 466g! Przeogromna! Hihi :-D A śmiać mi się chciało bo każdy jej ruch czułam, tzn widziałam że się rusza nawet lekko i czułam :-D atakowala ta sondę od usg, tam gdzie przykladal tam ja kopała :-D nie lubi żadnego ucisku najwidoczniej albo zabawę sobie znalazła :-) tylko nie wiem ile ma długości. Aa i zmierzył mi szyjkę ma 41mm czyli się wydluzyla ale jest zamknięta więc wszystko ok :-) jestem przeszczesliwa :-)

Do góry