reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Nie pamiętam która z was pytała ale leżę jeszcze z dwiema kobitkami bardzo sympatycznymi więc towarzystwo mam ok :-) na wieczornym obchodzie sama lekarzowa powiedziała że wyniki są ok, bóli nie mam, właśnie się zastanawiam czy moja malutka tak szaleje czy mi się tylko wydaje więc wszystko dziś ok i pozytywnie :-) zobaczymy co powiedzą jutro :-) rozważam też poród w innym szpitalu..

AniaTess zazdroszczę, pozytywnie, tego wypadu nad morze :-)

Blair zamierzam go jutro znaleźć w szpitalu :-D i lekko opitole :-) w końcu po coś podał numer...

Jak będziesz coś wiedziała o tym stawianiu się brzucha to daj znać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Suszi uwaząj nie siebie, nie ma co przesadzac, bo mozna problemow narobic :)

dreamgirl mi lekarz opowiadał na wizycie, jak przyszla do niego dziewczyna w 21 tyg i nie czula ruchow i sie okazalo, ze poportsu jak pisalas wczesniej dziecko bylo tak ulozone, wiec nie bój żaby, dobrze ze cokolwiek czujesz :)

Blair, lubię puszczać Martynce TVPabc są tam bajki typu Bolek i Lolek , Reksio,krecika nie ma ale same takie przyjemne bajeczki u nas hitem jest Masza i niedźwiedź ;-) super bajeczka tylko krótka 10 min i późno leci bo o 20 :-/ pod koniec wizyty u kosmetyczki robiło mi się słabo i wymiotowac mi się chciało - nigdy więcej takich zabiegów ;-) bierz profilaktycznie magnez jak stawia Ci się brzuszek !!!!

Malinka,fajnie że masz super towarzystwo :-) odpoczywaj a jutro o wszystko wypytaj !!!

Malinka dobrze ze chociaż towarzystwo na sali fajne ;)
Lekarza dorwij koniecznie. Wizytę mam w czw wiec dopiero wtedy sie dowiem

Madziula biorę magnez raz dziennie bo łydki zaczęły mi drętwiec w nocy. A jakie sa w ogóle objawy stawiania brzuszka?

Blair wiesz co ja to poprostu czułam jakby mi rósł brzuch, tak sie spina i rosnie rosnie i za chwile puszcza, ja mialam takie skurcze w poprzedniej ciazy, tylko nie pamietam czy na tym etapie juz

Madziula nie, ja nie tańczę :-) chociaż bardzo bym chciała się nauczyć, tak wszystkiego, od podstaw. Ale jak to mówią szewc bez butów chodzi... :-(

Dolga dzięki, a to nie to, pewnie na wyrost sie stracham ;p brzuch mam miękki tylko na samym dole jest twardszy no i jak stoke to czuje ze po bokach jest twardszy, ale moze tak ma byc...

Blair,ja 2 razy ladowalam na patologii ze względu na stawianie się brzusia u mnie było to w 26 tc i brzuch robił się bardzo twardy i bolał jak na @ ale na szczęście na ktg nie było skurczy i dostawalam magnez i nospe i bezwzględny nakaz lezenia I odpoczywania :-) a żeby nie twardnial brzuch trzeba obowazkowo wypijac 2 litry dziennie - obowiązek każdej ciężarnej ;-)

Ja niestety też leżałam z twardnieniem brzucha w 23tc i w 30tc ale wtedy to jeszcze mega infekcja nerek mi doszła.

W każdym razie lepiej zwracać uwagę jak często i na jak długo brzuszek twardnieje.

reklama
Madziula dzięki za radę ;) serio woda pomaga? To z tego co piszecie to jednak nie jest stawianie ;) ale i tak zapytam lekarza na wszelki wypadek ;)

A i jeszcze jedno pytanko, ten twardy brzuch to miałyście podczas stania/leżenia?

Ostatnia edycja:
Do góry