reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dbdg moze to wszystko w nerwach bylo dlatego tak zareagowal? Ehh mam nadzieje ze jeszcze sie wam pouklada :crazy:

Co do samochodow to ja mam juz drugiego Forda Focusa Combi i nie narzekam. Idealne auto do pracy mojej (przeworze psy) a i do Pl i na Pd Francji nie raz jechalismy i super zdalo egzamin. Ze wzgledu na dziecko myslimy o zmianie i wlasnie myslelismy o S-max. Galaxy odpada bo dla mnie to juz krowa a nie auto :nerd: Touran tez jest swietny i napewno wezmiemy go pod uwage.

reklama
xmamuska lacze sie z toba w bolu ostatnio mam tak samo z byle powodu rycze :)
Blair zazdroszcze takiej energii :)
Buba tylko nie przemeczaj sie za bardzo ;)
A jeszcze wam nie pisalam prawdopodobni zrezygnujemu z Portugalii w tym roku :) NARESZCIE moj mnie posluchal i przemowil przez niego glos rozsadku :)

Dziewczyny zaczęłam wczoraj mojemu tłumaczyć jaki samochód powinniśmy wziąść i się okazało, że on ma na oku parę modeli i trzy z nich do obejrzenia w promieniu 50km reszta sporo dalej wiec to dopiero na weekend wyprawa :)

W każdym razie jego obchodzi cmax, grand scenic, galaxy - ale tu juz mówił cena troszkę wyższa wiec nie wie jak to będzie.
Każdy jedzie zobaczyć by sprawdzić jak jest z bagaznikiem jak żaden mu się nie spodoba to będzie szukał w dalszych miejscowościach citroena grand Picasso i jakiegoś jeszcze jednego ale zapomniałam :/

Tak więc stwierdziłam, że się jednak nie wtrącam. Ufam, że wie co robi :)

W każdym razie już pojechał łatwic kredyt wiec proszę trzymajcie kciuki i dziękuję za wszystkie rady [emoji8]

Miłego dnia!

a ja dzisiaj pol nocy nie spalam, a on 4 rano zaczelo sie, wymioty,biegunka omg, moj sobie spal a ja z ryczącym dzieckiem, ale w koncu kolo 5 sczaił sie ze cos jest nie tak i wzial malego, zadzwoil do pracy, eby mu urlop wstawili i uff leze i zdycham, choc przechodze jeszcze nienajgorzej

Colly polecam MagneB6 :)

Dbgd nie mozesz tego puscic płazem, ale mam nadzieje, ze jednak sie pogodzicie

kamilove no to trzymam &
mojemu coś odbiło i zaczął patrzeć za nowym autem na raty ; o dopiero co kupiliśmy auto jak się Lari urodziła ... Tłumaczę koledze że go nie stać na nowe auto a ten mi powyliczal ze jak sprzedamy nasze a reszte wezmiemy na raty na dwa lata to nam wyjdzie po £200 miesięcznie i że nas stać.. Tak jasne, tylko musimy przestać jeść... Nie poważny chłop ;D

Doczytałam. :)
Mamuśka ja tak mam często że ryczę z byle powodu, byle co mnie wzrusza. hormony dają o sobie znać :)
Colly ja też biorę magneB6,
Dbgd trzymam kciuki żeby się ułożyło między wami.

Mnie jakaś alergia dopadła, znów nos zatkany ehhh i noc przespana na siedząco ;/
Co dziś robicie na obiad? ja chyba wezmę się za pierogi z borówkami bo mam jeszcze trochę borówek zamrożonych.
A tak w ogóle to nic mi się nie chce. G zaczął pracować na dwie prace żeby odłożyc trochę kasy na wyprawkę i pokoik dla dziecka, a ja sama w domu, jedyną rozrywką jaka dziś będę mieć to dzień europejski przygotowany w przedszkolu przez dzieciaki :)
Uczyli się ostatnio mówić dzień dobry w różnych językach, po francuska, angielsku i włosku... zapytałam go czy wie co to znaczy guten morgen a on że nie zna jeszcze "tuken w morden". Myślałam że padnę ze śmiechu.

Dolga masakra z tym fryzjerem, jak ja nie lubie jak ktos nie szanuje czyjegos czasu...

Akatsuki z prezenetem od meza nie wazne, ze to nic wieklkiego wazne, ze dla Ciebie cos znaczy :) moj jakos nie potrafi robic takich prezentow, jedynie kwiaty mi kupuje czesto :)

Malkus oby juz bol podbrzusza przeszedl.

Blair gratuluje slubu :) planujecie jakies przyjecie, wesele czy raczej w malutkim gronie bedziecie swietowac?
Co do tego terminu poronienie zagrazajace, to widocznie co szpital to inne standardy. Ten lekarz co mnie wtedy badal na szcescie mi powiedzial, zebym tym sie nie sugerowala, bo on musi tak wpisac, takze na szczescie uspokoil mnie.

Dbdg o kurcze slabo :( a mieliscie juz tak wczesniej, czy to pierwszy raz ? Dlugo jestescie ze soba? Trzymam kciuki, zeby jednak okazalo sie to nieporozumieniem.

Colly ja ostatnio kupilam sobie Chelat magnezu B6, podobno jest dobrze przyswajany.

Wirginia a czemu namawialas, zeby nie pojechac do Portugalii?

Co do samochodu to my 5 dni temu odebralismy nowy samochod. Tez sporo sie zastanawialismy jaki kupic, tez myslelsimy tad tymi z trzema siedzeniami z tylu na wypadek jak jeszcze sie zdecydujemy na trzecie dziecko. Jednak podjelismy inna decyzje i kupilismy suva, jest suuuper, ma bardzo duzo miejsca i duzy bagaznik co jest dla nas bardzo wazne, bo sporo podrozujemy, a z malaymi dziecmi jest kuuupa rzeczy zawsze do zabrania.

Ja bylam jakas mega zmeczona, maz z synem pojechali o 7.30 i ja sie jeszcze polozylam i spalam do 10!

Teraz sie zbieram bo na 12 jade na USG polowkowe :)
Stresik jest....

Milego dnia dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
Dbdg ja też bym się wkurzyła jakby mi facet oznajmił ze na tydzień wybywa.
Kamilove najlepiej na oglądanie takiego samochodu wziąść foteliki i zobaczyć ile tak realnie miejsca z tyłu zostanie. My mamy Skodę Octavie kombi i trzy się z tyłu nie zmieszczą.
Colly ja mam jeden samochód trzy drzwiowy i z tego względu zamierzam kupić fotelik z baza. Nie wyobrażam sobie ciągłego zapinania i rozpoznania. A trochę to męczące. Chyba ze w miarę duży samochód macie to co innego.

Kurcze, dbdg przykro mi :(
Przez niektórych facetów przebija czyste buractwo. Bardzo współczuję :(

Jeśli chodzi o samochody... w jakiejś gazecie ostatnio był test aut, w których się mieszczą 3 foteliki z tyłu... zaraz poszukam i zrobię foto tabelek, dość fajnie to było opracowane.
Oooo:

Zobacz załącznik 689277Zobacz załącznik 689278

Ja wczoraj wieczorem miałam na podbrzuszu taką twardą kulkę... na początku myślałam, że to macica tak stwardniała, ale to ewidentnie było tylko po prawej stronie. Czyżby wzdęcie? Po nospie i magnezie puściło...
Dodonka! Dzięki! Dzięki! Dzięki! [emoji5] Właśnie czegoś takiego szukałam, bo nas, z racji bliźniąt, też czeka zmiana auta. Na razie Maja sama rządzi ma tylnej kanapie [emoji6].

reklama
Kasik namawialam go dla tego, bo po pierwsze panicznie boje sie latac samolotami, strach ten az mnie paralizuje, wiec nie chce nie potrzebnych stresow podczas ciazy dwa bedzie tam strasznie cieplo a ja w takich waunkach mam omdlenia, juz teraz mam problemy zeby w jakikolwik sposob nad tym za panowac. Wiec nie chce ryzykowac swoim zdrowiem i dziecka. A na wakacje zawsze mozemy pojechac za ok albo dwa juz z maluszkiem.
Trzymam kciuki za wizyte daj potem znac co i jak :)

Paulka ja robie dzisaij zapiekanke z zimniakami, miesem mielonym i serem zoltym :)

dolga zycze duzo zdrowka dla dziecka

Do góry