reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Doris33 ja ci dam cholestaza, wypluj przez lewe ramie i odpukaj w niemalowane.

Evvula pluję i odpukuję! właśnie byłam u mojego doktorka na NFZ. Myślałam, że kaze zrobić ALAT i ASPAT a on powiedział, że jak do jutra nie przejdzie to mam iść na IP. I co myślicie, że tam mi zrobią to sami?

reklama
Dream myślę że jest tak jak dziewczyny piszą. A jak się martwisz bardzo to idź na usg albo do szpitala i się uspokoić trochę jak usłyszysz ze nic złego się nie stało.
Doris mnie też wszystko swędzi. Wczoraj jakieś bable mi wyskoczyly na ręce i udach. Okropnosc. W pierwszej ciąży tak mnie brzuch sędzial ze do krwi się drapalam.

Dream myślę że jest tak jak dziewczyny piszą. A jak się martwisz bardzo to idź na usg albo do szpitala i się uspokoić trochę jak usłyszysz ze nic złego się nie stało.
Doris mnie też wszystko swędzi. Wczoraj jakieś bable mi wyskoczyly na ręce i udach. Okropnosc. W pierwszej ciąży tak mnie brzuch sędzial ze do krwi się drapalam.

szczesliwa ale ja nie mam bąbli :-( tylko mnie swędzi :-( ręce, nogi, twarz, głowa. Na szczęście jakoś szczególnie nie swędzą mnie dłonie i stopy.

Dziękuję Wam dziewczynki! Ja wiem, że czasami nie ruszają się te dzieciaczki tak mocno i mają cichsze dni, tylko mnie ta taśma jakoś dołuje. Nie będę szła na usg dodatkowe, ja i tak często mam usg teraz co dwa tygodnie, więc nie ma co... Wiem, że się nakręcam jakoś, ale same wiecie jak ciężko powiedzieć mu "weź wrzuć se mózgu na luz i nie nakręcaj mnie". A odpoczywam sporo, nie przemęczam się po tych ostatnich wieściach z forum. Także na pewno Olek ma spokój. On się rusza - ja to czuję, tylko chodzi bardziej o intensywność, ale pewnie oczywiście macie rację. Muszę po prostu odwrócić uwagę od tego i skupić się na czymś innym. Tylko czasami ciężko.

daj znać jak cie juz skopie :-) kiedy masz kolejna wizytę?
Dam znać, a wizytę mam równo za tydzień, 23/06 o 18 z hakiem.

Idę na spacer i odwiedzę koleżankę to może posłucham o czymś innym, jakieś ploty się rozwiną. Buziaki laski!! Jesteście kochane.

Dziękuję Wam dziewczynki! Ja wiem, że czasami nie ruszają się te dzieciaczki tak mocno i mają cichsze dni, tylko mnie ta taśma jakoś dołuje. Nie będę szła na usg dodatkowe, ja i tak często mam usg teraz co dwa tygodnie, więc nie ma co... Wiem, że się nakręcam jakoś, ale same wiecie jak ciężko powiedzieć mu "weź wrzuć se mózgu na luz i nie nakręcaj mnie". A odpoczywam sporo, nie przemęczam się po tych ostatnich wieściach z forum. Także na pewno Olek ma spokój. On się rusza - ja to czuję, tylko chodzi bardziej o intensywność, ale pewnie oczywiście macie rację. Muszę po prostu odwrócić uwagę od tego i skupić się na czymś innym. Tylko czasami ciężko.

Dam znać, a wizytę mam równo za tydzień, 23/06 o 18 z hakiem.

Idę na spacer i odwiedzę koleżankę to może posłucham o czymś innym, jakieś ploty się rozwiną. Buziaki laski!! Jesteście kochane.

I bardzo dobrze, idź poplotkuj, odprez się, zajmij głowę czymś innym :-)

A za tydzien okaże się znów że taśmy nie ma :-D trzymam za to kciuki! &&&&

dream pewnie najlepiej wyskoczyc na jakies ploteczki :D
Dziewczyny trzymajcie za mnie dzisiaj wieczorem kciuki, mam egzamin ustny z j.niderlandzkiego mam stresa jak diablii :D
Ja mam kolejna wizyte z usg za 6 tygodni moja babka bedzie na urlopie to ide do przystojnego latynosa :D
A musze tak dlugo czekac bo 3 lipca mam spotkanie z polozna i wtedy ona bedzie sprawdzac tetno bobaska :)

Dream zachowaj spokój, idź poplotkuj, zrelaksować się i nie stresujące, napewno z Olkiem wszystko ok, poprostu dużo o tym myślisz i masz obawy, rozumiem to, ale napewno nic się złego nie dzieje jak ruchy czujesz. Ja tez czasami praktycznie wcale ruchów nie czuje, ale powiem ci ze u mnie ciągle się coś dzieje, wiec nawet o tym nie myślę, a złych myśli e ogóle do siebie nie dopuszczam

Xmamuska jak tam u ciebie?

Witam Dziewczyny,

Jesteśmy po prenatalnych. Wszystko jest w porządku, Malutka rośnie, bryka jak szalona na badaniach, ale udało się ją zmierzyć w wzdłuż i w szerz. Przesunął mi się termin z 28 na 24 października. Widocznie Malutka się spieszy :D Ł. był zachwycony, choć potwierdzenie płci naszej Kruszynki troszkę go rozczarowało, miał jeszcze nadzieje, że od czwartku coś wyrośnie między nogami... Pan doktor zalecał mi III prenatalne, ponieważ nie miałam pierwszego i pewnych schorzeń nie można wykluczyć. Nie urywam, że trochę mnie to zmartwiło.

Cieszę się z dobrych wieści Karo i Lenati :) Teraz to już tylko do przodu! Musi być dobrze.
Dream u mnie też bywają dni kiedy mało czuję Maluszka, wiem co to obawy i bezradność, zniechęcenie do całego życia oraz świata. Jednak powinnyśmy odpędzać te złe myśli. Ty masz w głowie "taśmę", a ja wciąż wspominam "krwiaka". Może te wcześniejsze zawirowania z naszym zdrowiem były tylko sygnałem by lepiej zadbać o siebie i tak zapewne robimy :)

3mam &&&&&&&&&&& za wizyty :)

reklama
Do góry