reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Doris33 ja ci dam cholestaza, wypluj przez lewe ramie i odpukaj w niemalowane.

Evvula pluję i odpukuję! właśnie byłam u mojego doktorka na NFZ. Myślałam, że kaze zrobić ALAT i ASPAT a on powiedział, że jak do jutra nie przejdzie to mam iść na IP. I co myślicie, że tam mi zrobią to sami?

reklama
Dream myślę że jest tak jak dziewczyny piszą. A jak się martwisz bardzo to idź na usg albo do szpitala i się uspokoić trochę jak usłyszysz ze nic złego się nie stało.
Doris mnie też wszystko swędzi. Wczoraj jakieś bable mi wyskoczyly na ręce i udach. Okropnosc. W pierwszej ciąży tak mnie brzuch sędzial ze do krwi się drapalam.

Dream myślę że jest tak jak dziewczyny piszą. A jak się martwisz bardzo to idź na usg albo do szpitala i się uspokoić trochę jak usłyszysz ze nic złego się nie stało.
Doris mnie też wszystko swędzi. Wczoraj jakieś bable mi wyskoczyly na ręce i udach. Okropnosc. W pierwszej ciąży tak mnie brzuch sędzial ze do krwi się drapalam.

szczesliwa ale ja nie mam bąbli :-( tylko mnie swędzi :-( ręce, nogi, twarz, głowa. Na szczęście jakoś szczególnie nie swędzą mnie dłonie i stopy.

Dziękuję Wam dziewczynki! Ja wiem, że czasami nie ruszają się te dzieciaczki tak mocno i mają cichsze dni, tylko mnie ta taśma jakoś dołuje. Nie będę szła na usg dodatkowe, ja i tak często mam usg teraz co dwa tygodnie, więc nie ma co... Wiem, że się nakręcam jakoś, ale same wiecie jak ciężko powiedzieć mu "weź wrzuć se mózgu na luz i nie nakręcaj mnie". A odpoczywam sporo, nie przemęczam się po tych ostatnich wieściach z forum. Także na pewno Olek ma spokój. On się rusza - ja to czuję, tylko chodzi bardziej o intensywność, ale pewnie oczywiście macie rację. Muszę po prostu odwrócić uwagę od tego i skupić się na czymś innym. Tylko czasami ciężko.

daj znać jak cie juz skopie :-) kiedy masz kolejna wizytę?
Dam znać, a wizytę mam równo za tydzień, 23/06 o 18 z hakiem.

Idę na spacer i odwiedzę koleżankę to może posłucham o czymś innym, jakieś ploty się rozwiną. Buziaki laski!! Jesteście kochane.

Dziękuję Wam dziewczynki! Ja wiem, że czasami nie ruszają się te dzieciaczki tak mocno i mają cichsze dni, tylko mnie ta taśma jakoś dołuje. Nie będę szła na usg dodatkowe, ja i tak często mam usg teraz co dwa tygodnie, więc nie ma co... Wiem, że się nakręcam jakoś, ale same wiecie jak ciężko powiedzieć mu "weź wrzuć se mózgu na luz i nie nakręcaj mnie". A odpoczywam sporo, nie przemęczam się po tych ostatnich wieściach z forum. Także na pewno Olek ma spokój. On się rusza - ja to czuję, tylko chodzi bardziej o intensywność, ale pewnie oczywiście macie rację. Muszę po prostu odwrócić uwagę od tego i skupić się na czymś innym. Tylko czasami ciężko.

Dam znać, a wizytę mam równo za tydzień, 23/06 o 18 z hakiem.

Idę na spacer i odwiedzę koleżankę to może posłucham o czymś innym, jakieś ploty się rozwiną. Buziaki laski!! Jesteście kochane.

I bardzo dobrze, idź poplotkuj, odprez się, zajmij głowę czymś innym :-)

A za tydzien okaże się znów że taśmy nie ma :-D trzymam za to kciuki! &&&&

dream pewnie najlepiej wyskoczyc na jakies ploteczki :D
Dziewczyny trzymajcie za mnie dzisiaj wieczorem kciuki, mam egzamin ustny z j.niderlandzkiego mam stresa jak diablii :D
Ja mam kolejna wizyte z usg za 6 tygodni moja babka bedzie na urlopie to ide do przystojnego latynosa :D
A musze tak dlugo czekac bo 3 lipca mam spotkanie z polozna i wtedy ona bedzie sprawdzac tetno bobaska :)

Dream zachowaj spokój, idź poplotkuj, zrelaksować się i nie stresujące, napewno z Olkiem wszystko ok, poprostu dużo o tym myślisz i masz obawy, rozumiem to, ale napewno nic się złego nie dzieje jak ruchy czujesz. Ja tez czasami praktycznie wcale ruchów nie czuje, ale powiem ci ze u mnie ciągle się coś dzieje, wiec nawet o tym nie myślę, a złych myśli e ogóle do siebie nie dopuszczam

Xmamuska jak tam u ciebie?

Witam Dziewczyny,

Jesteśmy po prenatalnych. Wszystko jest w porządku, Malutka rośnie, bryka jak szalona na badaniach, ale udało się ją zmierzyć w wzdłuż i w szerz. Przesunął mi się termin z 28 na 24 października. Widocznie Malutka się spieszy :D Ł. był zachwycony, choć potwierdzenie płci naszej Kruszynki troszkę go rozczarowało, miał jeszcze nadzieje, że od czwartku coś wyrośnie między nogami... Pan doktor zalecał mi III prenatalne, ponieważ nie miałam pierwszego i pewnych schorzeń nie można wykluczyć. Nie urywam, że trochę mnie to zmartwiło.

Cieszę się z dobrych wieści Karo i Lenati :) Teraz to już tylko do przodu! Musi być dobrze.
Dream u mnie też bywają dni kiedy mało czuję Maluszka, wiem co to obawy i bezradność, zniechęcenie do całego życia oraz świata. Jednak powinnyśmy odpędzać te złe myśli. Ty masz w głowie "taśmę", a ja wciąż wspominam "krwiaka". Może te wcześniejsze zawirowania z naszym zdrowiem były tylko sygnałem by lepiej zadbać o siebie i tak zapewne robimy :)

3mam &&&&&&&&&&& za wizyty :)

reklama
Do góry