reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dreamgirl, oby tej taśmy już nie było!!!!

...........................................................

Przeczytałam dziś o tej maleńkiej i ciągle myślę...już wysłałam kasę, może i Wy zechcecie? Rodzice są już w Niemczech jak tylko się mała urodzi muszą zapłacić za operację albo... Nie chcę sobie nawet wyobrażać co oni czują :(
https://www.siepomaga.pl/wiadomoscodserca

https://www.facebook.com/sercenatalii

reklama
Tak mnie jeszcze olśniło podczas czekania aż mi się krem wchłonie, że muszę kupić nowy I się zastanawiam czy to musi być jakiś ciążowy czy np. Jakiś fajny z BS może być? A jak nie to czy polecacie jakiś co się w miarę szybko wchłania bo ja tu szału dostaję, czekam cała golutka 15-25 minut aż się wchłonie a i tak jak zakładam piżamę to się do mnie przykleja :/ teraz mam Efektime mama-care do ciała i osobną 5w1 do biustu. Póki co rozstępów nie mam ale to dopiero początek 6 miesiąca no i nie smaruję się codziennie a już napewno nie dwa razy dziennie bo mnie wkurza to że muszę tak długo czekać aż się wchłonie.

Jezu, powoli wszyscy, którzy wiedzą, że jestem w ciąży zaczynają twierdzić, że trochę widać. [emoji3] Jak się ubiorę to cyknę fotę. [emoji16]
Też używam Palmersa, ale raz dziennie, bo dwa razy mi się nie chcę. Chyba od dziś zacznę używać rękawicy do masażu...
Przed ciążą mówiłam sobie, że będę aktywna przez całą ciążę, że będę ćwiczyć a tymczasem trening zrobiłam od lutego jeden raz, a tak to tylko spacery- zła na siebie jestem za to i może jednak zacznę... [emoji1]

Znowu mi powróciły realne sny, ech!

Dziadek mi poszedł stać w kolejce do lekarza- jest przekochany! <3 Może dziś się uda...

Co do gluzozy to mi lekarz zalecił dopiero po kolejnej wizycie, która jest 30.06., czyli jakoś w lipcu to bedzie około 26 tc. Uwielbiam słodkie wiec moze nie bedzie tak zle.

Co do twardnienia brzuch, sorry, że do tego wracam, ale [emoji3] Wam twardnieje tez góra? Bo mi tylko dolna cześć pod pępkiem i zazwyczaj z jednej strony, taka jakby kulka się robi... Gin nie kazał nic na to brać, ale chyba jednak kupię dziś magnez.

Ależ dzisiaj okropna pogoda [emoji24] Chyba całą noc padało...

Dzień dobry! [emoji5]️

Dreamgirl - taśma pewnie zniknęła całe szczęście! :-)

Witam się wieczornie :)

Nie pojechałam na glukozę...źle się czułam i musiałam zjeść śniadanie. Ale muszę to zrobić w tym tygodniu :/ bleeee :(
Za to byłam na spirometrii i u alergologa i mam zapas leków na wakacje... jak wracałam to był tłum w tramwaju i nikt mi miejsca nie ustąpił a ja mam naprawdę duży brzuch, ewidentnie ciążowy...taka znieczulica.

Też lubię BS, grejfrutowy krem do rąk jest zawsze ze mną :)

Ania, gratuluje zdrowej córeczki :)
Na temat znieczulicy pisałam już ostatnio jak z płaczącym się dzieckiem stałam 1,5 godziny w kolejce do laryngologa....myślałam,że urodzę ale każdy miał mnie gdzieś. Oby im się to wróciło jak sami będą np starzy i będą jęczeć,że nikt biednym miejsca nie ustąpi...:angry:

Dziadek mi poszedł stać w kolejce do lekarza- jest przekochany! <3 Może dziś się uda...

[emoji5]️
Mój małż własnie poszedł mnie rejestrować i stoi za mnie w kolejce :-)

hej dziewczynki :) ja też używam palmersa,szybko się wchłania a na efekty poczekam po porodzie bo wtedy wychodzi najwięcej rozstępów :-)

Dreamgirl super, może tej taśmy już nie ma? Pisałas chyba że może się zerwać :-)
Nie było jej widać, co jednak nie znaczy że jej nie ma...

Dreamgirl, może fakktycznie tej taśmy już nie ma? A kiedy masz wizytę u swojego lekarza?
U mnie na wizycie w miarę ok. Fotek nie mam bo takich nie dostaję. najważniejsze, że L zobaczył syna na usg :) co do moich skurczy to mam obserwować. W razie co brać rozkurczowe i dzwonić albo jechać na IP. Ogólnie nie podobało mu się to i chciał mi dać l4 ale powiedziałam, że chcę jeszcze popracować. W razie co wyślę L po to l4 do niego i już. Oprócz tego wszystko ładnie. To badanie na glukozę mogę sobie już odpuścić :D
Nie wiem Colly... chciałabym tak myśleć, ale tak naprawdę to ufam tylko mojemu ginowi. Ten ma słabe usg, oglądał, ale nic nie było widać. On jakoś nerwowo tak zaglądał do brzucha, mój gin powoli jedzie tą sondą, ogląda długo i mówi co i jak. Będę czekała na to usg jeszcze dwa tygodnie równiutko.
Fajnie, że nie musisz iść na glukozę :) Twój L się ucieszył? Widział ruchy czy coś? Widziałaś łezkę w oku? :) Bo to zawsze fajny widok :)

Ja tylko na chwilkę. Miałam ciężki dzień. Gratuluję udanych wizyt. Dream mam nadzieje ze taśmy nie ma. Kiedy masz kolejne usg?
23 czerwca...

Tak mnie jeszcze olśniło podczas czekania aż mi się krem wchłonie, że muszę kupić nowy I się zastanawiam czy to musi być jakiś ciążowy czy np. Jakiś fajny z BS może być? A jak nie to czy polecacie jakiś co się w miarę szybko wchłania bo ja tu szału dostaję, czekam cała golutka 15-25 minut aż się wchłonie a i tak jak zakładam piżamę to się do mnie przykleja :/ teraz mam Efektime mama-care do ciała i osobną 5w1 do biustu. Póki co rozstępów nie mam ale to dopiero początek 6 miesiąca no i nie smaruję się codziennie a już napewno nie dwa razy dziennie bo mnie wkurza to że muszę tak długo czekać aż się wchłonie.
Ja to w ogóle mam kilka różnych specyfików :p Ale ciążowy mam Palmers i fajnie się wchłania, ja krótko czekam, jakieś 3-4 minuty. Łydki i ramiona smaruję zwykłym takim Ziaja nawilżającym, uda i tyłek smaruje takim na cellulit, a Palmers leci na biust i brzuch :)
Przed ciążą miała normalną skórę i rzadko cokolwiek używałam, ale teraz cała jestem sucha. Mimo to nie smaruję się codziennie, tak jakoś wychodzi mi co 2-3 dni. W te dni bez smarowania używam pod prysznicem taki żel specjalistyczny do atopowej skóry i generalnie jestem w miarę nawilżona. O! :)

AnnieTess - poczytałam i wsparłam :) Buziaki!

Hej :-)

Dbdg mnie twardnieje w sumie cały brzuch do pępka, a takie twardnienie w jednym punkcie to chyba dzidzia się tak umiejscawia :-) też tak czasem mam :-) a wczoraj to mi już twardnial galancie, czasami jak leżę czuje jak się stawia ta macica tylko ze bezboleśnie więc to chyba nic złego

Ją jutro idę do mojego gina w końcu :-)

A co do ustąpienia miejsca.. Mnie parę dni temu kobitka ustapila, byłam w szoku bo nawet na to nie liczyłam ale jak widać są jeszcze ludzie :-)

Ja ostatnio też zaczęłam się rozglądać za czymś innym niż palmers bo kurcze ten zapach trochę za intensywny :-( muszę dzisiaj poczytac co tam jeszcze chwala

I koniecznie muszę kupić adapter do pasów bo malutka sobie nie życzy być scisnieta, od wczoraj mi nie pozwala i jeżdżę nie zapieta :-/

Miłego dnia!

reklama
Oj dziewczyny tak zachwalacie ten palmers, że też się chyba jednak skuszę, myślałam że to pić na wodę :p a mi właśnie zależy żeby szybko się wchłanial, już nawet zapach nieważny

Dreamgirl ale ekstra, może się schowała a może już jej nie ma :) czekamy na następną wizytę

Colly fajnie ze wszystko w porządku, a czemu glukozy nie robisz?

Do góry