reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

terapia słodyczami ...

Załączniki

• 1433875832619.jpg
    1433875832619.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 67
reklama
so_happy hahaha niezłe te Twoje dzieciaki, czego to nie wymyślą :)

doris no wlasnie to powinno byc za zgodą, jest taki przepis i w sumie jak chodzic prywatnie to nikt do Ciebie nie przyjdzie, a na NFZ od razu zgłaszają, dobre jest to, że położna przyjdzie i między wizytami zbada tętno, poza tym mozesz jej mowic ze wsztsko wiesz i moze nie bedzie siedziec i ględzic zgodnie z planem, moja dodatkowo zdjęła mi szwy po porodzie, wiec kolejny plus, bo zrobila to w domu i nie musiala nigdzie chodzic i nie przychodzila do mnie tak czesto jak do xmamuski, tylko raz w miesiacu jakoś, wiec da się przeżyć :)

oo ja tez ciekawa jak tam ladyk, odezwij sie do nas :)

Dzięki dziewczynki za wsparcie :) dopiero co na D usiadłam od rana, ale w między czasie jak wpadałam z kolejnymi rzeczami na budowę wstawiałam pranie wyprawkowe, 4 pralki poszły a piąta idzie więc jutro ma być słonko bo ma mi doschnąć. Popakuję jak wyschnie w worki i w sierpniu albo we wrześniu się poprasuje :) uff łóżeczko, komoda, zasłony, pościele i elementy dekoracyjne nam już kupione. Ubranka i wszystkie gadzety, smoczki, butelki też :) Zostaje wózek i fotelik :) ufff

Jutro od rana znowu bieganina... A w czwartek 13:15 usg, zobaczymy co i jak ;) miłej nocki kochane!

Aaaa zapomniałam dodać że wróciły mdłości i rygoletto.....

Witajcie :)
Akatsuki taka terapie to ja rozumiem :D
Buba z ciebie to twarda babka ja jakbym miala tyle na glowie to bym siadla i nie wiedziala w co rece wlozyc :p
So_happy rozmowa dzieci powalajaca :) nie moge sie doczekac az moj synek bedzie prawil takie madrosci :)
Dziewczyny jak tam wasze zdrowko juz lepiej? :)

Ja dzisiaj w koncu pakowanko i wieczorem do POLSKI :D NARESZCIE

Dzień dobry!

Buba,

Współczuję rzyganka :( i podziwiam bo ty mega zorganizowana babka jesteś. Nie mam pojęcia jak sobie dajesz rade, ale daj no przepis bi normalnie ja nie mam połowy tego co ty na głowie, a wiecznie tylko mówię, że jestem wykończona :(

Happy,

Mały wymiata :D uwielbiam takie teksty dzieci.

Wirginia,

To udanego urlopu :) obyscie ładna niezbyt upalna pogodę mieli! ;)

U nas dziś ładnie wiec będziemy szły z córcia na plac zabaw, do lasu, a potem na lody :D
Wczoraj cały dzień w domu bo lało to dziś trzeba sobie odbić.

A ja za to zauważyłam, że brzuch zaczął mi się stawiać wieczorami. Juz zachodze w głowie czy czasem nie będzie tak jak z Jagodą i szyjka nir zacznie mi się skracać zaraz. Dobrze, że do wizyty niedaleko.

Miłej środy dla all ;)

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Hej :-D

Buba ja to ciebie podziwiam! Ja w połowie żebym chociaż była taka zorganizowana.. Pranie ciuszków mojego babelka suszy się już z 5 dni i nie mam czasu nawet zdjąć już nie mówiąc o posegregowaniu.. Choć że plan mam by to dziś ogarnąć ale zobaczymy jak to wyjdzie... A z 4 kolejne porcje prania czekają nie mówiąc nic o moim.. Eh już nie mówiąc że od dwóch tygodni szyję coś dla małej.. A raczej jedynie dokupilam materiał.. Szablon czeka nawet nie wycięty no masakra

Ja dzisiaj mam drugie badanie polowkowe :-D podejrze moje maleństwo, ciekawe ile przytyla bo siły ma coraz więcej :-) muszę poczekać do popołudnia :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, na tym etapie ciąży ruchy nie muszą być jeszcze regularne? Bo jednego dnia buszuje tak ze na niczym innym skupić się nie mogę a drugiego dnia cisza i czekam na jakikolwiek sygnał z pół dnia..?

Ciekawe jak tam Madziula.. Mam nadzieję że odezwie się niebawem...

Ladyk też faktycznie ostatnio milczy.. Hmm

Malinka,

Z tego co pamiętam to w szpitalu zalecali liczenie ruchów od 28tc i od tego tygodnia powinny być one regularne.

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

hej

rano byłam ze średniakiem na badaniach, bo często go ostanio brzuch pobolew,
ma takie skurcze, od tego czasu co byliśmy w szpitalu, ale wtedy nam zadnych badań nie zrobili,
zrobiłam mu pełna morfologię, mocz, pare dni temu usg, mam nadzieje, że wszystko dobrze

Buba zwolnij, nie zapominaj że w ciąży jesteś

Landyk włąśnie co u Ciebie??

Madziula jak nas czytasz napisz chociaż 1 zdanie, często myśle co u Was

a co do prania i suszenia to polecam każdemu suszarkę bębnową, chyba lepszego
wynalazku nie wynaleźli , od czasu kiedy ją mam nie ma problemem z suszeniem i praktycznie nic nie prasuję

reklama
Ja tez słyszałam ze od 28 tc sie liczy regularnie. Powinno byc 10 ruchów w ciagu 12 godzin. Lub po 10 w ciagu godziny po posiłku jak sie odpoczywa. Rozne sa szkoły liczenia.

Ja mam tak ze sa dni z duża aktywnością tj. Czuje co jakis czas kopniaczka lub takie przeciąganie pod skóra.
A jest i tak jak dzis ze raz poczułam cos delikatnie i teraz nic zupełnie. Mam takie dni ze wogole slabo czuje.
Generalnie czuje jak leżę lub siedzę jak chodzę to nie.
I czuje nizutko tylko na wysokości spojenia łonowego w podobnym miejscu. Nie wiem czy macie podobnie.

Do góry