reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hejka w deszczowy dzień :(

Drealgirl może faktycznie taśma się zerwała,było by cudownie,tego Wam życze !!!

Jeśli chodzi o smarowidła to również używam Palmersa i póki co jestem zadowolona :) choć mam rozstępy z poprzednich ciąż

reklama
dbdg u mnie po drugiej ciązy wyszły dopiero jak urodziłaam :szok::-D więc teraz też pewnie tak będzie chyba ze ten palmers rzeczywiscie pomaga :-)

Hej, ja używam balsamu dla kobiet w ciąży babydream, ale wchłanianie ma kiepskie, z tym że ja nie czekam, smaruję się, coś tam jeszcze robię i ubieram... Kosmetycznie w ciąży i dla dzieci polegam na analizie składów Sroki... u niej ta seria rossmanowska całkiem nieźle wychodzi....
A jak mam wenę to cała smaruję się olejem kokosowym, kupiłam go do twarzy, ale straciłam zapał, dłuższy czas już stoi mi w lodówce i powoli traci ważność, dlatego leci na całość....

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki :)
Ja juz oficjalnie na l4. Przestałam chodzić do pracy. Jeszcze trochę bede pod mailem i tel jak cos ale nie jeżdzę juz do biura.
Czas odpocząć. Wczoraj byłam u lekarki z Medicover- mówiłam jej o tym twardym brzuchu - kazała leżeć wiecej. Zbadała mnie i faktycznie potwierdziła ze brzuch twardy i stawiający sie. Zapisała mi luteinę 2x1 do tego magnez i w razie dużego dyskomfortu nospe.
Posłuchałam serduszka.
Dzis sobie poleze i zobaczę jak bedzie.

W czwartek mam wizytę u swojego gina- zobaczę dzidzia. Tak bardzo czekam aby zobaczyć czy rośnie i jak przybiera. Nadal mam ten tydzien różnicy miedzy OM a terminem z usg. Cały czas sie martwię aby dzidza rosła prawidłowo i przybierała a różnica sie nie powiększała. No zobaczymy. Oby było ok.
Pozniej kontrola biometrii na Agatowej w sobotę rano- aby ten sam lekarz porównał przyrost po równo 2 tygodniach.

Poza tym chyba zrezygnujemy z wylotu do Londynu. Nie mam siły chodzić a bez sensu lecieć i większość czasu leżeć w domu. Mamy wykupiony lot na sobotę popołudniu ale raczej odpuszczamy. Nie chce sie stresować potem.

Co do kremów to ja mam Palmersa i babydream fur mama. Jestem zadowolona z nich.

dreamgirl też mam połozną z NFZ, moja lekarka ogólna zgłosiłam, ze jestem w ciąży i
przyjezdza do mnie, chyba 3 albo 4 razy ma być w sumie, mam nadzieję ze nie czesciej
bo mnie denrwuje

kurcze a ja nie wiem co z położną? powinnam teraz przepisać sie do innej ale nie wiem gdzie? ogolnego lekarza mam w innej miejscowości, wiec położna od niej nie przyjedzie, chyba muszę zapytac u swojej gin ale nie widzialam żeby mieli położną :( nie wiem gdzie szukac

Cześć kochane,
Melduję tylko że jeszcze żyję....ufff weekend udany ale kierat remontu mnie dobił i w firmie gorąco i zaraz koniec roku...wymiękam wstaje o 4 idę spać o 1 w nocy nie mam czasu nawet umyć głowy... Wybaczcie moją nieobecność ale sajgon ostry jest....:( staram się was podczytywać stojąc w korkach ;) niech że to się skończy!!!!!!!! Tęsknię za wami strasznie :* trzymam kciuki za badania, wizyty, i samopoczucie! Spadam bo lecę po podłogę :*

Dream mój L jest na prawie każdym usg i zawsze patrzy się prawie z otawrtą buzią i z taką radością w oczach. Czasami to ja wolę popatrzeć na niego niż na ekran :p

Dolga, ja tej glukozy nie dam rady zrobić bo ja tak źle znoszę pobrania krwi. Ja już po jednym przeważnie mdleje i pół dnia słaba chodzę a gdzie tam jeszcze 2h siedzieć w poczekalni i drugi raz kłuć. Dlatego kupiłam glukoze i zrobiłam sobie sama takie badanie u kuzynki na glukometrze. Z palca to jakoś tak inaczej niż z żyły no i na spokojnie w domu. Wynik pokazałam lekarzowi i powiedział, że jest ok więc mam spokój.

Chyba kupię ten palmers.

A co do położnej do ja jeszcze w ogóle nie podjęłam tematu. Muszę się już teraz tym zająć?

kurcze a ja nie wiem co z położną? powinnam teraz przepisać sie do innej ale nie wiem gdzie? ogolnego lekarza mam w innej miejscowości, wiec położna od niej nie przyjedzie, chyba muszę zapytac u swojej gin ale nie widzialam żeby mieli położną :( nie wiem gdzie szukac
Krewetka a nie masz jakiś koleżanek żeby podpytać o położną,ja mam np taką strone na fejsie Mama w mieście Legnica i tam często dyskutujemy na różne tematy,szukamy porad itp. może też jest taka strona z twojej miejscowości i może ktoś poleci ci położną :)

Krewetka a nie masz jakiś koleżanek żeby podpytać o położną,ja mam np taką strone na fejsie Mama w mieście Legnica i tam często dyskutujemy na różne tematy,szukamy porad itp. może też jest taka strona z twojej miejscowości i może ktoś poleci ci położną :)

nie mam tu za bardzo kolezanek bo mieszkam od niedawna, bylam w przychodni na przeciwko mojego bloku ale maja polozna tylko z doskoku i nie przyjmuja zapisów :(, wogole mam wrazenie ze jak ma dalej niz 0,5km to juz nie chca przyjsc, zastanawiam sie czy wogole jest sens żeby przychodziła, z noworodkiem wiem co i jak wiec chyba nie ma sensu...

reklama
Hej ;)
Nadrobiłam i skleroza zapomniała co miałam pisać...

Siedze wlasnie w przychodni i czekam na wizytę u kardiologa, ekg zrobione i krew z moczem oddana na wizytę czwartkowa u gina.
Jutro jadę zrobić test obciążenia glukoza prywatnie bo moj gin zapomniał mi wypisać...

Wczoraj mieliśmy kupę spraw do załatwienia, ale cywilny juz ustalony, obrączki zamówione i w połowie lipca bede juz żona G ;)
Do tego polowe wyprawki dostaliśmy od Brata i Bratowej G: przewijak, wanienkę ze stelażem, matę, bujaczek fisher price, łóżeczko z nowym materacem hypoalergicznym, laktator za 400zl,fotelik samochodowy i na zimę do wózka ocieplacz, do tego jeszcze będzie pare ciuszków otulaczkow i jakies pampersy, bo paczki im całe nietknięte zostały ;)

Moja Maleńka wczoraj wieczorem pierwszy raz zaczęła kopać na dwie str, czyli nożkami i raczkami ;) co tam ze mama chciała spać ;p Niunia sobie dyskotekę zrobiła ;)
Ostatnio G jak leżeliśmy to położył rękę na brzuchu bo Mala sie wiercila i Mu powiedziałam ze moze w końcu poczuje ;) to przestała jak tylko dłoń przyłożył ;) i śmiał sie ze od małego czuje ojcowska rękę ;p

Mrówka jak zatoki?

Dreamgirl mam nadzieje ze taśma zniknęła ;)

Buba pracusiu uważaj na Was! Oby sie ten sajgon szybko skończył i żebyś odpoczęła no i wróciła do nas ;)

Do góry