reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Jak mielismy zamiar kuoic auto to mojemu mężowi podobał się sharan (zresztą co mu się niebpodobalo :-) ale nie ma napędu na cztery koła a u nas to podstawa. Wybór padł na dodge durango. Świetne wielkie auto bagażnik duży i ogólnie wszystko duże. Szkoda tylko że ten co mieliśmy miał jakąś wadę w elektronice i żaden mechanik tutaj w kraju nie potrafił naprawić. W Polsce też chyba cena za wysoka

Znajomy na tuarega. Kupił jak mu się trzecie dziecko urodziło. Nie wiem jak z miejscem u niego ale jeździ nim na razie

Ostatnia edycja:
reklama
My miesiąc temu kupiliśmy nowe auto. Też długo się zastanawialiśmy nad tym co kupić. W końcu stanęło na Citroenie C4 Grand Picasso. 7 osobowe - dwa fotele się chowają w bagażniku i u nas tak jest bo tam podróżuje Pepper. Jest zajebisty :D My kupiliśmy zupełnie nowe auto, jak go odbieraliśmy miał 2 km na liczniku ;)
Rozważaliśmy jeszcze VW Touran, Fiat 500L living, Toyota Verso.

Ech, zerwałam z facetem. To chyba koniec naszego związku. Przeryczałam pół nocy i wyglądam jak zombie. :(
Otóż, mój partner miał jechać na 3 dni do Kairu, ale jego tłumacz chce zabrać rodzinę więc oświadczył mi, że wszyscy pojadą na tydzień do Sharm. Nawet mnie nie zapytał czy chcę lecieć, a jak powiedziałam, że się to zgadzam to stwierdził, że ma prawo odpocząć i nie będzie mnie pytał o zgodę, po czym rzucił słuchawką i nie odebrał tel. mimo, że dzwoniłam chyba ze 20 razy. :/ Napisałam mu, że to koniec, ale nawet nie zareagował. Chyba musi mnie bardzo kochać.

Załamka :(

Kurcze, dbdg przykro mi :(
Przez niektórych facetów przebija czyste buractwo. Bardzo współczuję :(

Jeśli chodzi o samochody... w jakiejś gazecie ostatnio był test aut, w których się mieszczą 3 foteliki z tyłu... zaraz poszukam i zrobię foto tabelek, dość fajnie to było opracowane.
Oooo:

DSC_0156[1].jpgDSC_0158[1].jpg

Ja wczoraj wieczorem miałam na podbrzuszu taką twardą kulkę... na początku myślałam, że to macica tak stwardniała, ale to ewidentnie było tylko po prawej stronie. Czyżby wzdęcie? Po nospie i magnezie puściło...

Załączniki

• DSC_0156[1].jpg
    DSC_0156[1].jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC_0158[1].jpg
    DSC_0158[1].jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
Dziewczynki melduję się że żyję :) przepraszam za brak aktywności ale sajgon z pakowaniem i remontem. Ledwo dycham i nue dam rady was nadrobić obiecuję ogarnąć się szybciutko!

Miłego dnia dla was :*

WItajci
wczoraj was nadrobilam, ale nie bylam w stanie odpisac bo troche sie poklocilam z moim i z nerwow to sie na niczym skupic nie moglam
Co do aut to Touran tez jest 7 osobowy, my mamy zamiar kupic w nalblizszym czasie tourana tylko, ze wersje 5 osobowa bo w tych 7 osobowkach nie ma miejsca na kolo zapasaowe, to jest jedyny model auta 7 osobowego, ktore nie ma pod podwoziem kola zapasowego :)
Ja wczoraj na wizycie zapisalam sie na lipiec na takie dwa spotkania jedno ogolne o porodzie, jak to wyglada i z czym to sie je :)
a drugie to o pilegnacji noworodka i karmieniu piersia :)

dbdg bardzo wspolczuje sytuacji z fcetem moze jeszcze wszystko sie wam wyjasni, trzymaj sie

dbdg no nie wierzę w to co czytam!! Co to za typ w ogóle. Jaki egoista ... wiesz może lepiej ze teraz niż jakby miał ci takie akcje po narodzinach robić. Niech sie buja po Kairze jak lubi ale niech płaci $$ na dziecko :/ wrr az sie wściekłam.. ;**

a ja od 6:30 czekam na Kuriera z moim Wiedźminem ;)) Jest w Reading 20 mil od nas - yay!!

Hej dziewczyny :)
Wczoraj nadrobiłam wszystko i jak chciałam odpisać to bateria mi padła a zaraz po niej ja więc odpisuje dopiero dziś.

Dreamgirl spóźnione wszystkiego najlepszego! Prezent od córki najlepszy na świecie :) od męża też super ;)

Co do aut to my zostajemy przy tym co mamy a mamy auto 3 drzwiowe. Popytałam po ludziach i wcale nie ma tragedi przy wkładaniu i zapinaniu fotelika. Niektórym nawet wygodniej niż w 5 drzwiach. Oczywiście to tylko na ten moment, za jakies 2 lata i tak będzie trzeba kupić coś większego.

Dbdg nie podejmuj tak ważnych decyzji w emocjach. Przeważnie są złe. No i niestety trzeba pamiętać, że teraz zrywasz nie tylko ze swoim facetem ale i z ojcem swojego dziecka więc trzeba sprawę przemyśleć dwa razy. Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu. Od czego on, biedaczek, tak musi sam odpocząć?

A ja dziś obudziłam się skórczem łydki :( mogę brać magnez bez konsultacji z lekarzem, prawda? Polecacie jakiś konkretny?

Elo ;)

Wstałam dzis jakas pełna energii ;) pogoda w miarę ok, wiec chyba umyje okno w kuchni ;) pozniej pakowaniem i wieczorem mykam do Rodziców, bo jutro muszę oddać honorowo krew i mocz do badań a w czw wizyta u gina. W międzyczasie podjade po zdjecia z połówkowego, bo ostatnio nie miałam pen driva.

Malinka ja to bym pewnie jakos skomentowała to niemiło i powiedziała lekarzowi co o tym myśle, wiec podziwiam ze i tak byłaś spokojna :) mam nadzieje ze lepiej sie dzis czujesz ;)

Dbdg spokojnie, ochłoń, myśle ze to nie jest powód do zrywania tylko zwykła kłótnia ale jak dochodzą hormony... Zeby nie było pisze z własnego doświadczenia haha. Mam nadzieje ze dzis będzie lepiej i ze Chłop sie ogarnie ;)

Dodonka a moze to Dzidziusia czułaś?

Buba wracaj do nas!!!

Wirginia wdech i wydech, bierz na chłopa poprawkę :)

Colly myśle ze magnez mozesz brać spokojnie, działa rozkurczowo wiec nie zaszkodzi, ale niestety nie doradzę bo ja mam pierwszy lepszy...

W kwestii samochodów nie doradzę niestety, tzn tych dużych, jesli juz to sportowych ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej sorki że mało się udzielam,ale dopadła mnie chyba jakaś mała "depresja" od tygodnia chodzę i warcze później siedze i ryczę,tk było wczoraj i jest już dziś od rana,ciągle mi przykro z jakiegoś powodu,masakra jakaś

Do góry