reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Malinka, wracaj szybko do zdrowia!!!
Szpital to nic fajnego. 2 x w poprzedniej ciąży przerabiałam oddział patologii ciąży i w tej mam nadzieję go nie odwiedzać!
Madziula, jak moja Mała miała problemy wymiotno - biegunkowe to z elektrolitów pediatra przepisała mi Enteroacidolac.
U nas niedzielnie lenistwo w pełni. Na obiad piekę domową pizzę. I robimy sobie filmowe popołudnie ze wszystkimi częściami Shreka. [emoji5]
Miłej reszty niedzieli!

reklama
Ladyk,jak smakuje ten enteroacidolac ??? Lepiej niż Orsalit ??? Też z Martynka bylam dwa razy na patologii ciąży :-/ nic przyjemnego !!! Masz sprawdzony przepis na pizze ??

Nie wiem, nie próbowałam, przyznam szczerze. Nie mam porównania. Orsalitu nigdy nie używałam.
Ciasto na pizzę robię z przepisu z książki Kasi Cichopek "Z maluchem przy stole".
3 szklanki mąki pszennej, 3 dag świeżych drożdży, pół szklanki mleka, łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy, łyżeczka soli i oliwa do wysmarowania blachy. Drożdże ucieram z cukrem, lekko podgrzanym mlekiem i łyżką mąki. Przykrywam i odstawiam do wyrośnięcia na 20 minut w ciepłe miejsce. Resztę mąki przesiewam do miski, dodaję sól i rozczyn z drożdży i zagniatam ciasto. Wlewam oliwę i pół szklanki ciepłej wody, wyrabiam ok. 10 min, aż ciasto będzie gładkie. Przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos pomidorowy robię na bazie pomidorów z puszki. Potem ciasto dzielę na 4 części, rozwałkowuję na placki, kładę na wysmarowanej oliwą blasze i na 20-30 minut odstawiam. Potem smaruję sosem i piekę 15-20 min. 200 st. (do zarumienienia się boków). Wyjmuję, obkładam różnościami i do piekarnika, aż ser się roztopi. Używam mozarelli. Trochę roboty, dlatego ciasto przygotowuję sobie rano. [emoji5]

Witajcie dziewczyny ja się obijam przez całą niedzielę =) mój kopie nawet wtedy jak chodzę i to tak porządnie =)
Życzę wam miłej końcówki niedzieli =)
A bym zapomniała, a tak teściowa dba o moje kilogramy:

Załączniki

• 1431874516092.jpg
    1431874516092.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 42
Kochane!
Mój weekend nad morzem dobiega końca... było bosko :) odpoczęłam, nagadałam się z kuzynką. Teraz z radością, stęskniona wracam do domku :)
Jutro Was nadrobię, a na razie przesyłam trochę świeżego powietrza i jodu ;)

Załączniki

• 1431875398851.jpg
    1431875398851.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 45
Dreamgirl a który tydzień u ciebie?
U mnie jest 20 tydzień właśnie. Za tydzień w poniedziałek i wtorek mam usg, więc się denerwuję i mam nadzieję, że wszystko tam jest ok w środku. Ale to już naprawdę robi się późno... a to moja druga ciąża i nie kumam tego. Porusza się oczywiście, czuję jak się czasami przekręca. Dziecko już jest naprawdę spore i nie rozumiem, czemu nie czuję kopniaków... Może mam łożysku od strony brzucha i leży tyłem... nie wiem sama. Są momenty, że bardzo mnie to dołuje :(

dream luzik kochana ja też nie czuje kopniakow. też sie martwilam ale położna mi wytłumaczyła ze jak jest na tym etapie duży brzuch tzn że dziecko ma dużo wód i dlatego nie czuć :*

Evvula bardzo fajnie, ze syn tańczy; mój V jest tancerzem zawodowym i instruktorem zarazem i mowi, że taniec jest jednym z najlepszych sportów, ktory znakomicie wpływa na koordynację, co tak naprawdę jest niezbędne w kazdym innym sporcie. Poza tym każdy rodzaj regularnie uprawianej dyscypliny sportowej znakomicie kształtuje charakter, uczy samodyscypliny i pracy takze ja jestem jak najbardziej za :-)

malinka dobrze, ze z Malutką wszystko w porządku! nie daj się zbywac lekarzom i pytaj o wszystko tyle razy az udziela Ci odpowiedzi bo ja wiem, ze oni czesto zachowuja sie olewczo i łaskę robią, ze cos powiedzą a Ty masz prawo wiedziec co się dzieje i powinni Cie traktować poważnie.

Paulka gratuluję synka! :-)

Madziula jak się ma Twoja córeczka? Jesli ma temperaturę to na pewno złapała jakiegos wirusa. Przerabiałam to wiele razy ze starszą córką; zwykle dawałam jej wodę w niewielkiej ilosci i orsalit po lyżeczce, proponuję też lekko rozgazowaną colę na wymioty, dobrze robi na żołądek chociaz wiem, ze nie kazdy chce podawsc dziecku colę; jesli chodzi o czopki przeciwwymiotne to o ile nie pomyliłam nazwy to "vomitusheel" są super i na pewno nadają się dla dzieci.

AnnieTess zazdroszczę takiego weekendu! :-)

U nas piątek wieczor i sobota upłynęły pod kątem spotkań z przyjaciółmi a dzisiaj strasznie sie lenimy. Wlasnie od godziny próbuję dotrzeć do łazienki, zeby wstawic pranie ;-) a jutro znowu poniedziałek :-((

reklama
U mnie jest 20 tydzień właśnie. Za tydzień w poniedziałek i wtorek mam usg, więc się denerwuję i mam nadzieję, że wszystko tam jest ok w środku. Ale to już naprawdę robi się późno... a to moja druga ciąża i nie kumam tego. Porusza się oczywiście, czuję jak się czasami przekręca. Dziecko już jest naprawdę spore i nie rozumiem, czemu nie czuję kopniaków... Może mam łożysku od strony brzucha i leży tyłem... nie wiem sama. Są momenty, że bardzo mnie to dołuje :(

ja tez jezcze nie czuje, tylko czasem lekkiem smyranie, pozatym nic....

Do góry