reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

dziewczyny mam jutro imprezę w stylu 80s I 90s ... chciałam się ubrać a la Bon Jovi czyli skóra, bandana na głowę itp... jakiś pomysł w co ubrać mój balon? bo jak patrzylam to wtwdy były crop topy w modzie ale z gołą ciążą sie nie wypuszcze do ludzi ;P

reklama
Dolga,

Jagusia mówi mama, tata, tak, nie, daj, ma, dzia,babi - babcia, ciucia - ciocia, titita - delicja (nasz kot), mniam mniam, dzidzia, dyda, mimima - pielucha,dziadzia, titit - samochód, łała - kot, pies w zależności co jest akurat w zasięgu wzroku, lalu - do lasu, buju buju, bobo- drzewo i kupę innych rzeczy ale tak naprawdę zrozumiałych tylko dla nas. Rozumie praktycznie wszystko co się do niej powie i odpowiada na to tylko po swojemu.

O ile ja bym dała by Gucia wróciła do czasu gdy nie była tak bardzo mobilna, szkódna i buntownicza :(

Akatsuki,

Twoja młoda to tez rocznik 2013 dobrze pamiętam? Fajnie, że młoda będzie dwujęzyczna i zobaczysz jak zacznie mówić to już pójdzie ;) Hihi jeszcze nas te nasze córki o ból głowy przyprawia tym swoim gadaniem.

Idę na wątek imienny zobaczyć jak wasza malutka będzie miała na imię.

Coś nie mogę zasnąć, pada na dworze i jakoś tak źle to na mnie wpływa :/

Ehh długa noc przede mną. Dobranoc :)

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

My znów "nocne Marki"- jednak dzisiaj z przemęczenia. Odpiszę co nie co i do spania!

kitek haha jaja z tym zusem, a przepraszam czemu to niby kontroluja ciężarne, co one winne czemus? a procodawce musza sprawdzic czy np wasze zeznania sie zgadzaja

Dolga, Kochana, ja mam tyle teorii spiskowych, że jakbym opisała to byście mnie za spam z forum wykopały :p

kitek85
oj tam tatuś zobaczy córeczkę i świata poza nią nie będzie widział ;)

Dziewczyny a jak to jest z tą kontrolą ZUS jeżeli kogoś nie zastaną w domu? dostanie się wtedy jakąś informacje że kontroler był i nie zastał czy co się dzieje? trochę mie nastarszyłyście bo mnie całe dnie nie ma w domu a na L4 jestem

Julisia, też myślę, że jak Ł. zobaczy Kruszynkę to ta go rozłoży na łopatki ;)
Co do ZUS-u, to dopiero raczkuje w tych tematach, choć moje oburzenie sięga geriatrii. Jeśli Cię nie zastaną to zostawią Ci info, że byli i karzą stawić do oddziału na wyjaśnienia (podobno można też listownie lub telefonicznie). Ja gdziekolwiek się ruszam to staram się mieć jakiś rachunek ze sklepu w razie "W".

Pochwale sie wam co dostalam od swojojego jak pojechalismy do Pl :)
Zobacz załącznik 695561
A trzecia biala lezy gdzies w praniu :D

Wirginia już się zakochałam i wyszukuję... za kilka dni mam urodziny to Mężusia naciągnę. Dzięki za inspiracje ;)
Kur.. właśnie połknęłam dwie tabletki paracetamolu 500 mg (łącznie 1000) zamiast dwóch magnezów!! Listek identycznie wygląda no i nie odwróciłam go tylko wycisnęłam na pałę!
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małemu bo nie umiem wymiotować na zawołanie :no:

Doris, Łobuziaro, ale mnie wystraszyłaś... daj znać jak się czujesz!

Czesc dziewczyny, wybaczcie ze nie uczestniczę aktywnie w dyskusji ale podczytuje. U nas na razie bez zmian. Leżymy i pijemy wodę. Następne usg pewnie w poniedziałek. Dzis myślami ponownie pobierana krew ale nie mam jeszcze wyników. Oby nic sie nie zmieniło. Pojawiło mi sie niestety wyższe ciśnienie. Od wczoraj. Raz 150/88 raz 143/98... Na razie sprawdzają śle juz sie boje co to i dlaczego

Karo, jesteś pod opieką... stosuj się do zaleceń, odpoczywaj i nie stresuj, proszę...

Akat- może lepiej "dzieci kwiaty" na tą imprezę? ;) długą kiecką brzusio zakryjesz.

Hej!

akatsuki prawidłowa odpowiedź teściów :tak:
kamilove ja też jestem dętka ogólnie mówiąc :eek: A drugi trymestr ponoć taki piękny. Nie lubię porównywania dzieci. Każde rozwija się we własnym tempie i każde jest wyjątkowe. Nieważne czy szybko nauczyło się siadać/chodzić/mówić. Mam z tym złe wspomnienia z dzieciństwa.
susia wiem co przeżywasz, mnie też często boli głowa. Niestety nic nie pomaga u mnie. A jak u Ciebie teraz?
sa happy brawo dla synka :-) (nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego nicku ;-) )

Chyba mi ciążowe hormony buzują :wściekła/y: Przyszłam do pracy i od progu koleżanka zaczęła narzekać, że ją ramię boli, bo dwa dni robiła to samo. Zaczyna mnie dobijać to ciągłe narzekanie. Nie ma przywitania "cześć, ale fajny dzisiaj dzień mamy", tylko od razu "ale mi się nie chce, mam kryzys". :crazy: I jak człowiekowi na się coś chcieć? Do tego codzienny ból brzucha, dzisiaj doszedł ból pleców, ale zaciskam zęby, by przetrwać dzień. W domu gonitwa, bo dziecko, dom itd. Same wiecie jak jest. A później słyszę "chciałabym chodzić w ciąży tak jak ty, bo dobrze ją znosisz". Pewnie, doskonale udaje mi się ukryć to, czego nie chcę pokazać innym. Do tego jak słyszę jak niektórzy mają ciężko w życiu, bo praca (taka sama jak moja), dom (dwie osoby dorosłe pracujące tyle samo godzin) i całe 20m2 mieszkania do ogranięcia to mi ręce opadają. Nie lubię narzekać na swoje życie, bo mam takie jakie sobie wybrałam. Kocham moją rodzinę, męża i dziecko i powrót do domu sprawia mi radość, mimo że czasami nie wiem w co ręce włożyć. Czasami jest trudno. Zwłaszcza jak przychodzą takie chwile kiedy ma się ochotę pogadać z kimś o czymś fajnym i przyjemnym, oderwać trochę, a słyszy się tylko "ale mi ciężko".
No to się wygadałam. Sorry :sorry:

Dziewczyny - dwa koszmarne dni za nami. Tak jak przez te dwa dni bolała mnie głowa to coś strasznego. Z bólu wyłam i nie wiedziałam co mam z sobą zrobić. Oby to już przeszło bo normalnie się wykończę...

a ja dzis mialam nocke z glowy, polozylam sie po 21 i nie mogłam usnąć przez ponad 3h:no:, oczywiście o 5 M wstaje a ja juz oczy otwarte i koniec spania, chyba dzis padne o 19 :baffled:

Szlag mnie trafi, wrr!

Chciałam cytować posty a zamiast tego klikałam odpowiedz i teraz już nie wiem co komu...

doris, na pewno Paracetamol nie zaszkodził małemu :) Jak mnie bolał brzuch to lekarz mi powiedział, że mam wziąć dwie nospy lub dwa paracetamole... ;)
akatsuki zrobiłabyś furorę z gołym brzuchem... :-)

karo wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie stresuj się kochana...

Nie wiem co się ze mną dzieje. Wczoraj miałam tak beznadziejny humor, że cały wieczór przeryczałam. I to bez wyraźnego powodu. M. tak mnie wkurzał mimo, że nic nie robił ani nie mówił, że miałam ochotę się z nim pokłócić i zerwać... Jestem nienormalna... :(

A dzisiaj już jest trochę lepiej, choć nadal bez szału.

dzień dobry! :)

dbdg ze mną chyba nie trafiłaś bo ja wam nigdy mojego golego brzucha nie pokaże :D
Witam z rana - mój ma turnee po lotniskach odbierając gości na dzidiejsza imprezę więc wyjechał o 5:30 I pewnie do 11:00 nie wróci. Lari jeszcze śpi a ja dalej rozkminiam mój strój z lat 80tych :)

Nie wiem co się ze mną dzieje. Wczoraj miałam tak beznadziejny humor, że cały wieczór przeryczałam. I to bez wyraźnego powodu. M. tak mnie wkurzał mimo, że nic nie robił ani nie mówił, że miałam ochotę się z nim pokłócić i zerwać... Jestem nienormalna... :(

A dzisiaj już jest trochę lepiej, choć nadal bez szału.

Oooo, to ja witam w klubie. Myślałam, że wszystkich pozabijam. Zresztą mam tak od dwóch dni. A moje starsze dziecię to naraża mi się na potęgę. Oczywiście wszystko zwalam na pogodę :p

Mam nadzieję, że dzisiaj przejdzie :p

reklama
dbdg to się nazywa silny zespół popi3rd0lenia ciążowego. U mnie sie uruchomił nie dawno I też czasami muszę jechać na melisie żeby nie rozbić sobie małżeństwa ;P

Do góry