Julisia
Fanka BB :)
Dzięki So-happy. tylko z tym lekarzem to tak raz w miesiacu a reszta nieobecności to poprostu ogarniaine codziennych spraw - dzieci, zakupy, urządzanie domku itp. więc całe dnie zabiegana jestem ale czy to ZUSowi wystarczy wolę się o tym nie przekonaćJulusia jak Cie nie ma w domu a akurat bedziesz miec kontrol, to zostawiają
informację, ze yli i wtedy trzeba jechac albo zadzwonic do zusu,
i wytłumaczyc się z nieobecności, np zaswiadczenie że byłaś na badaniach lub u lekarza
kamilove każde dziecko ma swój własny czas na gadanie, chodzenie czy odpieluchowanie i nie ma co porównywać a to że dziecko zacznie szybko mówić nie zanczy ze będzie dorze mówić. U moichdziewczyn było tak że starsza zaczęła nie jakoś wczesnie ale od razu super/ poprawnie, młodsza natomiast mówiła bardzo szybko ale za to niewyraźnie (sepleni), teraz ma 4 lata i cały czas z logopedą współpracujemy. Także dopóki nie ma mocnych odchyleń czasowych w mowie, a prz 2latku to raczej norma że mało gada, to nie ma się co stresować tylko cieszyć z każdego nowego słówka jeszcze będziesz marzyła o chwilach kiedy nie było tego słowotoku
szczesliwa.4kurcze jak ja nie lubię takich maruderów ;/ niestety też miałam taką koleżankę w pracy która zawsze wielce zmęczona, przepracowana i w ogóle tysiac problemów a tak jak piszesz - sama z mężem i z unormowanymi zadaniami w pracy. Ja jakoś za szczególnie nie potrafię narzekać - po prostu nie wydaje mi sie że to coś zmieni bo itak trzeba sobie radzić - z 2 dziećmi, pracą i tysiącem innych obowiązków. Wiadomo ze czasami jest jakieś przesilenie i człowiek wyleje z siebie wszystkie żale ale bez przesady - bo ramie ją boli?!? daj spokój. Ostatnio spotkałąm tą moją koleżankę która teraz jest na macierzyńskim z 5miesiacznym synkiem i oczywiście nasłuchałam się jak to jest strasznie cieżko bo mały chce jeść trzeba przewinąć położyć spać wyjść na spacer itp (czyli po prostu opiekować się maluszkie). I ci powiem że wtedy wyprowadziła mnie już z równowagi bo tylko stwierdziłą że ja to przy 3 to nawet nie odczuję tego ciężaru!!!! nosz faktyczie bo jak się dziecko urodzi to ono będzie wiedzieć że jest trzecie i nie będzie wołać jeść, robić kup i w ogóle będzie od małego samoobsługowe, natomiast starsze dzieci zaczną same odprowadzać sie do przedszkola, ubierać bawić i w ogóle ja to będętylko leżeć i pachnąć
Wczoraj chyba cos w powietrzu wisiało, bo ja też humor i samopoczucie fatalne miałam, na tyle że i mężowi się zgarnęło nadmiernie
Mam nadzieję że dzisiaj już lepiej będzie tym bardziej że miły wieczór sie szykuje bo dzieci jadą na nockę do babci a my idziemy na Noc Kabaretową
Miłego dnia dziewczyny!