reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
dreamgirl ja jestem przeciwnikiem kar cielesnych ale moja córka potrafi mnie ostatnimi dniami doprowadzić do ostateczności. Za 8 tygodni mamy się wyprowadzić a ona dzień w dzień mazia po ścianach jak tylko na 3 sek ja spuszcze z oka. bez kitu konczy mi się już Wd40 do zmazywania. a dziś przeszła sama siebie. wyciąga kredke spod poduszki na sofie i zamaziala ścianę 2mx2m całą... jak na nią się drę to ona najzwyczajniej mnie zlewa i idzie w swoją stronę. .. Zamiast zabierać zabawki wolalabym ja nauczyć szanowania ale może za wczas na to?
sysia tablice to ja jej pierwsza kupilam jeszcze przed kredkami. niestety nie zaszczycila jej uwagą.

ja wiem że pisanie po ścianach to pewien etap rozwoju i 9/10 dzieci to robi jednak mam już dość tego że nawet kawy sobie nie mogę zrobić no zaraz szkodnik coś psuje.
lady też mam polowkowe 1 czerwca!! i poznam płeć - yay!!

xmamuska zdasz nastepnym razem ;) ale nie rezygnuj, probuj az do skutku :) jak zakupki sie udały?

ladyk a gdzieś żeś sie kobieto podziewała? zdrowa juz?

Akatsuki no nie wiem my u nas jesczze za wczesnie na takie akcje, ale tak sobie wlasnie pomyslalam, ze siostry synek to jest zawsze tym 10, we wszystkim, kiedys mi sie wydawalo, ze wszytskie dzieci takie sa, a te inne to jakies jednorazowe przypadki, okropnych bachorów haha ale nawet juz teraz na tym etapie, gdzie moje dziecko i innej siostry dziecko mają po roczku widze, ze Igorek jest takim wlasnie 10tym dzieckiem i wiem ze ja takiego miec nie bede :D za dobrze by bylo

a ja juz 20 maja bede miala polowkowe ha ha ha ha i co :D

Ostatnia edycja:
Ladyk super że na wizycie wszystko dobrze =)
Kamila 1982 to fakt w pl bardzo ciężko jest zdać prawko bo egzaminatorzy szukają powodów żeby oblać bo za taki egzamin mają więcej placone i jeszcze teraz nowa teoria jest dużo cięższa ja zdawałam teorie zaraz tydzień po tym jak weszła i było strasznie dużo nie ścisłości a pytali nawet o wymiary tablicy rejestracyjnej

Moje cyce tak samo rosną jak głupie kupowałam w 10tydz ciąży biustonosze o rozmiarze D a miałam małe B i te nowe zrobiły się nagle o wiele za małe

Nie pamiętam już co więcej miałam wam o odpisać =/

Ja dzisiaj w drodze do szkoły zwyzwalam faceta bo sobie zasłużył i aż lepiej mi się zrobiło =)

ja mam 25 maja połówkowe :-)
Akatsuki chyba jednak zabrałabym jej te kredki ;-) myślę że jeszcze za wcześnie żeby córcia zrozumiała żeby szanować rzeczy, narazie dzieci sa w fazie fascynacji raczej...
dolga mnei się marzy takie dziecko jak Twojej siostry :-)

Kamila 1982 to fakt w pl bardzo ciężko jest zdać prawko bo egzaminatorzy szukają powodów żeby oblać bo za taki egzamin mają więcej placone i jeszcze teraz nowa teoria jest dużo cięższa ja zdawałam teorie zaraz tydzień po tym jak weszła i było strasznie dużo nie ścisłości a pytali nawet o wymiary tablicy rejestracyjnej

No to to juz wogole idiotyzm :nerd:

Ja mam polowkowe dopiero 19 czerwca :baffled:

[QTE=Bas81;11599527]dodonka- u mnie w domu zawsze jest co robić/sprzątać, ale mnie z kolei siły witalne opuściły odkąd jestem w ciąży, a jeśli mam więcej sił to po 15 min. krzątania się zaczyna mnie pobolewać brzuch i muszę się położyć. A sikorka śliczna :) Lata?;)

Kamila- każdemu się zdarza... ważne że jesteś cała i zdrowa. A jeśli chodzi o AC to sprawdź w umowie czy nie stracisz dotychczasowych zniżek

U mnie Mati tak chorował, że mieliśmy 4-miesięczne opóźnienie w szczepieniach i w końcu dostałam ponaglenie z przychodni. Zadzwoniłam tam i babka mi powiedziała, że dobrze że nie przychodziłam z młodym do szczepienia, ale oni i tak muszą pismo wysłać...

No i muszę się pochwalić że moja córa zdała we wtorek egzamin na kartę pływacką :D. Jestem naprawdę z niej dumna :)))

Dziewczyny dajcie znać czy widzicie suwaczkiem pod moim postem? Bo ja nie :(((([/QUOTE]

gratulacje ! ;) ile córcia ma lat ?
Ja nie widzę.

Bas, sikorki są dwie :D Tośka jest czarna więc robi za tło więc ledwo ją widać :)
nie widzę Twojego suwaczka niestety.
Szczęśliwa, na kręgosłup i ból pleców to najlepszy masaż jest! Ja w tym celu chłopa wykorzystuję :)
Czy wam też tak strasznie cycki rosną jak mi? Biustonosze zakupiłam chyba w 8 tygodniu 2 rozmiary większe niż przed ciążą, a dziś stwierdziłam, że mi w nich zdecydowanie za ciasno...

Mi na razie jakoś spokojnie rosna;)Ale w 1 ciąży tez miałam wrażenie ze co chwile kupuje nowe i są za ciasne.

głowa do góry mamuśka! Ja tez oblałam dwa razy, ale mam szofera co mnie wozi wiec nie ma tego zlego :) nastepnym razem!!

dziewczyny które maja dzieci help ...jak mam oduczyć tego małego szkodnika maziania po ścianach? jak się na 30k odwróce to ona leci maziac ściany, dzien w dzień je myje, niedługo farba zejdzie całkiem... Nawet klaps w tyłek nie pomaga :(

Mój aniołki em nie jest ale po ścianach nie mazal. U nas działa ( przeważnie ) jak powiemy, że jak coś jeszcze raz zrobi to np zabierzemy na dzień ulubiona zabawkę, nie będzie oglądał bajki czy nie dostanie słodyczy.

A musi byc hotel? My jak bywamy we Wroclawiu to zawsze wynajmujemy kawalerke w pelni wyposazona przez Hostel Cinema. Polecam.

W Polsce zdac prawko chyba wcale nie jest tak latwo i to czy umie sie jezdzic czy nie , nie ma chyba tak do konca znaczenia. Przynajmniej tak jeszcze nie dawno czytalam na internecie.

Ja zdawalam w Uk 4,5 roku temu i zdalam za pierwszym razem ale tylko dzieki temu ze mialam extra instruktora.

Byłam 2 razy we Wrocławiu właśnie w hostelu i tez był ok ale wolałabym jednak teraz hotel.

Dzieki dziewczyny za wsparcie, Niezdalam bo rzekomo na jechałam na linie ... byłam ostatnia i może juz się panu nie chciało ? Byłam bardzo wyluzowana i pewna siebie, facto w porzo bo dał kilka rad, ale uważam że mógł mnie puscic dalej.no ale cóż może uda się 3 razem najgorsze jest to że za bardzo ambitnie podchodzę do tego i każda porażka bardzo boli :( wczoraj to aż się popłakałam z nerwów.

Za to na poprawę humoru kupiłam sobie fajna bluzkę w h&m mama, z gumka na plecach będzie razem z nami rosła, a i cena fajna bo 59 zł.

A na koniec dnia rozwalił mnie koleżanka, która jest 3 tyg wyżej w ciąży, wykryli u jej dzidziusia guza potworniaka na pupie :( guz 5 cm <szok> będzie rodzic w 37 tyg w klinice we Wrocławiu i ponoć dzidziuś ponoć odrazu pod nóż idzie ; ( straszne to splakalysmy się we dwie, ona przestraszona biedna nawet nie wiem co mam powiedzieć więcej ... bardzo smutne

My dziś na dzialeczke jedziemy do teściów na grilla, wcale mi się nie chce ale trzeba się ruszyć i wyjść z domu.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

reklama
Małkus no mi też się marzy, ale ona nie docenia tego i uważa że on nie jest zbyt grzecznym dzieckiem, chociaż jak patrzy na nasze dzieci to zaczyna rozumieć

Ojej Xmamuska jaka przykro sytuacja, współczuję twojej znajomej, dzięki Bogu ze technika jest tak posunieta, że pewnie będzie dobrze

A moja siostra po ciąży powiedziała, że od teraz będzie przepuszczac wszystkie ciężarne i tak wczoraj w aptece kolejka kilometrowa i przepuścila dziewczynę w ciąży, a w aptece wielka wrzawa, kłótnia, wsiadły na nią te stare baby ze tak nie ładnie itp haha

Do góry