reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Krewetka ja już wcześniej o tym słyszałam. I dzieciaczek żyje tylko dzięki aparaturze kupionej przez Owsiaka.

No właśnie nie wiem czemu to tak wraca =/ ale nikomu nie życzę takiego bolu masakra jakaś i czuję że małemu to nie pasuje bo nie kopie za wiele a jak już to takie nerwowe jest to kopanie

Malinka Kochana ja też tak miewam, że mijam się z Ukraincem bo ja rano wychodzę do pracy, ob wychodzi na treningi jak ja wracam. I trzy razy w tygodniu kończy po 22 :-( do tego w weekendy jeździ albo na turnieje (a ja nie zawsze mogę z nim) albo szkoli i wtedy to w ogóle nie mamy kontaktu bo lekcje ma poustawiane co pięć minut (znaczy tyle przerwy pomiędzy). Jedynie wtorki i piątki mamy wolne (wieczory) i nic tam nie umawiamy bo tak ustaliliśmy, że te dwa wieczory są dla nas. A zdarza się, że czekając aż dziewczyny pójdą spać to sami zasypiamy pierwsi i tyle z planów na wieczór...

Także to chyba każdego dotyczy albo prawie każdego ;-) tez miewam gorsze momenty i wtedy wprost mówię Ukraińcowi, że już mnie chyba tak nie kocha... zazwyczaj to działa :p

Wirginia bidulo współczuję!! Ale antybiotyk powinien załatwić sprawę. Nie martw się na pewno dostałaś lek, który nie zaszkodzi maluszkowi. Ja kiedyś miałam bardzo często ZUMy z krwiomoczem i przechodziłam gehennę ale jak zaczęłam regularnie zażywać żurawinę to mi przeszło.

Doris no to też licho :-( ciągle taka mijanka :-( dobrze ze chociaż macie te wspólne wieczory ustalone :-) u mnie ta różnica ze ja chwilę mieszkałam u niego i już wróciłam do siebie... Więc my tygodniowo spotykamy się raptem na parę-parenascie godzin :-( są dni gdzie nie widzimy się w ogóle, nawet w sumie jest ich więcej bo średnio trzy razy w tygodniu się widujemy i tak jeszcze będzie ze dwa, trzy miesiące :-(

Malinka ale jak już zamieszkacie razem to będzie się działo :p :p no dwa trzy miesiące to już nie tak długo :-) szybko minie! A potem będziesz sobie myślała: o rany niech on gdzieś wyjdzie bo chcę mieć chwilę dla siebie ;-) i najlepiej niech jeszcze weźmie dziecko :-D

Malinka ale jak już zamieszkacie razem to będzie się działo :p :p no dwa trzy miesiące to już nie tak długo :-) szybko minie! A potem będziesz sobie myślała: o rany niech on gdzieś wyjdzie bo chcę mieć chwilę dla siebie ;-) i najlepiej niech jeszcze weźmie dziecko :-D

Hahaha no oby tak było :-D

Beti :-( to chyba największa tragedia jaka może spotkać rodziców :-( tulę mocno :* Mam nadzieję, że szybko Wam się uda zajść w kolejna ciążę i donosić szczęśliwie &&&

wirginia zdrówka :* dobrze, że pojechałaś

malinka faceci rzeczywiście są z marsa ;-)

Malinka,

Narazie tylko zaręczyny :) myślę, że może za kolejne 6.5roku mój zdecyduje się na cywilny :D
Chociaż mi to i tak tak naprawdę to obojętne :)

Przykro mi, że twój tak z tobą postępuje. Ale może warto zastanowić się czemu tak jest?
Może miał ciężki związek za sobą? Może to wpłynęło na to, że się po prostu boi? W każdym razie życzę by się poukladalo :*

Karo,

Nadal trzymam kciuki by było dobrze &&&&

Wirginia,

Zdrówka! Pamiętam z czasów dzieciaka jak bolą nerki - miałam zapalenie kłębuszków :(

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny najpierw 30 min w kolejce stałam bo dużo rakowcow na chemię szlo a to w 1 pokoju,1 kucie na czczo,za godzinę wynik wypicie glukozy i znów godzina 2 kucie, znów godzina i 3 kucie i tak zeszło
Masakra... Mam nadzieję, że u mnie będzie normalnie. W sensie że potrwa to 2 godziny...

hej dziewczyny,wczoraj pochowaliśmy nasze ANIOŁKI :( :( :( serce mi pekło,jest nam bardzo ciężko :( ale trzeba się wziąć w garść,życie toczy się dalej a my nie chcemy stać w miejscu więc jak tylko zregeneruję organizm czyli lekarz tak powiedział że koło września,zaczniemy starać się znowu o nasze małe szczęście :) serdecznie was pozdrawiam :) i mam wielką prośbę........proszę was uważajcie na siebie!!!! nie róbcie z siebie bohaterek ciąża to nie choroba,ale zwolnienie troszkę tempa każdej z was sie przyda,chociaż ja praktycznie oszczędzałam się na maxa a wyszło jak wyszło :(
Beti :( Przykro mi. Ja poroniłam w grudniu dość szybko, to był zdaje się 11 tydzień. To wówczas nie ma pogrzebu, więc nie wiem jak się czujesz... Ale ja nie musiałam czekać. Mogłam dość szybko spróbować ponownie. Ty byłaś bardziej zaawansowana, stąd pewnie dłuższa rekonwalescencja. Ale liczę, że w październiku napiszesz tu nam rodzącym i męczącym się z przeróżnymi bólami, że masz dwie kreseczki!!!! Czekamy wszystkie i trzymamy kciuki!

Hej dziewczyny, dzis mija tydzien jak jestem w szpitalu. Podali mi lek na obniżenie ciśnienia dopegyt. 2x1. W posiewie który dzis przyszedł wyszła bakteria ktora najprawdopodobniej spowodowała pęknięcie błon płodowych. ( tzw. PROM)
Jest ma szczęście wrażliwa na antybiotyki wiec do dzis to ja pewnie wybili dawno bo posiew pobierali w poprzedni piątek.
Leżę dzielnie i czekam na poniedziałek gdy bede miała kolejne usg. Oby były wody. Uważajcie na siebie kobietki. Na każda infekcje itp.
No to czyli do poniedziałku - zobaczymy czy przybyło wód. A jestem przekonana że tak jest :) A jak Ty czujesz? Kopie Maleństwo?

No tak, rozumiem. Przykre. Jakoś nie ogarniam mózgów męskich, czym oni się kierują?? Jak Twój facet myśli, że ślub go jakoś ograniczy i zwiąże na wieki to jest w wielkim błędzie bo są rozwody a Wasze wspólne dziecko i tak już tego dokonało :-p No cóż, to pozostaje mieć nadzieję, ze w którymś momencie ustąpi albo sam zapragnie.
Ale wiecie co - przepraszam, że tak napiszę, ale po co w ogóle ten nacisk? W sensie czy to naprawdę jest potrzebne do szczęścia? Czy chodzi o jakieś względy religijne? Bo nie kumam....

Ja właśnie wróciłam z pogotowia. Pisalam wam o tym bolu plecow no to po 2 dostałam tak makabrycznego bolu plecow że ledwo do auta dotarlam na pogotowie dojechałam cała za ryczana i co się okazało znowu zapalenie nerek =/ i już 3 antybiotyk który bede brała w ciąży =/
Kurcze.... kiszka naprawdę :( Nie zazdroszczę... Ciekawe co jest powodem tak częstych infekcji u Ciebie. To nie jest takie powszechne u dorosłego jednak.

Malinko - fajnie, że w poniedziałek nie idę "sama" na glukozę :) Zawsze to jakieś pocieszenie, że nie cierpię sama :D

reklama
eli dobrze, ze juz w domku jestescie, oby teraz bylo wszytsko w porzadku, odpoczywajcie :)

Beti przykro mi strasznie. wierze, ze nasteonym razem sie uda, ciesze sie ze sie nie poddajecie

doris no moze to tak cie swedzi, wszytsko sie rozciaga

kamilove gratulacje zareczyn :)

karo a co to w ogole za infekcja? normalnie ty ja jakas odczuwałas? trzymajcie sie dzielnie, doleżycie napewno do bezpieczengo czasu :)

mamatatadziecko a ja sie modle o jakis deszcz, u nas taka susza, ze szok i codziennie masa podlewania :/

wirginia oo jej dobrze ze pojechalas na IP, ale z nerkaami w ciazy to nie to nie taka łatwa sprawa słyszałam, wiec dbaj o to i własnie jedz żurawinki duzo

malinka moja droga, ajj z tymi facetami az mowi to raz co innego, nie wiem co ci powiedziec, ale pewnie sie juz niedluo dogadacie, albo jakis inny sposob trzeba na niego wymsylec :)

Do góry