reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Beti- dużo sił i czekam na wieści o 2 kreskach. Silna babeczka z Ciebie. Pełen szacun!

Kamilowe - gratki, gratki! No to będziesz naznaczona ;)

Karo- dobre wieści :) trzymam kciuki za poniedziałek! Oby wód przybyło!

Malinka- ach Ci mężczyźni....oni naprawdę mają czasem błąd w prefixie...trzymam kciuki aby Twój luby skumał bazę i stanął na wysokości zadania!

Beti trzymam kciuki za kolejne próby na pewno się uda
Karo lez grzecznie i odpoczywaj póki możesz =)

Ja właśnie wróciłam z pogotowia. Pisalam wam o tym bolu plecow no to po 2 dostałam tak makabrycznego bolu plecow że ledwo do auta dotarlam na pogotowie dojechałam cała za ryczana i co się okazało znowu zapalenie nerek =/ i już 3 antybiotyk który bede brała w ciąży =/

Zdrówka kochana! A co może nyć przyczyną że tak często Cię to dopada....?szczerze współczuję i życzę szybkiej poprawy!
Doris no to też licho :-( ciągle taka mijanka :-( dobrze ze chociaż macie te wspólne wieczory ustalone :-) u mnie ta różnica ze ja chwilę mieszkałam u niego i już wróciłam do siebie... Więc my tygodniowo spotykamy się raptem na parę-parenascie godzin :-( są dni gdzie nie widzimy się w ogóle, nawet w sumie jest ich więcej bo średnio trzy razy w tygodniu się widujemy i tak jeszcze będzie ze dwa, trzy miesiące :-(

Malinka-oby szybko wszystko wróciło do normy!!!

Ja siedzę na wsi. Pogoda super. Upału może nie ma ale słonko było! Ach jak dobrze odciąć się od remontu!

Miłego weekendziku :*

reklama
Dreamgirl nie chodzi o względy religijne bo dla mnie to może być i tylko cywilny tylko po prostu ja taka ze zawsze chcialam zostać żona ot co...

Tak samo można powiedzieć skąd nacisk na niebranie ślubu... I tak na prawdę to ja nic nie naciskam, on wie co ja myślę, tylko prawda taka że ja się czuję z jego decyzja niekomfortowo a on ma problem z głowy... Ciężej jest chyba zrozumieć problem z tej strony :-(

Beti szczerze współczuję, ale wierzę że Wam się uda, będę się o to modlić.

Doris dobrze że to nie cholestaza

Kamilove super, cieszę się razem z Tobą. Będzie klękał z pierścionkiem czy on nie z tych?:-D

Malinka89 a może nie mówi o ślubie i zaręczynach tylko że tyle plusów bycia nie małżeństwem bo coś planuje jednak i da Ci pierścionek z zaskoczenia- czego oczywiście życzę.

Karo trzymam kciuki na Was.

ania-krolpa jak ja cię rozumiem, mój też wiecznie zmęczony, całe szczęście że to faceci nie chodzą w ciąży bo by ludzkość wyginęła. Też mi wczoraj truskawek od mamusi przywiózł (drobnicy ale słodkiej) i właśnie się smażą.

Wirginia musisz dużo pić, ale pewnie o tym wiesz, dbaj o siebie.

Krewetka ja słyszałam o tym malcu już wczoraj, mówili że stan krytyczny,mam nadzieję że przeżyje.

Właśnie jem dużo żurawiny pije sok żurawinowy i pije wodę litrami a dalej wraca a nic mi nie powiedzieli od czego to może być
Buba zazdroszczę pobytu na wsi też bym chciała tak sobie posiedzieć :)

Evvula no o tym to nie pomyślałam :-D no kto wie co mu w głowie siedzi.. Czas pokaże :-)

Buba dobrze ze w końcu odpoczywasz :-)

hej dziewczyny,wczoraj pochowaliśmy nasze ANIOŁKI :( :( :( serce mi pekło,jest nam bardzo ciężko :( ale trzeba się wziąć w garść,życie toczy się dalej a my nie chcemy stać w miejscu więc jak tylko zregeneruję organizm czyli lekarz tak powiedział że koło września,zaczniemy starać się znowu o nasze małe szczęście :) serdecznie was pozdrawiam :) i mam wielką prośbę........proszę was uważajcie na siebie!!!! nie róbcie z siebie bohaterek ciąża to nie choroba,ale zwolnienie troszkę tempa każdej z was sie przyda,chociaż ja praktycznie oszczędzałam się na maxa a wyszło jak wyszło :(

Beti bardzo wam wspolczuje i zycze duzo sily. I trzymam kciuki za wrzesien/pazdziernik!

Wiec ja juz po polowkowym, na szczescie wszystko ok ufff. Stres straszny! I jednak bedzie syn :-) Moj Dawid byl zauroczony malym na ekranie, ciesze sie bardzo ze byl tam ze mna. Maly wazy 405gram - ile bylo u was w 21 tyg? I wyobrazcie sobie ze badali mi dlugosc szyjki :szok: Spytali czy chce i ze nie musze sie zgadzac (polowa kobiet nie chce podobno) ale oczywiscie chcialam wiec jest 35,7mm. Jak jest u was? Moja podobno dluga i zamknieta i nie grozi mi przedwczesny porod.
Nastepne usg dopiero w 36 tygodniu, masakra...

Aaaaaa maly byl na maxa ruchliwy na usg i chyba mu sie nie podobalo bo az kopal mnie podczas badania.

Ostatnia edycja:
Evvula,

Raczej nie z tych ;)

Myślę, że jakbym mu to zasugerowała to by żadnych oświadczyn nie było :-D

Jemu tak naprawdę na tym raczej nie zależy, ale ostatnio napomknęłam mu, ze nasza znajoma po 6latach związku w końcu się zareczyła i w 2017 będzie ślub. I jakoś dwa dni po tym wyskoczył, że on mi też kupi pierścionek bo to czas najwyższy. Żadnego wzniosłego romantyzmu w tym jak narazie nie ma :-)

Kamila,

Gratki!! Moje córcie w 21tc 305 i 340g. Szyjka ma 39mm. A wcześniej miała 35-36mm i tez było ok :)

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Beti bardzo wam wspolczuje i zycze duzo sily. I trzymam kciuki za wrzesien/pazdziernik!

Wiec ja juz po polowkowym, na szczescie wszystko ok ufff. Stres straszny! I jednak bedzie syn :-) Moj Dawid byl zauroczony malym na ekranie, ciesze sie bardzo ze byl tam ze mna. Maly wazy 405gram - ile bylo u was w 21 tyg? I wyobrazcie sobie ze badali mi dlugosc szyjki :szok: Spytali czy chce i ze nie musze sie zgadzac (polowa kobiet nie chce podobno) ale oczywiscie chcialam wiec jest 35,7mm. Jak jest u was? Moja podobno dluga i zamknieta i nie grozi mi przedwczesny porod.
Nastepne usg dopiero w 36 tygodniu, masakra...

Aaaaaa maly byl na maxa ruchliwy na usg i chyba mu sie nie podobalo bo az kopal mnie podczas badania.

Kamila super wieści! :-) Moja malutka w 21t4d ważyła 466 gram a szyjka miała 41mm ale dwa tygodnie wcześniej miałam krótsza 37 mm i lekarz powiedział że super długa i zamknięta :-)

karo teraz już wszystko musi być dobrze :-) trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści!
malinka89 no tak...niektórzy faceci boją się ślubu jak diabeł święconej wody...niewiadomo dlaczego? jaky po ślubie nagle neiwiadomo co miało się wydarzyć...
wirginia ojej kuruj się bidulko :-( współczuję bardzo, wiem co to zapalenie nerek i to dziadostwo boli jak cholera...
kamilove gratuluję zaręczyn :-)
dreamgirl no a może dla neiktórych to jest potrzebne do szczęścia! każdy ma inne potrzeby i marzenia, dla mnie to nie tylko poczucie stabilizacji ale mentalne połączenie, związanie, przynależność, akurat dla mojego męża też i na tym polu się zgadzamy więc nei ma problemu, gorzej jak dwie osoby mają odmienny pogląd, ale nie nam to oceniać co kto powinien pragnąć...
kamila1982 to to super że wszystko dobrze i że upragniony synuś, oby tak dlaej :-) chyba jako ostatnia miałas połówkowe u nas :-)

reklama
Właśnie jem dużo żurawiny pije sok żurawinowy i pije wodę litrami a dalej wraca a nic mi nie powiedzieli od czego to może być
Buba zazdroszczę pobytu na wsi też bym chciała tak sobie posiedzieć :)

Wirginia to może masz escherichie (czy jak to się pisze) coli w układzie moczowym? Jak ja robiłam sobie USG z powodu tych częstych ZUMów to lekarz zasugerował, że mogę mieć tę bakterię w układzie pokarmowym i ona się wtedy lubi przemieszczać do układu moczowego i stad te nawracające zakażenia. A od zakazen prosta droga do zap. nerek. Może warto to sprawdzić?

Kamila gratuluję zdrowego synka :-) masz długą szyjkę także bądź spokojna. Moja ma też coś koło 40 mm.

Dream ja nie wiem czy to nacisk. Wiesz z drugiej strony malinka może czuć się naciskana na nie branie ślubu. Chodzi o mówienie o swoich oczekiwaniach :-) każda para ma prawo sama decydować o statusie swojego związku i uważam, że nic nikomu do tego ale fajnie jak w parze obie strony są usatysfakcjonowane takim a nie innym rozwiązaniem. Ja tam rozumiem malinkę ;-)

Evvula ja też tak przez chwilę pomyślałam, że może to celowe zachowanie mężczyzny malinki, żeby miała niespodziankę :-)

dolga no z powodu hormonów w ciąży może być takie swędzenie ale dłonie i stopy to swedzą zwykle przy cholestazie więc wolałam sprawdzić :-)

Do góry