reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dobry wieczor. Sorki ze mnie tu malo ale jestesmy na urlopie w polsce ü moich rodzicow i nie ma za bardzo na nic czasu. Czytam was w wolnych chwilach ale na pisanie juz czasu brakuje.

U nas ok maluszek rosnie choc malo kiedy czuje ruchy, bardzo sporadycznie, ale na regularne kopniaki mam czas takze sie tym nie martwie.

Jak pisalam w innym watku bedziemy miec druga corke - Sara- w sumie juz sie oswoilam z tym,ze syna nie bedzie bo dziewczynki tez sa fajne i Amelka bedzie miec kompana do zabaw :)

Powoli zaczynam kupowac ale tak na spokojnie , bo mam kumpele co ma corke 6 m i rodzila we wrzesniu wiec bede odkupowac od niej sporo rzeczy :)

reklama
U mnie jest 20 tydzień właśnie. Za tydzień w poniedziałek i wtorek mam usg, więc się denerwuję i mam nadzieję, że wszystko tam jest ok w środku. Ale to już naprawdę robi się późno... a to moja druga ciąża i nie kumam tego. Porusza się oczywiście, czuję jak się czasami przekręca. Dziecko już jest naprawdę spore i nie rozumiem, czemu nie czuję kopniaków... Może mam łożysku od strony brzucha i leży tyłem... nie wiem sama. Są momenty, że bardzo mnie to dołuje :(
Ja kopniaki poczułam dopiero dziś, a tak to tylko przekręcanie.

jejku mnie dziecko dziś bombarduje cały dzień! nie oszczędza mnie, nie pamiętam czy moja córka tak mnie bezustannie kopała na tym etapie, przez skórę już normalnei widac kopniaki i jak się rusza :-)
musze wprowadzić magnez na stałę bo dziś brzuch mam twardy i bolący i od wczoraj mam już skurcze Braxtona, cholera poprzednio też miałam od 20 tyg skurcze i musiałam dużo wypoczywać, no ale teraz? neirealne :-/

Madziula
moja córka nei miała temp. ale dość długo nei miała apetytu, jak przeszły wymioty to jeszcze przez jakiś czas robiła brzydkie kupki, nie żadna biegunka tylko poporstu te kupki takie inne były, albo odbarwione albo cuchnące...
wirgina Kochaną masz teściową ;-)
sysia pewnie że fanie że druga córa, u mnei prawdopodobni eteż będzie ;-)

Hej
U nas po weekendzie bardzo intensywnym,w sobotę M posadził drzewka ja nadzorowałam, później kosil działkę a jest tego trochę, dzisiaj wreszcie posprzataliśmy dom.ciekawe na jak długo przy dzieciach
Malkus dzięki za przepis w tygodniu upiekę tylko muszę produkty dokupić
Malinka zdrówka,oby wszystko było dobrze
Madziula mój najmłodszy miał taki wirus 2miesiące temu wylądowaliśmy w niedzielę u lekarki nie był odwodniony mimo ze co 15 minut wymiotowal kazała mu 2 godziny nic mię dawać jeść ani pić bo widziała ze mu przechodzi a później powoli napojic
sysia ja mam dla odmiany samych chłopców też już się przyzwyczaiłam i wiem już ze na pewno córki mieć nie będę,na początku było mi smutno ale teraz jest ok

Ostatnia edycja:
Witam po tygodniowej przerwie, pochłonęły mnie porządki na działce i przesadziłam - nabawiałam się bólu brzucha. Dzięki że skończyło się na opiep .... przez lekarza. Mam zakaz pracy na działce. Na czwartkowej wizycie potwierdzona córka. Niestety ale nadal nie czuje ruchów.

ja tez jezcze nie czuje, tylko czasem lekkiem smyranie, pozatym nic....
No ja też takie se smyranie...

Witam po tygodniowej przerwie, pochłonęły mnie porządki na działce i przesadziłam - nabawiałam się bólu brzucha. Dzięki że skończyło się na opiep .... przez lekarza. Mam zakaz pracy na działce. Na czwartkowej wizycie potwierdzona córka. Niestety ale nadal nie czuje ruchów.
To widzisz - mamy podobne etapy ciąży, więc wiem co czujesz. Mam nadzieję, że wszystkie zaraz poczujemy kopniaki! Ale mnie pocieszyłyście, że nie jestem sama...

Suszi,gratulacje córeczki i nie przemeczaj się :)

Kate..u Martynki wystąpiła biegunka i szybko poszła spać bo o 20 ciekawa jestem jaka będzie noc!!! Wolałam nie jechać do szpitala bo pewnie uslyszalabym to co mi napisalyscie ;-)

Malkus,mnie też dzidzia bombarduje - uwielbiam to ;-) Mi gin mówił że skurcze Braxtona występują ok 20 tyg i są nie groźne też mam skurcze :-/ Marti bardzo mało jada a jeszcze teraz to pewnie mi schudnie biedna :-(

Wirginia,teściowa Cię rozpieszcza ;-)

Sysia,gratulacje córeczki !!! Dziewczynki są fajne !!!

Doris,właśnie u mnie Orsalit odpada Martynka nie jest w stanie wypić ani łyka pluje albo wymiotuje :-( Cole kupiłam ale nie chce pić :-/ wybredne te moje dziecko :-/Też tanczysz jak maz???

Dreamgirl,na pewno wszystko jest ok !!! Każda ciąża jest inna więc nie ma co porównywać do poprzedniej jak to mój dr mówi pierwsza i druga ciąża różni się wszystkim za to 3 i 4 jest taka sama ;-)

AnnieTess,piękne morze :-)

Ladyk,dzięki wielkie za przepis koniecznie zrobię :-)

reklama
Witajcie niedzielne ;)

Wczoraj wieczorem jakos dokuczał mi lekko brzuch, mam nadzieje ze to tylko jelita, dzis jest ok, ale zastanawiam sie czy nie zdarza mi sie stawianie brzucha, ale muszę lekarza dopytać jak to faktycznie wyglada.
Mała fika od rana do wieczora, jak chodzę to nie bardzo czuje, ale jak siedzę na kanapie czy leżę to czuje dosyć mocno ;) Malutka moja chyba będzie tancereczka tak fika ;) albo karateka ;p

Madziula w ciąży zjadłam pierwszy raz kubełek i ostatni ;p ja sobie czasem pozwalam na cos mniej zdrowego i obawiam sie ze teraz sie to na wadze odbije...
Jesli chodzi o tv to nie zakazywalabym całkowicie, bo np dobranocka jest ok, ale jesli puszczać bajki to tylko bajki z naszego dzieciństwa krecik, Bolek i Lolek, reksio itd.
Mi lekarz tez mówił ze nie ma co wariować zwłaszcza teraz, ze to dotyczy raczej kobiet po 30tc jak dziecko jest większe.
O mamo 2,5h u kosmetyczki? Chyba bym umarła z bólu kręgosłupa...
Mam nadzieje ze z Córa juz lepiej :)

Szczęśliwa Tesc ostatnio nie mógł znaleźć pulsu dopplerem a ja juz panika, a On w śmiech i mowi "spokojnie, to wcale nie jest takie łatwe!" Oczywiście znalazł chwile pozniej ;p
Fajnie z Nim mam to fakt, moge o wszystko zapytać, zadzwonić o każdej porze, analizuje moje wyniki, także jestem spokojniejsza ze mam dodatkowa konsultacje, a do tego bardzo kompetentna ;)

Dbdg z tym spaniem to nie jest kwestia zabobonu tylko tego ze powodowany jest nacisk na żyle główna, co moze prowadzić do lekkiego niedotlenienia.

Kasik nie dziwie sie ze Synek miał frajdę, ja stara a tez bym chętnie taka lokomotywę zobaczyła ;)

Malinka współczuje trafiania na mało kompetentnych lekarzy, a jak sie w końcu skontaktujesz ze swoim prowadzącym to zapytaj o jakiś lepszy kontakt, bo to troche nie halo ze nie mozesz sie z nim przez taki czas skontaktować i to w ważnej sprawie. Dobrze ze ból przeszedł, oby juz nie wrócił ;)

Dreamgirl nie wiedziałam ze zapalenie krtani moze mieć związek z kręgami?!

AnnieTess piękne widoki nadmorskie! Fajnie ze spotkanie z kuzynka udane ;)

My dzis z G ogarnelismy szafki w kuchni i poleniuchowalismy ;) a jutro na zajęcia z ang :)

Do góry