reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Podzielę się z Wami... mam mega dołka od wczorajszego popołudnia. Olek się mało wczoraj ruszał. Powiedziałabym, że bardzo mało. Dzisiaj rano trochę się poruszał, ale nie przypomina to w ogóle ruchów z ostatnich trzech tygodni. To są tylko smyrania. I wszystkie na dole, gdzie jest ta pier.dolona taśma. Nie wiem czemu, ale sfilmowałam się, że on się tam na dole zaplątał i dlatego takie słabe ruchy są. Jednocześnie wcale nie chcę iść do lekarza szybciej. Bo wiem, że on i tak nic nie poradzi jeśli tak faktycznie się stało... I płaczę od wczoraj, normalnie jakiś koszmar przeżywam. Staram się tego nie okazywać, bo i tak nic kuźwa nie mogę poradzić. Jeszcze tyle tych poronień u nas, i panie w większości w moim wieku... Mój M. za każdym razem pyta "a ile ma lat ta pani, która straciła tego Maluszka?" no i zerkam na listę i oczywiście powyżej 30... Jestem załamana jakoś. Wczoraj nic nie zrobiłam, w sensie przy domu, w ogóle nic. Snułam się z kąta w kąt tylko bez jakiegoś planu, bez chęci działania, nie poznaję siebie. A tu córka jest, zajęcia jakieś, korki mam, do skończenia sukienkę i jakieś inne pierdoły, do umycia samochód, do sprzątnięcia piwnicę i w ogóle syf jest w całej chacie. M. co prawda sprzątnie i odkurzy i umyje podłogę, ale z półek nie zetrze i jakoś tak no wiecie, nie każdy facet sprząta jak baba. A ja nie mam siły. I na dodatek moje odbicie w lustrze też mnie doprowadza do nerwicy. Wszystko jakoś nie tak... :( Smuteczek...
Przepraszam, że tak nasmęciłam, ale komu mam się zwierzyć jak nie Wam.

reklama
Dreamgirl...nie smuć się biedulo..... Malutki na pewno śpi mocno, albo odwrócił się nóżkami w stronę kręgosłupa i dlatego go słabo czujesz. Zjedz trochę dobrej czekolady! Tobie endorfinek przybędzie a i mały się może od słodkiego rozrusza!

Dream na pewno wszystko jest dobrze na naszym etapie ruchy nie muszą być regularne. Moja Zuzia tez często rusza się tylko na dole i ma cichsze dni. Dopiero po 28 tygodniu będą miały mniej miejsca i ruchy będą mocniejsze na razie mają bardzo luźno.
Tak więc głową do góry i nie martw sie

dream nie zasmucaj sie pewnie jest tak, ze malenstwo obrocilo sie w taki sposob ze go nie czujesz, zrob jak mrowkaa napisala zjedz sobie jakies dobrej czekolady pewnie to rozrusza malenstwo i znowu poczujesz kopniaki :)

Dreamgirl a ja myśle że musisz odpocząć kochana,dużo nie fajnych wiadomości w ostatnim tyg + twoje zagrożenie = psychika zwichrowana ;) Naprawdę jestem niemal pewna że się niepotrzebnie nakręcasz i denerwujesz, na pewno mały się ułożył inaczej,może faktycznie zjedz kawałek ulubionej czekolady usiądź wygodnie i się odpręż. A jeśli nadal będziesz się bardzo niepokoić jedz na IP po co się męczyć i czekać to bardziej cie dobija

Dreamgirl ja tez wczoraj bardzo się martwilam bo od niedzielnego poranka prawie w ogóle małej nie czułam, a jak coś to bardzo delikatnie nie wiedząc czy to napewno ona... Dlatego nawet zbytnio się nie udzielalam bo byłam strasznie przygnebiona :-( I tak aż od wczorajszego wieczora, rozbrykala się i od razu kamień z serca, a dzisiaj rano to wypinala się i jeździła po całym brzuchu aż miło :-)

Nie martw się na zapas, może się przekrecil i kopała w stronę kręgosłupa :-) albo miał dzień lenia :-) przypominam że na ostatnim usg taśmy nie było więc może wcale już jej nie ma! Nie martw się, głowa do góry, najedz się czekolady i połóż na lewym boku i czekaj aż zasadzi ci kopniaki :-) i daj znać jak cie juz skopie :-) kiedy masz kolejna wizytę?

Dream ja miewam takie dni jak Ty. To znaczy mój synek tez czasami przez dzień lub dwa daje o sobie niewiele znać a są takie dni jak wczoraj kiedy kotłuje się przez kilka godzin. I wtedy też się denerwuję czy aby na pewno wszystko ok jeśli on taki niespokojny. Wychodzi na to, że i tak źle i tak nie dobrze ;-) mnie od dwóch dni wszystko swędzi i ja juz sobie np. nagrała w głowie film, że to na pewno cholestaza! I wsłu****ę się w ten mój organizm jak przygłup, gdzie swędzi, jak swędzi, czy jest mi niedobrze... chory mózg!

Dreamgirl kurcze na pewno wszystko jest dobrze. Ja tez tak mam ze jak jakiś czas nie czuje ruchów to zaraz głupie myśli przychodzą - ale to tylko głupie myśli !! Nie może być inaczej. Ale co się dziwić jak się słyszy tyle złego :((( to wtedy człowiek coraz bardziej się boi.

Dream proszę nie martw sie bo napewno wszystko jest dobrze! Wszystkie z nas sie martwią na swój sposób i każda z nas ma racje! Ruchy teraz nie musza być regularne a dziecko jak dorosły raz ma dobre dni raz gorsze nie moze być aktywny tak na maxa przez cały czas. Nie wkręcaj sobie niepotrzebnie! Bądź pozytywnie nastawiona a napewno wszystko bedzie dobrze! Zrób jak radza dziewczyny, odpocznij i zjedz cos słodkiego :-) bedzie dobrze zobaczysz, taśmy nie było widać ostatnio na usg bo juz jej nie ma !!!! [emoji3]

reklama
Dreamgirl ja też mam czasem takie dni czasem, że praktycznie żadnych ruchów nie czuję. Musisz więcej odpoczywać bo jak ty się ruszasz to dzidzia wtedy nie musi bo ty ją kołyszesz. Dziewczyny dobrze radzą kawałek czekolady i na lewy bok. Każdy z nas nie ma czasem ochoty ruszyć nogą ani ręką, myślę że te nasze Maleństwa też tak mają. Widać że mu dobrze więc nie musi mamusi dawać znać żeby zmieniła pozycję. Zobaczysz, że wszystko jest ok, ale jak masz jakieś obawy to zawsze możesz zgłosić się do lekarza nie czekając na datę wizyty.

Doris33 ja ci dam cholestaza, wypluj przez lewe ramie i odpukaj w niemalowane.

Do góry