reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witam kochane majòwkowo :) ja od 4 na nogach :( nie mogłam spać bo masa rzeczy do remontu nie wybrana i nie kupiona i mam stresss. Siedziałam i po sklepach w necie wybierałam. Musze jeszcze znaleźć gdzie to można na żywo poogladać...koło południa lecę na lotnisko po R i pędzimy w leśne knieje....

Xmamuśka - trzymam kciuki za ponowne podejście. Dasz radę. Choć wam powiem że ciekawe czy ja bym teraz zdała egzamin prakryczny....;) choć jeżdzę od 20 lat dzień w dzień to na egzaminie do każdej głupoty potrafią się przyczepić...

Akatsuki - pochowaj kredki i kosmetyki to trudny okres ale mija w miarę szybko. Ja zastosowałam dość brutalną metodę. Za 3 razem pomimo wcześniejszych pogadanek kiedy picasso powstał na ścianie wziełam za rękę zaprowadziłam fo FR pokoju i mówię - zobacz teraz ja popsuję coś na czym tobie zależy i fru noga od ulubionego misia urwana. Płacz, histeria. Dałam szmatę i Ciff i mówię: Ty naprawiasz to co poniszczyłeś a ja szyję misia. Od tamtej pory pół kropki nie miałam w całym domu ale R powiedział że to nazistowskie metody ;) ale dla mnie ważne że nue uderzające w godność dziecka i skuteczne ;)

reklama
Witam się majowo :)
u nas pogoda na razie niezła, ale wszystko wskazuje na to, że będzie dziś jednak padać.
Powstał wątek zamknięty i od razu na ogólnym się cisza zrobiła... już nie ma 3 stron do nadrabiania z jednego wieczora.
Buba, zazdroszczę Ci tego remontu :D ja to wręcz uwielbiam! Już się nie mogę doczekać wykańczania naszego domku. No ale to jeszcze daleko do tego. Jeszcze z ziemi nie wyszliśmy.

Hej chyba wracam do żywych ;) oczy jeszcze bolą, ale juz nie wyglądam jak ofiara przemocy w domu ;p
Zatoki jeszcze męczą przez co nie spałam prawie cała noc.
A dzis muszę posiedzieć jeszcze przed kompem i popracować...

Jutro idziemy obkupic G w nowe ciuchy bo tak schudł ze nie ma sie w co ubrać ;p moze przy okazji coś nam wpadnie dla Maleństwa ;)

Małe coś mało kopie ale mam nadzieje ze to przez to ze ostatnio głownie leżę...

I chyba tyle co u mnie, postaram sie byc na bieżąco ;)

Dodonka to niekoniecznie przez zamknięty, bo tam też cisza, tylko laski powybywaly na majówkę chyba, albo z rodrodzinkami siedzą :)

Buba ja nie Zazdroszczę dla mnie to mordega, o ile samo wybieranie Lubie, to bałagan w domu jest okropny, takie to męczące jest, ale patrze ze czeka ccie relaksik

A do mnie po trzech latach odezwała się koleżanka z liceum i mamy się dzisiaj zobaczyć, fajnie, ale się zdziwi na mojego synka i drugie w drodze ;)

Hej :-) ja dziś mniej umieram, więc chyba antybiotyk działa elegancko :-)

Kasik.4 gratulacje dla córci!

Xmamuska oni doczepiaja się do wszystkiego.. Głowa do góry.. Co do koleżanki.. Dobrze ze technika pozwala na wczesna diagnostykę i pomoc, na pewno będzie wszystko dobrze!

Blair dobrze ze w końcu lepiej! Też chciałabym jutro pójść na małe zakupy ale zobaczymy jak zdrowie dopisze.. A od kiedy czujesz ruchy? Bo kurcze u mnie cisza od tamtego smyranka.. Podslu****e czasem przez słuchawki to niby słyszę jakieś bulgotanko i chlupanko i mam wrażenie że to dzidzia bo jelita są dużo glosniejsze..

Dodonka, na wątku zamkniętym też cisza :-) więc to nie przez to :-)

Dolga no to udanego spotkania!

Malinka dobrze ze antybiotyk pomaga, ja sie bałam ze skończy sie angina, ale miałam zrobiony wymaz z gardła i okazało sie ze nie mam bakterii anginowych wiec obyło sie bez duomoxu, natomiast mam antybiotyk w kroplach do oczu. Pierwsze bulgotki poczułam w 16tc a kopniaczki od 17tc, ale to jak leżałam i trzymałam rękę na brzuchu, teraz cześciej czuje juz jak siedzę, prowadzę samochód ;) przez słuchawki jeszcze nie słuchałam

Dodonka nie ma co sie czepiac zamkniętego ;) nie ra. tu było tak ze pisałyśmy jak szalone, a innym razem kilka postów w ciagu dnia ;)

Dolga udanego spotkania, to sie koleżanka zdziwi ;)

Hejka.

mamuska następnym razem się uda :) trzymam kciuki za koleżankę, na pewno wszystko z maluszkiem będzie dobrze :))

Ja odkąd synuś zaraził mnie grypą żołądkową to jeść dalej nie mogę, wogóle nie mam apetytu. Grypa już mi przeszła a ja na samą mysl o jedzeniu wszystko mi w gardle stoi. Znów zleciałam z wagi prawie kilo. Wczoraj za cały dzień zjadłam dwie bułki, dwa pierogi z mięsem i na wieczór wepchałam w siebie pół kromeczki chleba. Trochę mnie to martwić zaczyna...

A moja siostra po ciąży powiedziała, że od teraz będzie przepuszczac wszystkie ciężarne i tak wczoraj w aptece kolejka kilometrowa i przepuścila dziewczynę w ciąży, a w aptece wielka wrzawa, kłótnia, wsiadły na nią te stare baby ze tak nie ładnie itp haha
Ludzie to nie mają za grosz szacunku do siebie wzajemnie... ja i w ciąży i z małym dzieckiem najczęściej przy sobie a i tak nikt mnie nigdzie nie przepuszcza. Spoko - tak jak już kiedyś pisałam, nie oczekuję tego. Tylko niech potem stare mohery nie mają pretensji,że młodsi ich też nigdzie puszczać nie chcą

Xmamuska przykra sytuacja ale teraz medycyna jest taka ze sobie poradza i bedzie dobrxe nie ma innej opcji, a prawko glowa do gory nastepnym razem sie uda.
Buba swietna metoda na to bym nie wpadla, moja ma faze niesprzarania to zawsze gdzies pod reka mam worek na smieci haha

reklama
xmamuśka, no kiepsko tej koleżance sie złożyło, ale nie wolno tracic nadzieji, nw pewno lekarzom się uda operacja! trzymam za to kciuki&&

Buba hehe dobra metoda, u nas jednak problem półki co jest taki że młoda nie ma swojego pokoju więc robi sajgon w całym domu. Na razie po prostu zabrałam jej kredki, mało odkrywcza ale skuteczna metoda. ale w ten sposób dziecko cały czas siedzi na mnie... dosłownie. 30sek spokoju nie mam w domu a chciałabym zrobić kilka rzeczy ... no niestety to sie nie stanie szybko :/
Mysle ze powinnam pogadać z jakims panem od głowy bo chyba mam zadatki na depresję ostatnio ...

Do góry