reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hejka w deszczowy dzień :(

Drealgirl może faktycznie taśma się zerwała,było by cudownie,tego Wam życze !!!

Jeśli chodzi o smarowidła to również używam Palmersa i póki co jestem zadowolona :) choć mam rozstępy z poprzednich ciąż

reklama
dbdg u mnie po drugiej ciązy wyszły dopiero jak urodziłaam :szok::-D więc teraz też pewnie tak będzie chyba ze ten palmers rzeczywiscie pomaga :-)

Hej, ja używam balsamu dla kobiet w ciąży babydream, ale wchłanianie ma kiepskie, z tym że ja nie czekam, smaruję się, coś tam jeszcze robię i ubieram... Kosmetycznie w ciąży i dla dzieci polegam na analizie składów Sroki... u niej ta seria rossmanowska całkiem nieźle wychodzi....
A jak mam wenę to cała smaruję się olejem kokosowym, kupiłam go do twarzy, ale straciłam zapał, dłuższy czas już stoi mi w lodówce i powoli traci ważność, dlatego leci na całość....

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki :)
Ja juz oficjalnie na l4. Przestałam chodzić do pracy. Jeszcze trochę bede pod mailem i tel jak cos ale nie jeżdzę juz do biura.
Czas odpocząć. Wczoraj byłam u lekarki z Medicover- mówiłam jej o tym twardym brzuchu - kazała leżeć wiecej. Zbadała mnie i faktycznie potwierdziła ze brzuch twardy i stawiający sie. Zapisała mi luteinę 2x1 do tego magnez i w razie dużego dyskomfortu nospe.
Posłuchałam serduszka.
Dzis sobie poleze i zobaczę jak bedzie.

W czwartek mam wizytę u swojego gina- zobaczę dzidzia. Tak bardzo czekam aby zobaczyć czy rośnie i jak przybiera. Nadal mam ten tydzien różnicy miedzy OM a terminem z usg. Cały czas sie martwię aby dzidza rosła prawidłowo i przybierała a różnica sie nie powiększała. No zobaczymy. Oby było ok.
Pozniej kontrola biometrii na Agatowej w sobotę rano- aby ten sam lekarz porównał przyrost po równo 2 tygodniach.

Poza tym chyba zrezygnujemy z wylotu do Londynu. Nie mam siły chodzić a bez sensu lecieć i większość czasu leżeć w domu. Mamy wykupiony lot na sobotę popołudniu ale raczej odpuszczamy. Nie chce sie stresować potem.

Co do kremów to ja mam Palmersa i babydream fur mama. Jestem zadowolona z nich.

dreamgirl też mam połozną z NFZ, moja lekarka ogólna zgłosiłam, ze jestem w ciąży i
przyjezdza do mnie, chyba 3 albo 4 razy ma być w sumie, mam nadzieję ze nie czesciej
bo mnie denrwuje

kurcze a ja nie wiem co z położną? powinnam teraz przepisać sie do innej ale nie wiem gdzie? ogolnego lekarza mam w innej miejscowości, wiec położna od niej nie przyjedzie, chyba muszę zapytac u swojej gin ale nie widzialam żeby mieli położną :( nie wiem gdzie szukac

Cześć kochane,
Melduję tylko że jeszcze żyję....ufff weekend udany ale kierat remontu mnie dobił i w firmie gorąco i zaraz koniec roku...wymiękam wstaje o 4 idę spać o 1 w nocy nie mam czasu nawet umyć głowy... Wybaczcie moją nieobecność ale sajgon ostry jest....:( staram się was podczytywać stojąc w korkach ;) niech że to się skończy!!!!!!!! Tęsknię za wami strasznie :* trzymam kciuki za badania, wizyty, i samopoczucie! Spadam bo lecę po podłogę :*

Dream mój L jest na prawie każdym usg i zawsze patrzy się prawie z otawrtą buzią i z taką radością w oczach. Czasami to ja wolę popatrzeć na niego niż na ekran :p

Dolga, ja tej glukozy nie dam rady zrobić bo ja tak źle znoszę pobrania krwi. Ja już po jednym przeważnie mdleje i pół dnia słaba chodzę a gdzie tam jeszcze 2h siedzieć w poczekalni i drugi raz kłuć. Dlatego kupiłam glukoze i zrobiłam sobie sama takie badanie u kuzynki na glukometrze. Z palca to jakoś tak inaczej niż z żyły no i na spokojnie w domu. Wynik pokazałam lekarzowi i powiedział, że jest ok więc mam spokój.

Chyba kupię ten palmers.

A co do położnej do ja jeszcze w ogóle nie podjęłam tematu. Muszę się już teraz tym zająć?

kurcze a ja nie wiem co z położną? powinnam teraz przepisać sie do innej ale nie wiem gdzie? ogolnego lekarza mam w innej miejscowości, wiec położna od niej nie przyjedzie, chyba muszę zapytac u swojej gin ale nie widzialam żeby mieli położną :( nie wiem gdzie szukac
Krewetka a nie masz jakiś koleżanek żeby podpytać o położną,ja mam np taką strone na fejsie Mama w mieście Legnica i tam często dyskutujemy na różne tematy,szukamy porad itp. może też jest taka strona z twojej miejscowości i może ktoś poleci ci położną :)

Krewetka a nie masz jakiś koleżanek żeby podpytać o położną,ja mam np taką strone na fejsie Mama w mieście Legnica i tam często dyskutujemy na różne tematy,szukamy porad itp. może też jest taka strona z twojej miejscowości i może ktoś poleci ci położną :)

nie mam tu za bardzo kolezanek bo mieszkam od niedawna, bylam w przychodni na przeciwko mojego bloku ale maja polozna tylko z doskoku i nie przyjmuja zapisów :(, wogole mam wrazenie ze jak ma dalej niz 0,5km to juz nie chca przyjsc, zastanawiam sie czy wogole jest sens żeby przychodziła, z noworodkiem wiem co i jak wiec chyba nie ma sensu...

reklama
Hej ;)
Nadrobiłam i skleroza zapomniała co miałam pisać...

Siedze wlasnie w przychodni i czekam na wizytę u kardiologa, ekg zrobione i krew z moczem oddana na wizytę czwartkowa u gina.
Jutro jadę zrobić test obciążenia glukoza prywatnie bo moj gin zapomniał mi wypisać...

Wczoraj mieliśmy kupę spraw do załatwienia, ale cywilny juz ustalony, obrączki zamówione i w połowie lipca bede juz żona G ;)
Do tego polowe wyprawki dostaliśmy od Brata i Bratowej G: przewijak, wanienkę ze stelażem, matę, bujaczek fisher price, łóżeczko z nowym materacem hypoalergicznym, laktator za 400zl,fotelik samochodowy i na zimę do wózka ocieplacz, do tego jeszcze będzie pare ciuszków otulaczkow i jakies pampersy, bo paczki im całe nietknięte zostały ;)

Moja Maleńka wczoraj wieczorem pierwszy raz zaczęła kopać na dwie str, czyli nożkami i raczkami ;) co tam ze mama chciała spać ;p Niunia sobie dyskotekę zrobiła ;)
Ostatnio G jak leżeliśmy to położył rękę na brzuchu bo Mala sie wiercila i Mu powiedziałam ze moze w końcu poczuje ;) to przestała jak tylko dłoń przyłożył ;) i śmiał sie ze od małego czuje ojcowska rękę ;p

Mrówka jak zatoki?

Dreamgirl mam nadzieje ze taśma zniknęła ;)

Buba pracusiu uważaj na Was! Oby sie ten sajgon szybko skończył i żebyś odpoczęła no i wróciła do nas ;)

Do góry