reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Julusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza
Dzięki So-happy. tylko z tym lekarzem to tak raz w miesiacu a reszta nieobecności to poprostu ogarniaine codziennych spraw - dzieci, zakupy, urządzanie domku itp. więc całe dnie zabiegana jestem ale czy to ZUSowi wystarczy wolę się o tym nie przekonać ;)

kamilove każde dziecko ma swój własny czas na gadanie, chodzenie czy odpieluchowanie i nie ma co porównywać ;) a to że dziecko zacznie szybko mówić nie zanczy ze będzie dorze mówić. U moichdziewczyn było tak że starsza zaczęła nie jakoś wczesnie ale od razu super/ poprawnie, młodsza natomiast mówiła bardzo szybko ale za to niewyraźnie (sepleni), teraz ma 4 lata i cały czas z logopedą współpracujemy. Także dopóki nie ma mocnych odchyleń czasowych w mowie, a prz 2latku to raczej norma że mało gada, to nie ma się co stresować tylko cieszyć z każdego nowego słówka ;) jeszcze będziesz marzyła o chwilach kiedy nie było tego słowotoku ;)

szczesliwa.4kurcze jak ja nie lubię takich maruderów ;/ niestety też miałam taką koleżankę w pracy która zawsze wielce zmęczona, przepracowana i w ogóle tysiac problemów a tak jak piszesz - sama z mężem i z unormowanymi zadaniami w pracy. Ja jakoś za szczególnie nie potrafię narzekać - po prostu nie wydaje mi sie że to coś zmieni bo itak trzeba sobie radzić - z 2 dziećmi, pracą i tysiącem innych obowiązków. Wiadomo ze czasami jest jakieś przesilenie i człowiek wyleje z siebie wszystkie żale ale bez przesady - bo ramie ją boli?!? daj spokój. Ostatnio spotkałąm tą moją koleżankę która teraz jest na macierzyńskim z 5miesiacznym synkiem i oczywiście nasłuchałam się jak to jest strasznie cieżko bo mały chce jeść trzeba przewinąć położyć spać wyjść na spacer itp (czyli po prostu opiekować się maluszkie). I ci powiem że wtedy wyprowadziła mnie już z równowagi bo tylko stwierdziłą że ja to przy 3 to nawet nie odczuję tego ciężaru!!!! nosz faktyczie bo jak się dziecko urodzi to ono będzie wiedzieć że jest trzecie i nie będzie wołać jeść, robić kup i w ogóle będzie od małego samoobsługowe, natomiast starsze dzieci zaczną same odprowadzać sie do przedszkola, ubierać bawić i w ogóle ja to będętylko leżeć i pachnąć ;)

Wczoraj chyba cos w powietrzu wisiało, bo ja też humor i samopoczucie fatalne miałam, na tyle że i mężowi się zgarnęło nadmiernie ;)
Mam nadzieję że dzisiaj już lepiej będzie tym bardziej że miły wieczór sie szykuje bo dzieci jadą na nockę do babci a my idziemy na Noc Kabaretową :D

Miłego dnia dziewczyny!

reklama
Byłam u neurologa, bo nie mogłam wytrzymać. Okazało się, że mam klasterowe bóle głowy. Jedna z najsilniejszych odmian bólu głowy. Ale wiadomo nasz stan jest tak bajeczny, że właściwie nic nie można poradzić na to..., więc czekamy... :(
No a po ciąży co na takie coś poradzą? Tylko środki przeciwbólowe?

Ja tylko na chwilke bo zaraz lece do pracy. Mam dzis polowkowe o 15 wiec jestem troche zestresowana ale i podekscytowana, tatus tym razem bedzie z nami :-) Trzymajcie kciuki za zdrowa dzidzie :tak:
Trzymam kciuki zaciśnięte :)

Cześć Dziewczyny.

Ja dzisiaj kiepsko się czuję :-( więc nie będę Wam tu marudziła.

Paracetamol nie spowodował nic poza tym, że zasypiałam na siedząco. Moje dziecko za to było bardzo pobudzone. Może to lekoman jakiś? ;-)

Życzę Wam miłego dnia a Tobie kamila dodatkowo udanej wizyty!

dreamgirl - wtedy trzeba będzie zrobić jeszcze badania, rezonans, albo tomograf, a teraz nic z tego nie mogłam. Ogólnie takie napady bólu przerywa się butlą z tlenem, ale zorganizowania jej w naszym pieknym kraju graniczy z cudem. W UK to nawet dostarczają do domu. Normalnie przeprowadzę się :p

Cześć Dziewczyny.

Ja dzisiaj kiepsko się czuję :-( więc nie będę Wam tu marudziła.

Paracetamol nie spowodował nic poza tym, że zasypiałam na siedząco. Moje dziecko za to było bardzo pobudzone. Może to lekoman jakiś? ;-)

Życzę Wam miłego dnia a Tobie kamila dodatkowo udanej wizyty!

Paracetamol jest w 100% bezpieczny w ciąży. Potwierdzono to badaniami I każdy lekarz też potwierdzi że stosując sie do zaleceń na opakowaniu nie wyrzadamy żadnej szkody dziecku. Problem z paracetamolem natomiast jest taki że mi np na migrenę daje tyle co I witamina C.

Kamila trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę&&&&&&&

Szczesliwa ü mnie oklad na bol glowy pomogl a wieczorem maz przywiozl mi paracetamol w razie w .

Krewetka mialam dzus to samo tyle ze spac poszlismy po 22 a ja do 3 sie krecilam jak zasbelam to budzik mojego mnir przed 5 obudzil masakra.

Kasia - ja w 1 ciazy lykalam magnez na skurcze lydek wiec napewno ci pomoze.

Akutsaki co do mowy nie przejmuj sie dzieci dwujezyczne maja ciezsze poczatki choc my skupilismy sie na polskim a niem slyszala na dworze tylko i fajnie opanowala a od grudnis jest w przedszkolu i niem opanowany juz w 80% jak to pani mowi, ale Wiem ze z druga moze byc trudniej bo widze po corkach kolezanki wlasnie, poza tym do 3 r.z dxueci moga zaczac nirmalnie mowic - moj bratanek ma 2,5 r i mowi tylko czasem mama a Tak palcem pokazuje ale polecenia wykonuje zapytany czy poproszony o cos

kamilove eee to wcale nie jest zle, dosyc sporo mowi, a ja znam dzieci co ani be ani me, ewentualnie jakies mama, tata i tyle :) zreszta ma czas, pozniej bedziemy mielay problem, bo sie buzia nie zamyka i wez tu odpowiadaj na milion pytan z seri "mamo, a dlaczego...?" :D

szczesliwa masz zupelna racje, ja tez naleze do takich nie narzekających i ludzie mysle, ze mi tak super ekstra wsyztsko łatwo, bo nie najlepiej usiasc i narzekac zamiast wziac sie za robote, a przewaznie narzekaja ci co za wiele nie robią, juz tak jest, widze nawet po rodzinie :) i rozumiem Cie doskonale, moze poprostu skomentuj ktoregos dnia jej narzekania :p

krewetka ojj ja tam tylko glowe do poduszki i mnie nie ma az do rana, chyba ze dziecko sie w nocy w płaczem obudzi :) niektorzy maja taka bezsennosc w ciazy, ale mnie to tam nie dotyczy :p

Akatsuki oczywiscie poproszę foty w przebraniu :D bo cos czuje ze moze byc ubaw haha a fakt meluske to i ja pownnam sobie popic :)

wirginia gratuluje zdanych egzaminow i bohaterskiej postawy :) a jesli chodzi o te wychowanie to nawet nie masz pojecia jak ja ciagle przezywałam i przezywam teraz bo wczesniej pierwsze dziecko i w ogole srach ze nie dam rady, ale co jakos jest juz synek ma ponad rok i jest tylko lepiej, teraz strach przed dwojka małych jak ja sobie poradze, jak z jednym bylo mi ciężko, narazie nie wiem jak to ogarnę, poprostu wyjdzie w praniu i napewno damy rade i ja i ty, jest tyle matek ktore wychowuja dzieci :) głowa do góry i nie mysl o tym, tylko odpoczywaj, bo zaraz sie skonczy :D

malinka ja tez sie wkurzam, wiec nie uzywam, nalepiej jednak na laptopie, nci sie nigdy jeszcze nie skasowało :)

mamatatadziecko a teraz jak tam co bierzesz? jakis apap, paracetamol? ile razy dziennie? ja powiem ci ze mnie tez czesto boli glowa, ale od dwoch lat jestem skazana tylko na apap, ktory kiedys nawet nic nie dawal a teraz wystarczy jedna tabletka no czasami dwie i jakos przechodzi, to jak ty masz gorsze bole to wspolczuje, a moze jakies oklady na głowe?

kamila kciukasy &&&&& daj nam szybko znac co i jak :)

achh bym zapomniała Akatsuki podziwiam za nauke dziecka mowy w dwoch jezykach, ja bym sie wymiękła :p ale moze taki mały lepiej chłonie

reklama
Witajcie w ten jakze pochmurny dzien :/
Kurcze jak tak piszecie o tych swoich pociechach to boje sie ze nie podolam temu wyzwaniu, zeby wychowac od malego :/
Akatsuki a jak to robicie, zeby mala nauczyc dwoch jezykow na raz? BO tez mnie to czeka o_O I oczywiscie zycze udanej zabawy :)
Wczoraj bylam n ostatnich egzaminach i jestem z siebie dumna, ze udalo mi sie dotwac do konca :)

Powiem wam co sie wczoraj wydarzylo jak wracalam ze szkoly
Jechalam metrem i na jednym przystanku weszlo strasznie duzo ludzi, a tutejsze metra strasznie gwaltownie ruszaja i jedna biedna babcia stracil rownowage i kazdy posowal sie jej zdrogi zeby sie wywrocila na podloge to tylko jedna ja ciezarna uratowalam ja od tego wypadku, babcia wdzieczna mi jak diabli, ze w zamian dostalam czekolade a miny ludzi wkolo bezcenne :)

Wirginia brawo za postawę! Jesteś pierworódką? Ja tak! Też tak mam jak czytam Dziewczyny... tyle zabiegów, czynności, umiejętności... nie wiem jak to ogarnę, bo czasem siebie mi jest ciężko ogarnąć.

Ja tylko na chwilke bo zaraz lece do pracy. Mam dzis polowkowe o 15 wiec jestem troche zestresowana ale i podekscytowana, tatus tym razem bedzie z nami :-) Trzymajcie kciuki za zdrowa dzidzie :tak:

Trzymamy kciuki :)

Do góry