reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

terapia słodyczami ...

Załączniki

• 1433875832619.jpg
    1433875832619.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 66
reklama
so_happy hahaha niezłe te Twoje dzieciaki, czego to nie wymyślą :)

doris no wlasnie to powinno byc za zgodą, jest taki przepis i w sumie jak chodzic prywatnie to nikt do Ciebie nie przyjdzie, a na NFZ od razu zgłaszają, dobre jest to, że położna przyjdzie i między wizytami zbada tętno, poza tym mozesz jej mowic ze wsztsko wiesz i moze nie bedzie siedziec i ględzic zgodnie z planem, moja dodatkowo zdjęła mi szwy po porodzie, wiec kolejny plus, bo zrobila to w domu i nie musiala nigdzie chodzic i nie przychodzila do mnie tak czesto jak do xmamuski, tylko raz w miesiacu jakoś, wiec da się przeżyć :)

oo ja tez ciekawa jak tam ladyk, odezwij sie do nas :)

Dzięki dziewczynki za wsparcie :) dopiero co na D usiadłam od rana, ale w między czasie jak wpadałam z kolejnymi rzeczami na budowę wstawiałam pranie wyprawkowe, 4 pralki poszły a piąta idzie więc jutro ma być słonko bo ma mi doschnąć. Popakuję jak wyschnie w worki i w sierpniu albo we wrześniu się poprasuje :) uff łóżeczko, komoda, zasłony, pościele i elementy dekoracyjne nam już kupione. Ubranka i wszystkie gadzety, smoczki, butelki też :) Zostaje wózek i fotelik :) ufff

Jutro od rana znowu bieganina... A w czwartek 13:15 usg, zobaczymy co i jak ;) miłej nocki kochane!

Aaaa zapomniałam dodać że wróciły mdłości i rygoletto.....

Witajcie :)
Akatsuki taka terapie to ja rozumiem :D
Buba z ciebie to twarda babka ja jakbym miala tyle na glowie to bym siadla i nie wiedziala w co rece wlozyc :p
So_happy rozmowa dzieci powalajaca :) nie moge sie doczekac az moj synek bedzie prawil takie madrosci :)
Dziewczyny jak tam wasze zdrowko juz lepiej? :)

Ja dzisiaj w koncu pakowanko i wieczorem do POLSKI :D NARESZCIE

Dzień dobry!

Buba,

Współczuję rzyganka :( i podziwiam bo ty mega zorganizowana babka jesteś. Nie mam pojęcia jak sobie dajesz rade, ale daj no przepis bi normalnie ja nie mam połowy tego co ty na głowie, a wiecznie tylko mówię, że jestem wykończona :(

Happy,

Mały wymiata :D uwielbiam takie teksty dzieci.

Wirginia,

To udanego urlopu :) obyscie ładna niezbyt upalna pogodę mieli! ;)

U nas dziś ładnie wiec będziemy szły z córcia na plac zabaw, do lasu, a potem na lody :D
Wczoraj cały dzień w domu bo lało to dziś trzeba sobie odbić.

A ja za to zauważyłam, że brzuch zaczął mi się stawiać wieczorami. Juz zachodze w głowie czy czasem nie będzie tak jak z Jagodą i szyjka nir zacznie mi się skracać zaraz. Dobrze, że do wizyty niedaleko.

Miłej środy dla all ;)

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Hej :-D

Buba ja to ciebie podziwiam! Ja w połowie żebym chociaż była taka zorganizowana.. Pranie ciuszków mojego babelka suszy się już z 5 dni i nie mam czasu nawet zdjąć już nie mówiąc o posegregowaniu.. Choć że plan mam by to dziś ogarnąć ale zobaczymy jak to wyjdzie... A z 4 kolejne porcje prania czekają nie mówiąc nic o moim.. Eh już nie mówiąc że od dwóch tygodni szyję coś dla małej.. A raczej jedynie dokupilam materiał.. Szablon czeka nawet nie wycięty no masakra

Ja dzisiaj mam drugie badanie polowkowe :-D podejrze moje maleństwo, ciekawe ile przytyla bo siły ma coraz więcej :-) muszę poczekać do popołudnia :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, na tym etapie ciąży ruchy nie muszą być jeszcze regularne? Bo jednego dnia buszuje tak ze na niczym innym skupić się nie mogę a drugiego dnia cisza i czekam na jakikolwiek sygnał z pół dnia..?

Ciekawe jak tam Madziula.. Mam nadzieję że odezwie się niebawem...

Ladyk też faktycznie ostatnio milczy.. Hmm

Malinka,

Z tego co pamiętam to w szpitalu zalecali liczenie ruchów od 28tc i od tego tygodnia powinny być one regularne.

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

hej

rano byłam ze średniakiem na badaniach, bo często go ostanio brzuch pobolew,
ma takie skurcze, od tego czasu co byliśmy w szpitalu, ale wtedy nam zadnych badań nie zrobili,
zrobiłam mu pełna morfologię, mocz, pare dni temu usg, mam nadzieje, że wszystko dobrze

Buba zwolnij, nie zapominaj że w ciąży jesteś

Landyk włąśnie co u Ciebie??

Madziula jak nas czytasz napisz chociaż 1 zdanie, często myśle co u Was

a co do prania i suszenia to polecam każdemu suszarkę bębnową, chyba lepszego
wynalazku nie wynaleźli , od czasu kiedy ją mam nie ma problemem z suszeniem i praktycznie nic nie prasuję

reklama
Ja tez słyszałam ze od 28 tc sie liczy regularnie. Powinno byc 10 ruchów w ciagu 12 godzin. Lub po 10 w ciagu godziny po posiłku jak sie odpoczywa. Rozne sa szkoły liczenia.

Ja mam tak ze sa dni z duża aktywnością tj. Czuje co jakis czas kopniaczka lub takie przeciąganie pod skóra.
A jest i tak jak dzis ze raz poczułam cos delikatnie i teraz nic zupełnie. Mam takie dni ze wogole slabo czuje.
Generalnie czuje jak leżę lub siedzę jak chodzę to nie.
I czuje nizutko tylko na wysokości spojenia łonowego w podobnym miejscu. Nie wiem czy macie podobnie.

Do góry